Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.458
432
83
NImam sicer premijca (volvo)
Seveda imas premijca.

Nedolgo tega sem se ustavil v audijevi new age kafani / prodajnem salonu v centru Dunaja. Med drugim je tam stal novi A5, predvidevam da s top opremo (crno oranzna teilleder kombinacija), 2 litrski dizel quattro. Lepo. Ampak notranjost je v primerjavi z mojim 4 leta starim inscriptionom, z naluknjanimi sedezi, delovala ceneno. Ne da bi bilo kaj narobe, ampak ce je to najvec kar zmorejo, sem kar malo razocaran. Ima pa tesla style kljuke, ako to pripomore k premijskemu razredu?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.611
2.649
113
še v SLO - ampak komaj
No ja, nobenega bremzanja ni, piskanje se pa izklopi z dvema klikoma gumba na volanu.

Gre pa sicer za funkcionalnosti vseh novih avtomobilov. Pri enih je bolj moteče, pri drugih manj.

No, to izklapljanje bo še “zanimivo” (beri: drago), ker je predvideno, da bodo zavarovalnice imele dostop do podatkov ali je bilo opozarjanje izklopljeno s strani voznika.
Kaj to pomeni za odločanje o odgovornosti, verjetno ne moram posebej narisati.

Hvala vsem, ki od “Bruslja” zahtevate večji nadzor in “pomoč” pri temu kaj smemo in kaj ne.
Sicer sem še vedno mnenja, da je EU boljše od tega kar smo imeli - a se mi Brexit sedaj niti ne zdi več tako “neumen” ozr. drugače - ne želim, da mi veliki brat predpisuje, kaj smem in kaj ne - še vedno želim biti odgovoren za svoja dejanja - ampak ne tako, da bom “kriv”, ker sem izklopil “velikobratovski nadzor”.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.949
6.844
113
pri taščici
Nice, hehe. Za Ljubelj sicer ne vem, že res dolgo nisem bil tam, so mi pa poznane omejitve na 90km/h po raznih rovtah, kjer greš težko čez 30-40 :D
Se vsak dan vozim po taki cesti.
Hkrati pa je na isti cesti nekaj casa tesla risala znak 30, omejitev 90, dalo se je pa "pretegnit" lepo cez stotko.
Naslednji korak bo posiljanje podatkov na policijo, redarstvo....