Najboljši kupljen burger za peko na žaru

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
kje kupte ''bombice'' za burgerje da so uzitne oz take kot se zagre ?

jaz jih sam delam.

http://allrecipes.com/recipe/233652/homemade-hamburger-buns/

Jaz tudi, po tem receptu, meni so čez vse: jernejkitchen

Za burger pa totalno brez kompliciranja, mleto goveje podplečje, oblikujem cca 180g/kos, direktno pred peko posolim in popopram, po 3,5 min obrnem in na drugi strani enako, s tem da po eni minuti dodam sir in pokrijem, da se lepo stopi po mesu. Ultra okusno in zaenkrat boljše od kateregakoli kupljenega, kar sem jih probal. Končni izdelek:
burger.jpg
 

HOT_FUN_CLUB

Pripravnik
9. maj 2017
39
0
6
Tole zgleda hudičevo dobro, svaka čast
smile-1.gif


Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
kje kupte ''bombice'' za burgerje da so uzitne oz take kot se zagre ?

jaz jih sam delam.

http://allrecipes.com/recipe/233652/homemade-hamburger-buns/

Jaz tudi, po tem receptu, meni so čez vse: jernejkitchen

Za burger pa totalno brez kompliciranja, mleto goveje podplečje, oblikujem cca 180g/kos, direktno pred peko posolim in popopram, po 3,5 min obrnem in na drugi strani enako, s tem da po eni minuti dodam sir in pokrijem, da se lepo stopi po mesu. Ultra okusno in zaenkrat boljše od kateregakoli kupljenega, kar sem jih probal. Končni izdelek:
burger.jpg
 

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Zadnjič sem nabavljal meso za službeni piknik in sem vzel v mesariji Promes (Lavrica) še goveje burgerje za zraven. Bili so odlični. Kot mi je rekel mesar naj bi jih delali za L&S. Posolil in popopral direktno pred samo peko, dodal šnito prleške rolance in po končani peki še sir chedar, zeleno solato, čebulo, paradajz in BBQ omako iz Špara. Pekel cca 3minute na eni in 3 minute na drugi strani.
 
Nazadnje urejeno:

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Dejansko so teli angus iz Spara se vedno dalec najboljsi. Koliko je pa notri angusa je pa druga zgodba.
Samo angus je notri, vendar le odpadki!
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Načeloma gre v burgerje če jih že delajo iz angusa obrezki ostanki, pa vrat. Kar je Premiuma sigurno ne, ker tm nas lahko cepijo, ko ga kupujemo.
Probal promesove,sparove in marinčkove, kar OK vse troje,
 

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
jaz pa ponavadi skočim do petrina, vzamem steak in ga doma sam zmeljem. mesa ne tlačim v obliko pleske ampak samo odrežem pri ustrezni debelini takrat, ko pride ven iz mesoreznice. takrat se meso izjemno rahlo drži skupaj in ga potem takega spečem na medium/medium-rare. Je tudi izjemno hitro pečen, saj meso ni potlačeno (vmes je ogromno zračnih poti).
Je potrebno napisat, da, ko ga ugrizneš, da se kar topi v ustih?
smile-1.gif