Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Zadnjic sem brala na enem pravniskem forumu, da se da poloznice napisat na najemnika. Splaca se poskusit.
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Zadnjic sem brala na enem pravniskem forumu, da se da poloznice napisat na najemnika. Splaca se poskusit.
Samo kaj ko v vecini (ali celo v vseh) primerih v primeru neplacila pade vse na lastnika.
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Zbereš položnice, narediš fotokopije ali skeniraš in dostaviš najemniku. Položnice plačaš ti, od najemnika dobiš denar, ko greš pobrat najemnino.
Zate je dobro, ker veš, da je vedno vse plačano, njemu to predstaviš kot prednost, ker mu ni potrebno skrbeti za pravočasno plačilo, provizije banki itd. Win-win situacija, če ima karkoli proti, pomeni, da hoče mutit, drugega izgovora ni.
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Zbereš položnice, narediš fotokopije ali skeniraš in dostaviš najemniku. Položnice plačaš ti, od najemnika dobiš denar, ko greš pobrat najemnino.
Zate je dobro, ker veš, da je vedno vse plačano, njemu to predstaviš kot prednost, ker mu ni potrebno skrbeti za pravočasno plačilo, provizije banki itd. Win-win situacija, če ima karkoli proti, pomeni, da hoče mutit, drugega izgovora ni.
Če so položnice pisane na Janeza Novaka, bo elektro terjal Janeza Novaka. In ne lastnika stanovanja.Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Samo kaj ko v vecini (ali celo v vseh) primerih v primeru neplacila pade vse na lastnika.
Če najemnik ne plačuje položnic, ga boš preko naših sodišč nekaj let ven metal.Citat:
Uporabnik jurij pravi:
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Če najemnik ne plačuje položnic, ga boš preko naših sodišč nekaj let ven metal.
Ta čas bo pa elektro tebe terjal za plačilo računov, podnajemniku pa (po zakonu) ne smeš odklopit elektrike (in ostalih zadev).