Najemodajalec ne ogreva

zakon300

Zelenc'
13. dec 2014
4
0
1
Pozdravljeni. Upam, da sem izbral pravi podforum, drugače ustrezno premaknite..

V najemu imamo lokal, redno plačujemo najemnino v katero so vključeni stroški ogrevanja in vode. Ker je lokal v pritličju stanovanjske hiše, z ogrevanjem upravlja lastnik hiše. Stvar je, da je vsako jutro 17°C, radiatorji pa so mrzli, šele tekom dneva na lahko zakuri. Besede ne zaležejo, tudi o znižanju najemnine noče slišati. Kolikor vem mora biti po zakonu 21°? Kaj torej storiti?

-mu en mesec ne plačati najemnine oz. zamujati in mu s tem pokazati naj se ne zajebava?
-iti ven (ne bi, ker je lokacija res huda in je folk že navajen)

Hvala.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Je elektrika tudi v ceni najema? Ce je nastimaj elektricno pec
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Zagrejte lokal z najcenejšimi kalofirerji, še preden se lokal odpre, pa je.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Lahko nabavite tudi toplotni top na plin. Segreje prostor nenormalno hitro. Smo imeli v delavnici tole par let nazaj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.653
1.231
113
Celje
Imam enak problem. V najemu "delavnica" in za ogrevanje placujem obvezno doplacilo 1eur/kvadrat. Zakurijo samo dopoldan za nekaj ur in delavnica pride celo na 13 stopinj... Popoldan, sobote, nedelje je brez ogrevanja. Besede ne zalazejo.

Ni mi pa za kakrsnokoli investicijo it. Kaloriferji skurijo preveliko, ker imam svoj stevec...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Napiši "plinski grelniki za gradbeništvo" in ti bo google ruknu vn malo morje zadetkov. Mislim, da obstajajo tudi na nafto, samo odsvetujem, ker plin je vendarle čistejši.

zakon300

Zelenc'
13. dec 2014
4
0
1
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Imam enak problem. V najemu "delavnica" in za ogrevanje placujem obvezno doplacilo 1eur/kvadrat. Zakurijo samo dopoldan za nekaj ur in delavnica pride celo na 13 stopinj... Popoldan, sobote, nedelje je brez ogrevanja. Besede ne zalazejo.

Ni mi pa za kakrsnokoli investicijo it. Kaloriferji skurijo preveliko, ker imam svoj stevec...

Tako je, ni mi za eno stvar plačevati dvakrat. Mali kalorifer ponuca 2kW, lokal pa ima žal svoje odjemno mesto.

Če bi bila elektrika všteta v ceno bi bila pa druga zgodba..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz...
A niste eni ne tako dolgo nazaj tulili kakšne pravice imajo najemodajalci, najemojalci pa so ološ in ga je treba zatirat... Zanimivo sedaj, ko je pa v igri poslovni subjekt (in ne nemočna oseba) pa je zgodba drugačna...

Pa dosti off-a

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
ksz...
A niste eni ne tako dolgo nazaj tulili kakšne pravice imajo najemodajalci, najemojalci pa so ološ in ga je treba zatirat... Zanimivo sedaj, ko je pa v igri poslovni subjekt (in ne nemočna oseba) pa je zgodba drugačna...

Pa dosti off-a
preveri tisto temo kako je kdo tulil in kako kdo tuli sedaj.

sedaj če ne gre drugače si poiščeš nove prostore. je zmeraj več praznih poslovnih prostorov. aja še prej mu zagroziš da se boš izselil.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
ksz...

Pa dosti off-a

sedaj če ne gre drugače si poiščeš nove prostore. je zmeraj več praznih poslovnih prostorov. aja še prej mu zagroziš da se boš izselil.

saj ti je lepo reko da ima dobro lokacijo, navajene stranke, tako da menjava je slaba rešitev. Stisni ga, naj zakuri, če ne mu ne plačaš kurjave, ali pa plinski top, poceni varianta gretja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
ksz...

Pa dosti off-a

saj ti je lepo reko da ima dobro lokacijo, navajene stranke, tako da menjava je slaba rešitev. Stisni ga, naj zakuri, če ne mu ne plačaš kurjave, ali pa plinski top, poceni varianta gretja.
še eden drugi je govoril o neki delavnici ki jo tudi nič nočejo ogrevat...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
vem, da ni prijetna situacija, ampak rešitev s plinskim topom v gostinskem lokalu se mi ne zdi ravno najboljša ideja. Lokal je le lokal ne pa delavnica..Če pridem v gostilno na kofe pa najprej zagledam tako zadevo ob šanku, bi kelnarco najprej po zdravju vprašal
grin1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Teh zgodb o ne-kurjenju najemodajalca sem že kar nekaj slišal. Po mojem je rešitev čisto preprosta: ko se dogovarjaš za višino najemnine,naj bo ogrevanje posebej,brez da je vključeno v ceno najema ali stroškov. Tako si lahko vsak najemojemalec sam določa,kako ogret prostor bo imel,saj sam plačuje ogrevanje (kolega ima tako dogovorjeno v lokalu,ki ga ima v najemu),in se ne rabiš prerekat z lastnikom,kdaj bo zakuril in kdaj ne...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
ksz...

Pa dosti off-a

Tu je preveč pametnjakovičev s preveč neznanjem.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Teh zgodb o ne-kurjenju najemodajalca sem že kar nekaj slišal. Po mojem je rešitev čisto preprosta: ko se dogovarjaš za višino najemnine,naj bo ogrevanje posebej,brez da je vključeno v ceno najema ali stroškov. Tako si lahko vsak najemojemalec sam določa,kako ogret prostor bo imel,saj sam plačuje ogrevanje (kolega ima tako dogovorjeno v lokalu,ki ga ima v najemu),in se ne rabiš prerekat z lastnikom,kdaj bo zakuril in kdaj ne...
Problem nastane če je težko ločiti ogrevanje enega lokala od celega objekta. Ali so lokali tudi podvrženi kalorimetrom oziroma delilnikom v primeru skupinskega ogrevanja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz bi pa rad se drugo stran slisal. Ker pri nas imamo tudi lokal spodaj in so sami problemi. Od tega, da ga sploh ne bi smelo biti ampak, ker se stvar odreja na lokalni ravni ga je zupan blagoslovil in se lahko pod nos obrisemo, do tega, da placujemo mi ogrevanje lokalu za leto in pol nazaj, ker ga sam ne, sicer bi mi zmrzovali. Da o scanju okoli bloka, rjovenju in veseljacenju, pretepanju, razbitih flasah na travniku pred blokom ipd.. ne izgubljam besed. So zakajena stanovanja se najmanjsi problem. Trenutno se ze tri leta zajebavamo, da nam se parkirisc ne pobere lokal, ker je zemljo zupan prepisal na lastnika lokala (!!!)

Zato kar lepo odfukaj... Samo v sloveniji imas lahko lokal pod stanovanjem pa nikomur nic.

zakon300

Zelenc'
13. dec 2014
4
0
1
Lokal nisem mislil kot bar, ampak prostor, povsem mirna obrt, hiša pa je v privat lasti, tako da vzem najprej en chill pill.
priden.gif

Tudi če v pogodbi piše, da je ogrevanje v ceni najemnine ne vidim druge kot zadevo prijavit inšpekciji? S tem se zamerim najemodajalcu in mi bo že nekako vrnil..eh, vsaka pot vodi h izselitvi pomoje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Ne bi bil rad nesramen, ampak a si kupil flatv zavedanju da je spodaj lokal? Seveda to ne opravičuje razbitih flaš, rojvenja, scanja....