najemnik - stalno prebivališče

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zadnja alineja ne velja vec oziroma velja drugace!
Ocitno so zakon spreminjali, ti pa citiras star zakon

Ti itak veš !! Očitno se na zakone ne spozna vodja DURS-a Kranj, ki mi je poslala link do osnovnega zakona, kakor tudi do sprememb zakona!
Vidim, da ste na alterju sami profiji ! Po moje bo najbolje, da pokličeš na DURS in jim poveš, da se motijo !!
13.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Če tebi uspe prijaviti stalno prebivališče v najetem stanovanju bo imel lastnik hudirjeve težave ko te bo enkrat metal ven. Zato noče slišat o tem

Kar zanimiva debata...
smirk-1.gif

Lahko povem iz prve roke. Stalno prebivališče lahko prijaviš na UE, lahko samo z najemno pogodbo, brez kakršnegakoli dodatnega strinjanja z lastnikom. Je pa v mojem primeru naredila kopijo pogodbe. Če ni najemne pogodbe bo po mojem mnenju postrebno soglasje lastnika. Se pa po mojem ne bo nihče spuščal v to kaj, kako, za kakšen denar boš ti bival pri nekom in zakaj bosta prijavljala skupno bivališče. Niso več časi, kjer se smatra da v hiši prebiva stara generacija, ter eden od sinov/hčera z poročeno ženo in tremi otroci.

Glede odjave stalnega prebivališča s strani lastnika. Tudi to lahko lastnik uredi brez problema. Na UE da zahtevek za ugotovitev dejanskega naslova bivanja in te povabijo na razgovor ter ti lahko "brez tvoje" privolitve skenslajo naslov stalnega prebivališča.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
To pa je drugo, če imaš najemno pogodbe, ampak tisti ki na črno dajejo najemnino je nimajo. Tu pa nastane problem. Kako je pa z najemojemalci pa vemo, omenjeno tudi že na forumih.....

tko da Murkec lahko bruha zakone, na koncu te prijavi najemojemalec, ker je jezen na najemodajlca in si tam, kjer si.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
To pa je drugo, če imaš najemno pogodbe, ampak tisti ki na črno dajejo najemnino je nimajo. Tu pa nastane problem. Kako je pa z najemojemalci pa vemo, omenjeno tudi že na forumih.....

tko da Murkec lahko bruha zakone, na koncu te prijavi najemojemalec, ker je jezen na najemodajlca in si tam, kjer si.

Takih prijav je pa nebroj
hysterical-1.gif

Taka "črna" pogodba je itak idealna za oba, prvega ker ne rabi plačati dohodnine za oddajanje, drugega, ker ima zato nižjo najemnino.

Imam pa tu cel kup najemnin pogodb, kjer lastnik želi najemnino v neto znesku in najemnik plačuje tudi davek, nič posebnega, vse to je stvar POGODBE in dogovora med strankami.

Samo to so pa že druge zadeve.

Da strnemo, najemne pogodbe ni več potrebno prijaviti na DURS, čeprav reality bi jo še kar tja nosil.

In uporabnik je dobil odgovor, da ima prav in da se moti lastnik.

Kaj več pa ni za napisat, ker tema uhaja v klasiko.

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:

Kolikor je meni znano, je v primeru da najemnik prijavi najemodajalca, kazen za OBA !!
Najemnik bi moral takoj zahtevati pogodbo, ne pa se nanjo sklicevati, ko je "jezen" na najemodajalca!

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Cca 4 leta nazaj sem z napisanim in podpisanim potrdilom, da se lastnik strinja, od, takrat se punce, sel na obcino, kjer sem prijavil stalno prebivalisce. Nikogar ni brigalo, cemu in kako..

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Tema je že kar usrana....ampak kakor sem si predstavljal: prijava stalnega prebivališča in prijava pogodbe na DURS sta dve ločeni stvari. Tudi lastnik se me z lahkoto reši, če bi mu delal težave.
Hvala posameznikom za konstruktivne odgovore.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, da strnemo.
Prijave pogodbe na DURS ni več, lastnik te lahko odjavi na UE, če tam več ne bivaš, samo prijavo da, potem gre po uradni dolžnosti.

Ostane samo še en velik strah, ki ga širi uporabnik reality, upam da tega foruma ne bere na tisoče najemnikov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
reality=krengorenc
?
Ni cudno da smo tam kjer smo, ce imamo take vodje davcnih izpostav.
krengorenc: A bi se dalo dobit C/P tistega odgovra vodje kranjske izpostave dursa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, reality je krnekejjeto@ , saj se hitro izda s svojim tekstom
smile-1.gif