Nakazila v tujino - prasci oderuški

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ima kdo idejo, kako najugodneje nakazati denarce neki osebi v tujino? Nekaj sem kupil preko eBaya in nakazal denar v Nemčijo, praseta pri SKB-ju pa so mi spulili 12€ provizije. Ali kaka druga banka omenjeno stori ceneje, oziroma ali na kak drug način to lahko naredim ceneje?
A lahko odprem račun v Avstriji? Je od tam ceneje?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Ceneje je če nisi levak pa nakažeš v tujino tako kot je treba.

12€ so ti lahko zaračunali samo zaradi pomankljivih podatkov.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Jaz sem največ plačal 1.75€ provizije...

od kje tebi 12€ mi ni niti najmanj jasno

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ok, bomo pa prlimal zraven PDF, pa si poglej....

Zdaj sem jih poklical in preveril. Skrajšal sem datum valutacije:) In to je vredno 8€, normalna provizija za tujino pa je 4€.

Priponke

• 31353-nakazilo.pdf
    76,6 KB · Ogledi: 816
Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Tudi 4€ se mi zdi preveč. Jaz sem za tujino od vstopa v EU plačeval manj (grem preverit točen znesek). Plačujem pri Nkbm.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Spletna banka Deželne banke - položnice in posebna nakazila, po Sloveniji in tujini, vse je isto: 0,25 €

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Prejsnji teden iz SKB.net nakazoval v Nemčijo... provizija 0,27€

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Včeraj sem nakazal preko Proklika v Italijo in je bila provizija 0,75 eur.

Na tvojem obrazcu ne vidim nikjer naslova od stranke. Mogoče je to problem.

lp

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Tole je sicer od NLB, ampak verjetno je pri SKB enako. Provizija mora biti za taka plačila enaka kot za navadne položnice.

Regulirano čezmejno plačilo je plačilo, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

plačilo med članicami EU,
valuta plačila je EUR ali SEK,
znesek plačila je do vključno 50.000 EUR ali protivrednosti v SEK,
račun upravičenca mora biti naveden v strukturi IBAN,
banka upravičenca mora biti navedena z BIC (SWIFT) kodo,
opcija plačila stroškov mora biti SHA (deljeno), kar pomeni, da nalogodajalec plača stroške izvršitve plačila svoji banki, upravičenec plačila pa svoji banki.

Pravilnost IBAN strukture lahko preverite na spletnem naslovu http://www.apacs.org.uk/payments_industry/ibans_4.html.
SWIFT kodo lahko poiščete in preverite na spletnem naslovu: http://www.swift.com/biconline/.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
maja letos sem naročil nekaj preko ebay (nemčija) in so me tudi na banki opalili za nekje okoli 12 eur ampak nisem imel kaj, zadnjič so me pa poklicali z banke (ljubljanska banka) da je prišlo še do ene spremembe in da jim dolgujem še 3,50eur
iban in bic sem imel pa čisto ok

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pred 2 tednoma sem plačal na nkmb za nakazilo (za vrednost 27 eur) v nemčijo, dobra 2 eura. Samo nakazilo pa je potrebovalo 2 dni.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ma saj jaz nebi tolko plačal banki če se nebi splačalo , sem bil pa raje tiho in plačal
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Pri moji banki je nakazilo 0,33 EUR. Z vsemi podatki pravilno vnešenimi. Tudi nakazilo na osebni račun privat osebe.
So pa tudi mene enkrat nategnili, ko sem dal, da vse stroške jaz plačam in so mi nabili dodatno 3 EUR provizije. Od takrat naprej nakažem 0,5 EUR več in to je to.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jaz sem preko klika dva meseca nazaj plačal v Nemčijo 350 EUR. Dal sem, da vse stroške plačam jaz in plačal samo 0,31EUR provizije. Kaj pa vi delate, da vam take provizije trgajo pa ne vem. Vsekakor pa vedno dam popolne podatke, tako o banki, osebi kateri pošiljam, da IBAN in SWIFT sploh ne omenjam.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No, moje izkusnje z SKB so se slabse. Oziroma za lase privlecene. Meni so za nakazilo v Nemcijo odtrgal 2x4,18€ plus 10€. 10€ so stroski, ki so mi jih trgal, ker sem oznacil, da jaz placam stroske nakazila. Butasto, ampak se mi je ze zgodilo, da tip na drugi strani ni dobil dogovorjenega zneska, zatorej ne tvegam vec, da bi moral cez 2 dni nakazat se 10€ in placevat nove stroske transakcije.

No, uradno bi morala taka transakcija biti 0,27€ in nic vec. Ce se valutacija skrajsa je razumljivo, da bos placal vec. Tole pa je uraden odgovor: "Glede na naš odgovor z dne 31.07.2007 bi bila obračunana cena EUR 0,27 v primeru čezmejnega reguliranega plačila, ob običajni valutaciji na prvo banko D+2 ( torej brez kakršnekoki skrajšave valute). Ob izbiri stroškov OUR pa je vaše plačilo čezmejno plačilo ( torej ni čezmejno regulirano plačilo) in so stroški obračunani pod tarifo 3.2."

3.2. pomeni 4,18€.

Nadaljna razlaga:

Provizija za navedeno plačilo se obračuna v skladu z veljavnim cenikom po tarifi za domače fizične osebe in je bila upoštevana tudi pri obeh navedenih plačilih:
3.2. - Plačila v tujino in čezmejna plačila pod 3.2.2.2 -prejemnik z računom v tujini, v znesku EUR 4,17
3.5.2 - nepopoln nalog dodatno k točki 3.2.- v znesku EUR 4,17 (nalog ni popoln glede na Uredbo EC 2560/2001)
3.7.4 - stroški tujih bank za plačilo v tujino z oznako "OUR" - po ceniku drugih bank, po prejemu obvestila o višini stroškov - tuja banka je zaračunala EUR 10,00 za posamezni nalog ( nekatere banke zaračunajo svoje stroške sproti, nekatere pa pošilja mesečne obračune stroškov OUR).
Pri izpolnjevanju plačlnega naloga ste izbrali opcijo plačnik stroškov "OUR" - vsi stroški sprovedbe plačila bremenijo nalogodajalca, kar pomeni, da pristanete na plačilo stroškov banke nalogodajalca, morebitnih posredniških bank in stroškov banke prejemnika.
Nalog je zaradi "OUR" stroškov postal nepopoln glede na Uredbo EC 2560/2001. Nalog ustreza uredbi, če je plačilo v državo EU, v EUR, znesek do EUR 50.000,00, vsebuje pravilen IBAN, BIC oziroma SWIFT kodo koristnikove banke in ima opcijo stroškov "SHA" ( deljeni stroški ).
Glede na to, ker omenjate v vašem pismu tudi tudi obe ostali opciji stroškov vas na kratko informiramo o pomenu obeh kratic:
• Opcija plačnik stroškov: 'BEN' pomeni , da plača vse stroške VSEH bank (vključno z nalogodajalčevo) prejemnik plačila ( BENeficiary).
• Opcija plačik stroškov: "SHA" pomeni, da stroške in provizije na strani nalogodajalčeve banke plača nalogodajalec, stroške in provizije na strani koristnikove banke pa koristnik

Torej, glede na uradno razlago sklepam, da nategujejo kot prasci. Izberes OUR stroske in ti zato zaracunajo 4,17€ in ker imas izbrano OUR avtomaticno pomeni, da nimas cezmejnega reguliranega placila in se enkrat placas 4,17€. Ce to ni nateg, da te za eno stvar usekajo 2x pol pa tudi ne vem kaj je to.

Skratka, tale SKB ne blesti ravno, da ne govorim, da za salterjem nimajo pojma zakaj tako zaracunavanje. Za vsak drek jih je treba prosit medtem ko nekoc na NLB nisem imel teh tezav, banko sem pa takrat menjal, ker so se malce prevec igrali z mojim stanjem na racunu in KLIK-om.