Naj prevozno sredstvo za po LJ..se da registrirat?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
abram14.jpg

Namreč po današnjem dnevu me nekako mika nabavit tole, ker druge rešitve ni, pa še dobra naložba za prihodnost je ker število bebcev na cestah eksponentno narašča. Debilov je vedno več po cestah, danes sem ene 3x skoraj bridko smert doživel. Razni range roverji, X5, touaregi ne palijo več. Kaj nam še preostane razen M1A1 Abramsa?
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Stari A8 z na full zatemnjenimi stekli in južno glasbo na ves glas. Tako da, še avto malo poskakuje.
cool-1.gif
Po možđnosti še kakšne srbske ali bosanske tablice gor.
Ni šans, da se ti kakšen wannabe kurčič v SUV-ju spotakne ob tebe. Bojo raje našli kako mamco v Kii Picanto za izsilit.
priden.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Problem je ker folk sploh ne gleda več kaj nabaše, vse več je nerve wreck-ov (živčna razvalina). Folk sploh ne gleda več na cesto. Mobitel, čik in sendvič so samo bonus. Potem je tu še zagrenjenost, slaba morala, tečnost, zveličanost, sitost življenja....tega je vse več, iz dneva v dan. Ko ga vidiš v avtu da mu je ta zadnje živet...

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
MB Trac, JCB Fastrac ali kaj podobnega bi bilo čist vredu.
Velika gorila, s katero lahko greš tudi na obvoznico, pa še vinjete ne rabiš.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
meni ni jasno recimo zakaj pri nas ni več registriranih skuterjev? za mestni promet je to prava milina. Ampak vsi se rajši z avti vozijo in klejejo
confused-1.gif
če bi jaz bil obsojen na vsakodnevno vlačenje po mestu v rush hour, si ga takoj nabavim

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Zadnjič sem bil na malci in opazoval dogajanje na sosednjem dvorišču in se mi zdi, da bi tole bila prqava rešitev za mestna jedra:

http://www.vilboss.si/elektricni_4_3.html

okreten, odličen pregled na cesto, panormaska kabina, ekološki, odlične možnosti parkiranje tudi na mestih, kjer ni prostora, enostavna odstranitev motečih objektov na cesti in še veliko drugih prednosti.

lp

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sam res....Piaggio Ciao al pa kej podobnega, zmaga
smile-1.gif
Ah....ubistvu se je guzvat TOP! Folk je TRD, zato pa je guzva....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Predragi so, še razne kitajske kopije so drage. Potem pa je težko (večji) nakup peljat, v dežju se ne moreš peljat (oz. ne moreš v službo prit blaten in moker), v mrazu zmrzneš, poleti zašvicaš pod čelado in prideš na delo celi polit po glavi, imaš mušice po sebi... Torej bi se moral preoblečt ko bi se pripeljal, razen da delaš nekje, kjer imaš uniformo.

Zato pa samo najstniki sanjajo o skuterjih, ki si jih (razen bogatih otrok) ne morejo privoščiti, vozijo ga od 15-18 leta, potem pa pride na vrsto vozniška in avto. Za enak dnar kot nov skuter pa dobiš že kak dovolj dober rabljen avto, da ti zgoraj napisanega ni treba trpet.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Sam res....Piaggio Ciao al pa kej podobnega, zmaga
smile-1.gif
Ah....ubistvu se je guzvat TOP! Folk je TRD, zato pa je guzva....

U LJ ob 4ih zmagaš z tem
grin1.gif

Ko je pa mokro si pa res kaskader
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
meni ni jasno recimo zakaj pri nas ni več registriranih skuterjev? za mestni promet je to prava milina. Ampak vsi se rajši z avti vozijo in klejejo
confused-1.gif
če bi jaz bil obsojen na vsakodnevno vlačenje po mestu v rush hour, si ga takoj nabavim

Veš zakaj? Si že slišal za slovensko zaplankanost? Verjemi mi, da če bi VW grupa, predvsem AUDI delal skuterje, bi jih bilo takoj več na cesti. Zato pa slišiš zaplankarce, ko trdijo " zakaj bi kupoval kitajska jajca....če imam švaba mobil" Zgreši pa bistvo. Tko je to.
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če samo nekaj razlogov naštejem: drugačno podnebje (na jugu manj dežja pa tudi čez zimo se da vozit), večja gneča v središčih, nižje cene skuterjev.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
v casih raznih x5, q7 ipd. se ze v navadnem avtomobilu ne pocutis varno, pa bi si kupil skuter?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se strinjam, je zelo nevarno. Tut sam k mam Ciaota in vedno pazm k vozm, me še na vsaki poti vedno en suvereno izsili z avtom (k sreč vedno pričakujem kaj takega, pa gre)
bonk.gif
precej bolj nevarno kot z kolesom. Kje je pol šele skuter.

In je res j. Zdele je že kkšn dan mraz zjutri in je kr j. se 25-30 km/h furat z mopedom. +da pri nas nikol ne veš kdaj bo dež.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če samo nekaj razlogov naštejem: drugačno podnebje (na jugu manj dežja pa tudi čez zimo se da vozit), večja gneča v središčih, nižje cene skuterjev.
Aha, nižje cene skuterjev. No, pokaži mi jih, pa ne RABLJENIH.
Sicer pa: v Trstu pride tudi čez zimo do 0 stopinj. A Italijanov pač ni mraz oz. ga bolje prenašajo ali kako?
Potem pa še: tam si pisal nekaj o švicanju. V Trstu je konkretno bolj vroče poleti kot pa v Ljubljani. Pa se malce vsedi in poglej koliko poslovnežev v oblekah se vozi s skuterji. Izgleda imajo klime na skuterjih.

Ali pa so morda le izgovori s strani razvajenih Slovenceljnev.
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
to bo to, pa obsesija na pleh. Ker razen argument o vremenu (pa še to se da verjetno rešit s kakimi dežnimi plačši), je vse ostalo bolj tak tak. Če je lahko pol makaronie na sesalcih, nevem zakaj pol slovenije nebi moglo bit. Res pa je da se moraš potem 5x bolj pazit cestnih kamikaz, ki jih ne primanjkuje. Zanimivo pa je recimo da za avto se skeširamo slovenci tak da glava boli. In tu govorimo o 10, 20, 30k€ po tamalem. 1500-2000 za sesalec, ki pije četrt tolko kot avto, pa je ogromen znesek, katerega ne preživiš
stupid-1.gif