Najemna pogodba za stanovanje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Reskiraj cca 30-40 centov pa v knjigarni kupi obrazec. Dobiš poleg še primopredajni zapisnik aneks....
Kupi en izvod in kopiraj. Če moraš plačat kopije se ne splača ker 8 strani pogodbe stane 40 centov

(kupoval prejšnji teden za znanca )
wink-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
A mogoče kdo ve, če se pogodbe, registrirane pri Javnem stanovanjskem skladu (za LJ) posredujejo na davčno? Al pa iz UE, kjer se registrira začasno prebivališče?
Ker če se, je ponavad treba višjo najemnino plačat (zarad davka).

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.050
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
A mogoče kdo ve, če se pogodbe, registrirane pri Javnem stanovanjskem skladu (za LJ) posredujejo na davčno? Al pa iz UE, kjer se registrira začasno prebivališče?
Ker če se, je ponavad treba višjo najemnino plačat (zarad davka).

Oziroma se plača ista najemnina, samo da najemodajalec da del tega davčni.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38

[/QUOTE]

Oziroma se plača ista najemnina, samo da najemodajalec da del tega davčni.

[/QUOTE]

Ja, teb pa zaradi tega poviša najemnino. Če ne takoj, pa takrat, ko vidi, koliko davka mora odvesti
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Ja in od prejema dohodnine moraš plačat davek, če pa jo moraš plačat, se pa še niso spomnili na olajšavo.
Jaz bi recimo stanovanje oddal in najel hišo (del) nekje drugje, samo uradno se tega posla ne lotim. Me bo država dvakrat udarila. Najprej bom plačal dohodnino od prejema najemnine stanovanja, drugič bo pa moj najemodajalec nabil najemnino zaradi davka, ki ga bo on plačal. In tako se Bajuk bori za "mobilno" delovno silo (raje bi se preselil 50km iz lj, samo da bo bajuk 2x zaslužil na moj račun to pa ne-bomo pač več na cesti(pa še več davka in trošarine plačali)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Loool. Sploh nisem pomislil, da to dejansko obstaja obrazec. No, sem potem združil obe predlogi na nekaj sebi sprejemljivega. Še malenkosti dodam in bo
cheer.gif
.
Thx.