Kakor se spomnim, je bilo menda po zakonu določeno, da bi morali vsi radiatorji v večstanovanjskih stavbah imeti funkcionalne merilce toplote na radiatorjih najkasneje do začetka oktobra ali novembra 2011. V mojem trenutnem habitatu so papki to "čudo tehnike" namontirali šele enkrat januarja '12, v redno odčitavanje pa zadeve še vedno niso uspeli spraviti (merilci seveda pri sebi pridno beležijo porabo ogrevalne energije na posameznem radiatorju).
Zdaj pa me seveda zanima, če se lahko nadejamo tisti, ki manj grejemo (in je to s teh merilcev jasno razvidno) naknadnega poračuna preveč plačanega ogrevanja za polpreteklo sezono? Je kdo že imel kaj podobnega? Verjetno bi bilo edino pošteno, glede na to, da so podatki zbrani, samo odčitati in poračunati jih morajo. Bo potreben kakšen "class action"?
Zdaj pa me seveda zanima, če se lahko nadejamo tisti, ki manj grejemo (in je to s teh merilcev jasno razvidno) naknadnega poračuna preveč plačanega ogrevanja za polpreteklo sezono? Je kdo že imel kaj podobnega? Verjetno bi bilo edino pošteno, glede na to, da so podatki zbrani, samo odčitati in poračunati jih morajo. Bo potreben kakšen "class action"?