naj banka

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Bolj kot so striktni varnostni mehanizmi, slabša je uporabnost... konča se pri tem da na koncu nimaš spletne banke.
smile-1.gif

Mene kot uporabnika bi izredno motilo, če bi moral pri vnosu vsakega plačilnega naloga vnesti pin.

Da se vpisat več plačilnih nalogov in na koncu plačaš vse v paketu, torej vpišeš enkrat.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
SKB ma tudi ta kljucek, ze od vsega zacetka SKBneta. Smo vsi zlo zadovoljni, predvsem z odnosom zaposlenih ter pripravljenostjo pomagat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prvi pogoj spletne banke. da dostopam s certifikatom in geslo in delam vse kar rabim. mogoče kako geslo za nove, ne znane naloge. sistem klik.

ker neki ključki in jajca, ne hvala.

in a ma katera podporo smartphonom?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Najbolje je ce ima banka Token pin generator s katerim vstopas v spletno banko. Tako lahko prakticno na kateremkoli racunalniku z netom dostopas do banke in delas. Tudi v tujini.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Certifikat te pac veze za dolocen racunalnik.

SKB omogoca oboje, predvsem z certifikati deluje abanet. Uporabljam oboje in deluje bp.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.554
7.069
113
Kako pa je z vidika varnosti, če imaš certifikat naložen v enega izmed portable browserjew na ključku in greš na en javni računalnik? Tu ne mislim, da ključek izgubiš...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
unicredit ima tudi žeton za generiranje vstopnih gesel (kao nek device) ,ki stane žeton zaradi izgube ali poškodbe 30 € ali če ti crkne baterija .

Sicer nimam TR pri tej banki samo mi vedno ponujajo vodenje TR ,da zamenjam banko ,pa se mi v bistvu zdijo stroški previsoki

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Cerifikat imaš lahko močno zaščiten in je za uporabo potrebno geslo. Pri NLB Kliku moraš za vstop poleg certifikata vpisati še geslo, seveda drugo. Za vsako nakazilo, ki ne gre na hitra plačila, kjer imaš položnice, moraš z virtualno tipkovnico vpisati še dva znaka iz deset znakovnega gesla. Poleg tega te lahko sistem pri vsakem dostopu do računa opozori z SMS. Jaz imam certifikat na telefonu in lahko do banke dostopam od povsod. Sistem NLB Klika se mi zdi zato zelo varen.
Imam pa še račun na SKB, kjer je uporabniško ime šestštevilčna cifra, geslo moraš pa generirati z generatorjem. Ker tega ne vlačim s sabo in tudi če bi ga, si tistega uporabniškega imena ne bom nikoli zapomnil. Tako do tega računa lahko dostopam samo od doma in sem zaradi tega že velikokrat preklinjal.

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Jaz imam NLB in Sparkasse.

Edino kar pogrešam na sparkasse je da na plačilnih karticah nimajo možnost varnostnega SMS v primeru da se na kartici zgodi nakup na POS ali dvig na bankomatu. Če bi imeli še to bi popolnoma ukinil NLB (kljub temu da so vodenje računa precej znižali).

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
glede na situacijo v sosednjih državah EU bo najbolje denar dvignit iz bank,pa delat z gotovino....

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
SandroB
Nikakor mi ne uspe namestiti certifikata v brskalnik. Kakšen je postopek??
uf-1.gif
Kakor je opisano v nekih navodilih, naj bi https stran vprašala po poti, kjer je shranjen certifikat, ampak nič od tega..

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
SandroB
Nikakor mi ne uspe namestiti certifikata v brskalnik. Kakšen je postopek??
uf-1.gif
Kakor je opisano v nekih navodilih, naj bi https stran vprašala po poti, kjer je shranjen certifikat, ampak nič od tega..

Pokliči na njihov HelpDesk. Ni vrag, da ne bi vedeli....
cool-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Certifikat skopiraj na root \sdcard. Z brskalnikom SandroB pojdi na stran https:\\mklik.nlb.si in brskalnik te bo vprašal za certifikat in za njegovo geslo. Potem lahko certifikat spraviš v local store brskalnika in ga zbrišeš s kartice.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Certifikat skopiraj na root \sdcard. Z brskalnikom SandroB pojdi na stran https:\\mklik.nlb.si in brskalnik te bo vprašal za certifikat in za njegovo geslo. Potem lahko certifikat spraviš v local store brskalnika in ga zbrišeš s kartice.
Živce bom zgubil!
jezen.gif