Najemodajalec ne ogreva

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne, ni bilo lokala spodaj, ko smo kupili stanovanje.
zmaga.gif
Brezskrbi. Nisem kot vi mescani, ki se preselite na vas pol pa jamrate zaradi zvonikov in zvonov na cerkvah.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.838
113
To o plačevanju me pa res zanima. Če ne plačuje naj ga dobavitelj toži. Če bi pa zaprl pipco in bi tudi vam zaprl, ker recimo ni drugačnih tehničnih možnosti, potem bi verjetno tudi kaka lepa odškodnina padla.

" do tega, da placujemo mi ogrevanje lokalu za leto in pol nazaj, ker ga sam ne, sicer bi mi zmrzovali."

Oprosti, ampak tole po nobenih kriterijih ne pije vode.
Kdo vam obračunava ogrevanje in kako lahko tako trdno veš, da ostali plačujete ogrevanje za leto in pol nazaj? Da trdno veš, seveda pomeni nek pisni dokaz in ne "rekla-kazala" po sistemu: "meni se pa zdi".

V takšnem primeru bi namreč šlo za kriminal in neposredno oškodovanje etažnih lastnikov. In če to drži ne razumem zakaj zoper tistega, ki vam obračunava ogrevanje ne sprožite postopka pred sodiščem - ob predhodni zavrnitvi računov, seveda?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj poznaš tisto basen, da ni važno o čem pišeš ampak kdo je tvoj sponzor?
In kolikor razumem ggg-ja in same razmere v njegovem kraju/občini je bila zadeva speljana pod mizo, mimo vednosti stanovalcev in mimo zakona. Ampak sponozor je bila občinska oblast in je naredila svoje. Vse skladno s predpisi (ko hočeš narediti revizijo ko se enkrat župan odstreli...) in ne moreš nič...
Niso ne prvi ne zadnji in to je problem lokalne skorumpirane oblasti (rokata sem, rokata tja...)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Lepo da me imaš za meščana ki ga motijo zvonovi. Še lepše bi bilo če bi te besede citiral kjer sem pisal o tem. Meščan sem res bil nekaj let, za zvonove se pa ne spomnim.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Najprej ga pisno pozovi k izpolnitvi pogodbe - v tvojem primeru zagotavljanje ogrevanja.

Inšpekcija ne vem če ti bo kaj pomagala, v najslabšem primeru ga boš pač moral civilno tožiti.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Še vedno obstaja alternativa - drug poslovni prostor in boljši najemodajalec.

Je.bat ga ... če se pa boji naj pa ne jamra in naj vztraja ...