Najemna pogodba z izvršilno klavzulo

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Starša prepričujem naj dasta prazno stanovanje v najem ampak sta malo paranoična, ker sta enkrat na tv-ju videla prispevek, ko se en ni želel izselit in so se tožarili nevem koliko časa.

Berem, da se da najemno pogodbo sklenit v notarskem zapisu z izvršilno klavzulo in se ni potrebno nič tožarit, ko najemnik krši pogodbo ampak samo zahtevaš izvržbo. Ima kdo izkušnje s tem?

I

Izbrisan uporabnik #488

V izvršbi pa ti da ugovor in gre zadeva v pravdo
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Generalno: kdor bo želel te bo zafrkaval, k sreči je večina še vedno zelo poštena.

I

Izbrisan uporabnik #488

Izvršbo moraš v vsakem primeru vložit, bodisi na izselitev, bodisi na plačilo.

Malo se lahko zavlačuje, ugovor, pritožba, tako da ni vse tako hitro, je pa bolje, se strinjam.

Boljše rešitve ni.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Ok. Hvala. Bral sem tudi, da se te zadeve obravnavajo prednostno, če ukrepaš pravočasno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Saj kaj pa lahko izgubite, zdaj imate itak samo zgubo z njim.

Drugače pa airbnb..

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Starša se bojita, da kdo ne bi želel iz stanovanja in bi imela potem stroške z tožarjenjem in posledično namernim uničevanjem stanovanja.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Najboljša zaščita je krepak lijak v izboru potencialnih najemojemalcev. Sicer ko človeka vidiš 2x težko oceniš, ampak, da je vsaj toliko, da ne oddaš prvemu, ki pride mimo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Starša se bojita, da kdo ne bi želel iz stanovanja in bi imela potem stroške z tožarjenjem in posledično namernim uničevanjem stanovanja.
Naj ga pa podarita tebi
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Kot pravijo drugi, slabemu in plačilno nesposobnemu najemniku, se izogneš , da oddajaš preko agencije, oni ki sem jih omenjal niso za take dodatne stroške, drugo pa je, zahtevaš varščino vsaj v višini 2 najemnin in ob vselitvi zahtevaš predplačilo vsaj 3 najemnin, kasneje lahko sproti. Tako avtomatsko odpadejo vsi taki, ki bi morda , res morda zmogli .......

Da ne omenjam, da ko sem nekoč oddajal pisarne in želel nekaj predplačila so se našli celo taki, ki so me prosili, da bi oni takoj vzeli, samo če se lahko zmenimo, da ob vselitvi plačajo za 14 dni, potem pa po 14 dneh dalje. Jasno, da sem jim samo še vrata pokazal.

Je res težko najti solidnega najemnika, slabih je veliko, zato vam naj ne bo žal če je nekaj časa prazno.