Nakazila v tujino - prasci oderuški

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
evo sem dal na link:

http://users.volja.net/jojox/provizija1.jpg

http://users.volja.net/jojox/provizija2.jpg

11,71eur
in potem me še po telefonu kličejo da naj jim prinesem še 3,50 eur ker je treba doplačat

??
confused-1.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Jaz sem nazadnje doplačal 3,5€, ker banka, na katero sem nakazoval, ni imela pogodbe z NLB (neka manjša nemška banka) in je nakazilo steklo preko druge banke, ki je za storitev računala 3,5€. To je bila edina možnost spraviti denar do stranke iz danes na jutri, in na znesek me je NLB prej opozorila. Povedali so mi, da bo provizija do 5€ in ker se je mudilo sem se strinjal in pisno potrdil. Po kakšnih 3 tednih so me za znesek 3,5€ tudi bremenili. Denar je bil stranki nakazan pravočasno, kot je bilo dogovorjeno.

LP

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Če si skrajšal datum valute, se to šteje kot nujni nalog najbrž. To pa dvojno zaračunajo.
Ko sem jaz nakazovala v tujino, so mi zaračunalo kot navadni nalog. Seveda je pa provozija zelo odvisno od več stvari, in sicer:
- ali je prejemnik iz članice EU
- stroške nakazila nosiš ti ali on ali oba
- IBAN, BIC (ti dve stvari sta zelo pomembni pri proviziji)
- znesek nakazila...

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
denar je hodil 1 teden in nisem dal pod urgent.

(zakaj hodi denar več dni saj ga ne pošiljajo fizično tja)

-iban in bic sem imel pa čisto pravilen

glavno je da sem speljal zadevo

lp.

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Hm...jaz običajno nakazujem v Nemčijo in pride denar na račun v dveh dneh. Spet je odvisno ali je banka kateri nakazuješ v njihovem neposrednem sistemu ali gre to prek katere druge banke. Če gre prek druge banke, se stroški povečajo + posredniška banka si vzame dodaten dan.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Koliko pa se stroški znižajo, če označiš da stroške nosita oba ali pa prejemnik denarja? Ali obstaja kakšen tihi dogovor kdo nosi stroške?

Jaz sem preko klika nakazovala na Hrvaško pa me je provizija prišla 6€ in še nekaj malega, sem pa označila, da jaz krijem stroške. Se mi je zdela to ena normalna in pričakovana cena, samo zdaj ko berem kako nizke stroške imate nekateri se mi zdi precej oderuško.

Lp

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Dogovor o delitvi stroškov je med strankami, torej tabo in tistim ki mu nakazuješ.
Npr. če gre za deljene stroške, tudi nimaš extra provizije, ki te doleti, če stroške plačuješ sam.
EU, SHA, IBAN, BIC - regulirano plačilo, ki ima zelo nizke stroške. Vse ostalo ti nabija provizijo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
cbb... iz tvojega izpisa je razvidno zakaj je taka provizija.
Še več... SKB.net te opozori o visoki proviziji.

In kje je "problem": Datum valutacije T+0
Se ti je pač mudilo!

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Kaj pa če nikjer ne piše kako se delijo stroški? Glede IBAN-a: kolikor se jaz seznanjena nakazilo v tujino brez tega sploh ni mogoče. Gre za številko TR za tujino oz. nekaj takega??

lp

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Gre tut nakazilo brez IBAN-a, npr. Hrvaška ga še nima, oz. še niso v tem sistemu.
IBAN je sestavljen (bom ti skopirala):
"SK - oznaka države - za SLO je SI", a 2-digit checksum, 4 digits for the bank code, and 6 + 10 digits for the account number), dolžina IBAN-a je pa odvisna od države: SLO ima 19 znakov, Slovaška 24, Bolgarija 22......itd.

Kako se delijo stroški ti piše v ceniku za plačila v tujino. Ampak vsega v teh cenikih tut ne boš našla. Npr. DBS je umaknila kar velik del cenika zato, ker ga folk ni razumel
smirk-1.gif
in da "razumeš" celotno odlivno provizijo, moraš kar lepo poklicat na banko.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.765
113
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
evo sem dal na link:
11,71eur
in potem me še po telefonu kličejo da naj jim prinesem še 3,50 eur ker je treba doplačat
Zaklal si se ker si označil da plačaš stroške tuje banke. (= stroške tuje banke krije nalogodajalec)
Briga tebe za stroške tuje banke... če ima banka v tujini visoko tarifo za dvig nakazanih stredstev tebe nebi smelo nič zanimati. Naslednjič lepo deljeni stroške pa adijo. Znesek nakazila bo precej precej nižji.
grims-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
evo sem dal na link:
11,71eur
Zaklal si se ker si označil da plačaš stroške tuje banke. (= stroške tuje banke krije nalogodajalec)
Briga tebe za stroške tuje banke... če ima banka v tujini visoko tarifo za dvig nakazanih stredstev tebe nebi smelo nič zanimati. Naslednjič lepo deljeni stroške pa adijo. Znesek nakazila bo precej precej nižji.
grims-1.gif

In kdo potem plača tuje stroške, če so SHA? Jaz sem vedno tako plačeval, pa nisem mel težav. Samo zanima me
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ

jaz sem v maju nakazal v DE, opcija SHA, preko Sparkasse. Denar je prišel normalno v 2 dneh, prejemnik ni nič omenil, da bi dobil kaj manj denarja. Plačal pa sem (oziroma nisem) natanko 0€.

Samo se bojim, da ne bo več dolgo, ko bo treba tudi tam plačevati za plačila položnic. Ker si banke od 1.9. spet neke provizije dodatno zaračunavajo med seboj.

LP
Peter

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Če so stroški SHA (shared), potem ti plačaš provizijo svoje banke, prejemnik nakazila pa svoje banke. Ne vem ali se znesek provizije prejemniku trga od prejetega zneska (najbrž ne, ampak se obračuna posebej kot provizija).

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.765
113
+ če prejemnik denarja sploh kaj plača je odvisno od njegove banke oz. ugodnosti, ki jih ima tam