Najemnik noče podpisati nove pogodbe o najemu

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Zdravo,
kaj storiti, če najemnik noče podpisati nove pogodbe? Pravi, da mu pogoji ne ustrezajo.

Jaz ga bi deložiral, pa sem skoraj 100 %, da sem v prekršku.
sprasujem se.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Če je stara pogodba potekla potem je dolžan po poteku pogodbe (v kolikor ne podpišeta nove) stanovanje izprazniti. Če stara pogodba ni potekla potem pa ga boš težko prisilil v podpis
smile-1.gif
.

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Stara pogodba se je iztekla. V novi pogodbi ponujam samo enoletni najem s trimesečnim odpovednim rokom.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Se naceloma strinjam, ampak samo, ce je stara pogodba potekla.

Ce pa ni, se pa nova pogodba sklepa s soglasjem obeh strani - v kolikor pa dogovor ni mozen pa je seveda opcija odpovedi pogodbe v trenutnem odpovednem roku.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Eh... ne citam dobro.
redface-1.gif

Pol pa ni problema - ali se podpise, ali pa se je do 1 naslednjega meseca treba izselit, konec, pika, stop
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
To pa je pametno ja, potem pa mu mesečno lepo nakazuješ obroke. Ali bi ti še policijo pa sodišče pa vse na gobec pa vse polomil, da si "untouchable" ?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Najmenik bo pa rekel da ne gre, naj ga toži....Kaj pa v takem primeru?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ne smeš vstopit v njegovo stanovanje brez povabila. Zakaj misliš, da se kličejo policijo, da vlomijo not?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
To je njegov bivalni prostor. Edini način je deložacija, po sodni poti, drugače se ga ne da odstraniti iz stanovanja.

Poznam primere, ko so ljudem izklopli že vse možno, elektriko, vodo, ogrevanje...pa so še vedno not, in se jih ne morejo rešiti, dokler ni rešen sodni primer, da se jih lahko uradno izseli.

V glavnem ne se igrat na lastno pest, v večini primerih najebeno najemodalajci, če sami urejajo "takšne" probleme.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Zdaj bom mogoče malo hudoben... hipotetični primer

- nalijem superglue v ključavnico medtem ko najemnika ni doma (seveda brez prič)
- ko najemnik prične vlamljati pokličem policijo, ki ga dobi s prsti v marmeladi

Kako bi se izteklo ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
se bojim da so zasciteni kot kocevski medvedi. Po mojih info pa je stos da niti v opevani nemciji ni njc bolje. Tam se gredo nekateri celo namensko dolgorocni take igrice in prezivijo vecji del zivljenja v tujih stanovanjih brez placila najmenine velikokrat tudi brez placila stroskov.
Ali se res teh zadev ne da urediti?
Ce je pogodba potekla nima bivsi najemnik nobene pravice vec biti v stanovanju. Ce se noce izselit prednostna obravnavana sodiscu. Ko bi jih nekaj 10 v nekaj dneh ven zmetali bi zavrsalo med najemniki. Ce ne placuje najemnine nekaj podobnega.