Najprestižnejša oprema v stanovanju?

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Armani casa-kar se tiče pohištva, lepo-minimalistično, ampak drago...Imajo salon v Btc-nasproti Playe, pa še par drugih firm uvažajo. če ne frugega, včasih kakšen eksponat tut znižajo -40% (men je lani ratal dve lučki kupiti, ki sta bili po redni ceni, over budget nakup), če ne druzga, je pa salon lepo urejen in vprašaš jih lahko kaj.

Single izdelki npr. Le Corbusier-pride v poštev npr, kakšen divan, stol...al pa samo kot navdih
Dodatki-bela tehnika: Gaggenau, absolutno 1a
Keramika- Villeroy, mamo doma že kar nekaj let, sicer pesjansko draga, ampak je pa kvaliteta ful dobra, pa tudi deasigen je ok

Meni osebno je všeč npr. kreativen mix, enega super oblikovanega izdelka, z ostalim, ki ni drago...Se mi zdi, da je včasih kar preveč sterilno, če je vse samo en brend...

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Pri villeroy&boch je luksuzna predvsem cena. Vse kar ni ulito (školjka, bide, lijak, banja) pa je totalni cheapshit.

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Mi imamo tudi bideje, wc školjke, umivalnike od Villeroya...pa je zaenkrat vse ok, smo ful zadovoljni (npr. na vikendu smo istočasno dali Kolpasan-wc, školkjo, tuš, pa je vse že mal rumene barve-tam kjer je silikon...).

Zgleda, da je odvisno na kaj nabašeš...
confused-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Saj sem rekel. Sama školjka recimo je OK. Gor je pa pokrov s softclose amortizerčki za 200€ (samo deska, brez skreta). In po dveh letih crkne amortizer, po pol leta pa še panti odhebejo. Vsaka dila iz Ikee za 10€ zdrži dalj časa. uvoznika ni, če greš v trgovino kjer si kupil pa te debelo gledajo, potem 14 dni iščejo kaj bi to sploh bilo, ko najdejo artikel pa ubrišejo 2 meseca dobavni rok, ceno pa tako da se zasigurajo da ne boš naročil, ker bi jim to vzelo najmanj kakšen teden dela. Obnašajo se pa tudi tako kakor da ti oni delajo uslugo ker lahko kupuješ tako drago. Ko je treba z ritjo mignit si pa vzamejo cajta kot bi sami moral vsak artikel iz nule razvit.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
dan kuchen pa prestiž
bonk.gif

Kopalnica min : Sottini, Hansgrohe, Roca, IdealS, V&B
Kuhinja min :prestige /granit min 250€/m2, les pokažejo min 70 vzorcev cena min 150€/m2, ne vgrajujejo strojev pod Simensom EWE,

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
villeroy je kar se mene tice tak tak, znamka je mogoce prestizna njigove resitve pa nix kaj prevec. Tako naprimer, ko se je wc montiral je prostor za vijake bil nekoliko pod kotom, kar pomeni posledicno vecji tockovni pritisk.
Tudi soft skoljko ko sem dobil, sem moral takoj reklamirat, ker en pant ni delal oziroma je bila vzmet noter unicena. Po reklamaciji sem dobil novo vzmet za vstavit noter, vendar stare nikakor nisem mogel dobiti ven, ko sem odnesel zadevo na servis, jim je uspelo prej pocit skoljko preden so dobili ven ta del :D

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
citat:pohištvo od Stilesa?
če bom kdaj velik, lep in bogat, bo sigurno v hiši stiles.

Dobra alternativa stillesu je novolesova linija cardiff.
Iz prve roke ti lahko rečem, da je razmeroma poceni glede na kvaliteto. Imamo jedilnico in dnevno sobo (vitrine, stole, miza) in je zadeva odlična.
Zdaj sem v fazi iskanja kuhinje, ki bi šla zraven: nekaj klasičnega, v stilu cardiffa od stillesa, barva češnja, masivno.
Včasih je bilo to možno dobiti pri svei, kuhinja tamara, zdaj je nekaj podobnega pri gorenju, roma če se ne motim. Ve kdo za kako primerno kuhinjo, ki ne bi ibla v tem novem, razpotegnjenem stilu, ampak nekaj večnega, klasičnega?

Nazadnje urejeno:

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Kej v tem stilu iščeš:
http://www.rustika-masiva.si/

Fenomenalne stvari za k masiva pohištvu majo Italijani-srednji do višji, pa mislim, da so mal naprej od Palmanove, opremljali so kolegici stanovanje, pa je vau,arhitekt ti vse zriše, pridejo montirat, optimizirajo prostor, zmišljuješ se loh...če te zanima se lahko pozanimam za cifro?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
villeroy je kar se mene tice tak tak, znamka je mogoce prestizna njigove resitve pa nix kaj prevec. Tako naprimer, ko se je wc montiral je prostor za vijake bil nekoliko pod kotom, kar pomeni posledicno vecji tockovni pritisk.
Tudi soft skoljko ko sem dobil, sem moral takoj reklamirat, ker en pant ni delal oziroma je bila vzmet noter unicena. Po reklamaciji sem dobil novo vzmet za vstavit noter, vendar stare nikakor nisem mogel dobiti ven, ko sem odnesel zadevo na servis, jim je uspelo prej pocit skoljko preden so dobili ven ta del :D

a to je tako kot softshell jakna?
confused-1.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
O, verjamem, za to ceno ni hudiča, da so pedenali
aplauz.gif
.
Lepo, vendar bi rabil bolj nekaj v stilu bidermajer.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Verjamem da so vse polomili ja. Saj sem rekel da drugega kot prodajat ne znajo, oziroma še tega ne. Meni je pante nazadnje pošvasal lokalec ki vari rostfrei. Amortizerje sem pa dobil na nemškem ebayu za 35€, pri nas so hotl 120€!!!! (zato da gre ena jebena wc dila sama dol). seveda sem vse razstavil in zamenjal sam. Tudi otrok bi znal, samo na silo ne gre nič.

No saj, zajebal sem sam, ko sem vse to sploh kupil. Sam kaj ko kupuješ komplet kopalnico, kuhinjo....komplet cena mi je bla ok in potem nisem gledal posameznih stvari. Arhitekt predlaga, ti greš v trgovino gledat kako zgleda in rečeš ok. Še ene par takih bedarij so mi takrat prodali. Za v kuhinjo, recimo plastično vedro z ohišjem za pod korito od Blancota za 150€ (samo plastično vedro z ročajem in en kos pleha da se vedro notr vtakne). Stvar je v resnici vredna kakšnih 5€. Ampak ker je to blanco nobeno vedro za 5€ ne paše. Čeprav stvar je v resnici uporabna fuL.
bonk.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
najboljsa fora pa je, da ko sem montiral geberit kotlicke, to pa je cisti uzitek bil - kako je pa ta stvaro dodelana in premisljena. Potem vidis kako meglo nekateri prodajajo pod brandname-om.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz.... Poglej še Schuller kuhinje, sam sem na koncu to vzel, tudi zaradi strokovnosti prodajalca (MB) in precej popusta. Next linija za prestiž, če te srbi par 10k€ v žepu.