naj banka

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
katera banka je najcenjše za sprotne stroške, vodenje računa, plačilo s trjaniki, kak bankomat.
pa web banka, da lahko kaj plačujem

kaka je slika, če dodam še raæun firme zraven. kje je komplet najboljši?

hitro pa jedrnato.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.979
113
40
MB
ja samo je problem, če hočeš met še poslovni račun, tu pa se zadeve precej podražijo, ker že recimo certifikata ne moreš istega met
smirk-1.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Lahko imaš isti certifikat v primeru iste davčne št. (s.p., razni samost. poklici itd.). Sploh pa v kolikor ne vzameš Halcom programa (Hal E-Bank), imaš lahko certifikat od drugega izdajatelja (POŠTArCA, SIGENCA) je precej cenejši certifikat :p

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.979
113
40
MB
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Lahko imaš isti certifikat v primeru iste davčne št. (s.p., razni samost. poklici itd.). Sploh pa v kolikor ne vzameš Halcom programa (Hal E-Bank), imaš lahko certifikat od drugega izdajatelja (POŠTArCA, SIGENCA) je precej cenejši certifikat :p

jaz imam poštarco, sem želel poslovni račun na sparkasse pa so rekli da negre, da rabim še halcom ... skratka naračunali so mi 100 €/leto če se še prav spomnim ...
bonk.gif

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:

jaz imam poštarco, sem želel poslovni račun na sparkasse pa so rekli da negre, da rabim še halcom ... skratka naračunali so mi 100 €/leto če se še prav spomnim ...
bonk.gif

Je potrebno ločit certifikat izdan za fizično osebo s strani izdajatelja in certifikat izdan za pooblaščenca pravne osebe. Za S.P., pa velja kot je že kojot navedel....
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sp, doo, fizični

zdej je fizični na kliku
sp na enem certifikatu halcoma..v sklopu raču..dodan na jihovo kartico
doo tudi

Lahko uporabiš obstoječ certifikat od HalcomCA za S.P. in d.o.o.. Skoraj pri vseh bankah. Samo zbiraj.....glede na to katera je najbolj ugodna.....
cool-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Najboljšo zaščito za delo preko interneta imaš NKBM banko oziroma t.i. Bank@net ... Tudi če hekerji vdrejo v tvoj račun, lahko vidijo, koliko milijonov imaš na računu, pa se ob tem lahko samo slinijo zraven, ker ne morejo ničesar ukrasti, ker imaš en digitalni ključek, kjer se številke spreminjajo na vsake pol minute, se mi zdi.

Sicer pa ima vsaka banka nekaj dobrega ... na primer ... koliko kredita lahko dobiš za koliko let, lizing itd ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa tudi iz vidika uporabnika je NKBM sistem najboljši, lahko se prijaviš na vsakem računalniku in pogledaš stanje, brez glupih certifikatov.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Najboljšo zaščito za delo preko interneta imaš NKBM banko oziroma t.i. Bank@net ... Tudi če hekerji vdrejo v tvoj račun, lahko vidijo, koliko milijonov imaš na računu, pa se ob tem lahko samo slinijo zraven, ker ne morejo ničesar ukrasti, ker imaš en digitalni ključek, kjer se številke spreminjajo na vsake pol minute, se mi zdi.

Sicer pa ima vsaka banka nekaj dobrega ... na primer ... koliko kredita lahko dobiš za koliko let, lizing itd ...

Priročno že ja, kaj pa varno. Sicer je to OTP varianta.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Bolj kot so striktni varnostni mehanizmi, slabša je uporabnost... konča se pri tem da na koncu nimaš spletne banke.
smile-1.gif

Mene kot uporabnika bi izredno motilo, če bi moral pri vnosu vsakega plačilnega naloga vnesti pin. Pri Delavski hranilnici npr. imaš možnost prijave s certifikatom (postaca, sigenca, acnlb, halcom), kjer spletna banka deluje v polni funkcionalnosti, drugače pa se lahko na katerem koli računalniku prijaviš samo z uporabniškim imenom in geslom ter pinom, ki ga za vsak dostop posebej prejmeš prek sms-a. Ob prijavi brez digitalnega potrdila je možen vpogled in vnos, nalogov pa se v tem načinu ne da avtorizirati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:

Zate verjamem, da se ne bojiš za svoj račun. In se tudi nikoli ne boš, če boš tak arhitekt, kot si jebač in uporabnik alterja.