Posploševanje ni v redu. So Kitajčki in Kitajčki. Dejstvo je, da najcenejših kitajcev ni za kupovati. Toplo ti priporočam
www.atv.si. Ima en kup proizvajalcev izTajvana in Kitajske, a so vsi po vrsti kakovostni izdelki. Jaz ti lahko na podlagi lastnih izkušenj priporočim Barosso (in Sym ker je ista tovarna, le druga blagovna znamka) ter Linhai. Oboje še zdaleč ni najcenejše, računaj da boš za nov 4x4 z vsaj 400 ccm npr Linhai, dal vsaj 4000 EUR. Itak ti bo moči vedno premalo. Jaz imam trenutno Linhai 550 EFI, dva valja, več kot 500 ccm in bi se želel še več moči, čeprav jo je dosti več kot pri Barossi 250, ki sem si jo lastil pred tem.
Polaris, Can AM itd....ja, če se boš res aktivno ukvarjal z ATV in na leto napumpal vsaj 5.000 kilometrov in se podal tudi na precej zahtevne ture. Drugače pa so predragi. Razmerje v ceni med dobrim Kitajcem in npr Can AM je 1:2 za primerljiv model ATVja.
Saj je Can AM bolje izdelan, tudi tehnologija je morda za kakšno leto sodobnjša, ampak vseeno se mi zdi 10.000 EUR in več že kar konkretna investicija, ki je ATV ne zdrži.
Dejstvo je, da so Can AM pogosto izdelani po precej podobnem kopitu na Kitajskem, le sestavni deli so malce bolj kakovostni in dražji. Gre za špico ponudbe, to pa je enako, kot da biza rekreativno smučanje kupoval tekmovalne smuči.