Nakup avta do 5000e nasveti

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Aha, kaj pa 1.9 dci v lagunah ter meganih letnik 2004-05, vem da 1.5 dci ni nevemkaj, ali pa 2.2 dti v oplih?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.596
1.122
113
Titograd
pusti renojeve dizle, zanič roba, 2,0 dci je ok ampak za tako ceno kot ti hočeš ga seveda ni. Od dizlov za ta denar samo JTD in TDI, že itak boš dobil za ta denar oboje z 200+ k km in bo sreča velik faktor.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede oplov ti lahko povem izkušnjo kolega, ki ima Vectro diesel 2.0 100 konjev. Avto ima 240.000 km, vožen sicer veliko večino po AC, ampak brez enega problema do zdaj. Tudi turbina je še prva.

Imel zafiro z enakim motorjem. Po enem mesecu šla bosch pumpa (2k€m kril prodajalec v okviru garancije), čez kakšno leto še egr, pooblaščenec je zanj hotel 700 eur brez dela, nabavil iz anglije za pol manj.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede oplov ti lahko povem izkušnjo kolega, ki ima Vectro diesel 2.0 100 konjev. Avto ima 240.000 km, vožen sicer veliko večino po AC, ampak brez enega problema do zdaj. Tudi turbina je še prva.

moja vectra 2.0 DTI, let.03 ima 220.000km, brez nekih problemov. sem prvi lastnik in sem zadovoljen.
sem sicer mislu prodat (ker sem se naveličal in bi mel mogoče končno kaj novega) ampak še ne bom, ker nebi nič zanj dobil (mogoče 4k?) in ni nič kaj narobe z avtom.. [ps: čakam novega mondea
smile-1.gif
]

težko rečt kaj kupit za 5k.. pomoje je tu velik faktor sreča, karkoli že kupiš... mogoče zato se izogibat kakim avtohišam in rajši kupit direkt od lastnika? kaj pa vem.

pa velik sreče in živcev pri nakupu
zmaga.gif

LP

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Saj mlajši scenik je tudi med njenimi željami, vendar prasice žrejo preveč, ta naš je 1.6 pa ima porabo približno 10l na 100. Zato bolj po dizlih gledamo, je pa res da za ta denar ni nevemkakših dobrih opcij..

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Tisti strah, ki je prisoten pri vožnji rabljenega dizla, ni vreden tiste razlike v €, ki jo zapraviš pri višji porabi. Že tak je življenje stresno, ne pa da se boš še vozil z enim 1.5 dcijem z nepreverjenimi kilometri pa ne se jebat.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik lystek pravi:
Saj mlajši scenik je tudi med njenimi željami, vendar prasice žrejo preveč, ta naš je 1.6 pa ima porabo približno 10l na 100. Zato bolj po dizlih gledamo, je pa res da za ta denar ni nevemkakših dobrih opcij..

Vozim Scenica II 1.6 16V pa ga spravim na 10 samo, če ga na AC tiščim do daske ali če se poleti s klimo vozim izključno po mestu. Drugače je normalna poraba med 8 in 9 litri, se da pa tudi brez težav priti pod 8, če je veliko regionalk.

Glede na to, da je to eden najmanj problematičnih motorjev (razen vžigalnih tuljav, če so še prve notri), ni šans, da bi za tisti liter in pol do dva si delal sive lase z dci-jem.

Folk gleda samo na porabo, ne računa pa, koliko stanejo okvare pri dizlu.

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Mislim, da je to ta prvi scenik.. Saj 1.5 dci itak nebi prišel v poštev, zanimalo me je če je 1.9, ki je v lagunah in meganih kaj boljši, pa tudi tudi jtd pa tdi motorji, če so res tako zanesljivi. Vedno bolj premišljujem tudi o tem, da mogoče pa vseeno ni diesel najboljša opcija, saj za ta denar dobim samo zgonjene avte ali pa alfe z jtd-jem. zdaj če gledam kako mazdo 6 2003-04 letnik, pa da je bencinar, kolko ima to kaj porabe, je okoli 8 ali kaj manj, več?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če imaš 1.6e z 66kW potem je neki hudo narobe z avtom. Preko 8 je Scenic porabil samo ob priganjanju in cjazenju po mestu. Scenic II 1.6 16V s 83 kW pa je žrl meni med 7,6 ~ 8.5, odvisno od tipa vožnje...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.596
1.122
113
Titograd
Ata ima Mazdo 6, 2003 letnik, bencinar s 120 KM, po board computerju je poraba 7,5 litra/ 100 km. Rabljene s tem motorjem je kar težko dobiti, večinoma se samo dizli prodajajo, ki so tudi bolj kot ne ološ.

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
7,5 je čist kul, če je toliko, potem ni vredno razkirati z dizlom, treba je samo najt nekaj spodobnega.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.596
1.122
113
Titograd
Malo več kot mesec sem jo vozil jaz in sem jo spravil na 7, ampak precej umirjene vožnje. Najti nekaj spodobnega...... hja, tu se pa konča, jaz sem 3 mesece iskal dober primerek po avto. net, niti en primerek vreden tega da si ga vsaj ogledam
frown-1.gif
ti bencinarji se skoraj ne prodajajo, so precej zanesljive zadeve (Rja na robovih blatnikov zaradi slabega materiala je edino kar se spomnim da je hiba avta) in ata ga niti približno ne želi menjati. Naprodaj je en kup dizlov, katerih se je pa bolje izognit.

Edino tole bi jaz šel pogledat, ampak ne iščem avta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5546698&show=1

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik lystek pravi:
Aha, kaj pa 1.9 dci v lagunah ter meganih letnik 2004-05, vem da 1.5 dci ni nevemkaj, ali pa 2.2 dti v oplih?

Kolega ima 1.5 dCi 106KM l.06 in je zelo zadovoljen. Poraba tam od 5-6l. Motorji tega letnika so že Ok, vsaj tako so mu rekli na uradnem servisu, tako da je samo to gledal. Sam dela redne servise in ni nobenih problemov. upam da sem pomagal pri odločitvi
smile-1.gif

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Avto, ki si ga linkal,ni karavan... Zgleda bomo na koncu kupili novejšega scenika, tega 1.6 16v, saj se dobijo že kar za ugodne pare, pa še navajeni smo ga peljati. Pa koneckoncev tako grd pa tudi ni
smile-1.gif

Aja, pa hvala za pomoč vsem, ki ste pripimogli k odločitvi
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ata ima Mazdo 6, 2003 letnik, bencinar s 120 KM, po board computerju je poraba 7,5 litra/ 100 km. Rabljene s tem motorjem je kar težko dobiti, večinoma se samo dizli prodajajo, ki so tudi bolj kot ne ološ.
A lahko poveš kaj več o tem, zakaj so dizelske Mazde6 ološ? Je v ožjem izboru, pa me zanima, kaj je narobe z njimi. So motorji problematični? 120 ali 136 konjski?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
M6 je imel do letnika, če se ne motim 2006, probleme z DPF filtri.
Nekaj so čarali in menjavali SW za omenjen problem, po tem letniku pa bi naj bilo OK.

Poišči kaj več na mazda forumu. Tam sem našel precej informacij, ko sem 2 leti nazaj iskal avto za našo družino.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
ksz...
Jaz se sicer nič kaj ne oglašam v avto-predalu, ker ne vozim 300+ konjev ampak imam doma 1.6 bencinarja (in to celo dva, si lahko misliš...), nikoli pa nisem povsem razumel tem kot je tale zdaj tu;
- mama (ali ata, vseeno) baje kupuje avto,
- mulček (ne morem dugače napisat, drugače bi kupoval svojega) sprašuje za nasvete,
- pa mu ni všeč ta, pa je prešvoh oni, pa crkuje tretji, pa ne vem kaj še vse,
- dokler ima keš mama/ata, naj gre in kupi kar hoče, ali pa jo/ga proglasite za sposobno neopravilnega,
- ko boš naredil izpit in imel svoj denar pa pojdi na Letališko pa kupi kar hočeš.

EDIT: Najhujši pa so oni: "Pomagam ateku izbirat med X5/ML/RangeR-om/Escaladom. Kaj svetujete?" Bi jaz dal tamalemu 2 okoli kepe, ko bom dal 50k+EUR za voz, ga bom že znal izbrat. Takega ko bo meni všeč, ne njemu, on naj si svojega sam zasluži.

Nazadnje urejeno:

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Če se mati ne razumejo v te zadeve, pa je že boljše povedat sinu, da kaj malo okoli povpraša, če ima kdo kako izkušnjo, ane? In če sem že pooblačen za to, potem pa že lahko izbiram, ane? Zato pa je FORUM. Se pravi je boljše brat 1359 tem o tem, ki z večino nimajo veze, ali pa nekaj kar mogoče lahko meni pomaga pri odločitvi? In ne skrbi za mene, jaz svoj avto namreč že imam, in je tudi 1.6 bencinar..