Nadstrešek 30m2 za dva avtomobila

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Potem je razlika, če se nadstrešek drži hiše ali ni razlike???

Meni nič ni jasno; glej link

v 1. točki piše nezahtevni objekti do 50m2 in piše garaža itd. v 2. točki so enostavni do 20m2 in med drugim piše nadstrešek (v drugi koloni pa stavba.... samostojna ali prislonjena k stavbi)

Meni nič več ni jasno. Garažo do 50m2 lahko pozidam brez dovoljenja, za nadstrešek rabim gradbeno...

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Se je že kaj spremenilo (in kaj se je spremenilo) ali je sedaj samo predlog, da se kaj spremeni?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
KSZ: velja tudi za nadstrešek, da mora biti kakor stvaba vsaj 4m oddaljen od soseda (MOL), razen seveda če imaš pisno soglasje?

Novi sosed namreč frajer postavlja nadstrešek direkt ob ograji (moja južna stran) in me zanima kaj lahko kaj ne..Enostavno nočem pol vrta v senci, ker eni delajo kakor jim paše..

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Za nadstrešek veljha manjši odmik...nisem siguren a se mi zdi da 1.5 metra.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Minilo je debelo leto od začetka teme in se tudi spravljam na postavitev nadstreška za dva avta. Zanima me stanje birokracije..eee..zakonodaje. So kakšne poenostavitve, ali oteževalne okoliščine.
tongue-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Minilo je debelo leto od začetka teme in se tudi spravljam na postavitev nadstreška za dva avta. Zanima me stanje birokracije..eee..zakonodaje. So kakšne poenostavitve, ali oteževalne okoliščine.
tongue-1.gif

Do 50m2(bruto tlorisne površine) rabiš gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekte, taksa stane cca. 22.64€, moreš pa dati vlogo na UE, narisat oz. skicirat zadevo, pa je to to. Če je parcela gradbena in na njej oz. pod nasdtreškom ni kakšnih vodov (elektro, komunala, voda,...) bo zadeva hitro rešena, drugače pa če je boš rabil soglasje tistega podjetja kateri vod bo šel pod nasdtreškom. Če boš gradil bližje sosedom, kot je predvideno brez soglasja v tvoji občini, bodo zahtevali še sogalsje soseda.

Do 20m2 ne rabiš čisto nič, niti jih ne rabiš obvestiti o čemerkoli.

to je okvirno to.

lp

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Vloga za izdajo lokacijske informacije za dano parcelo, cca. 20€, na UE. Nujen papir za kakršnakoli dela.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Dal na občino vlogo za nadstrešek 4X5 metrov. Pravijo da bo čez petnajst dni rešeno. Hitri pa so
bonk.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
KSZ. Dobil lokacijsko za nadstrešek. V avtu sem na hitro pogledal papirje in vidim da so napačno napisali katastersko občnino.
frown-1.gif

Papirje sem vrnil nazaj in so čez par dni popravili KO.
Čez vikend sem sklenil podrobno pregledati papirje in vidim da so moj naslov narobe napisali
hysterical-1.gif

Zopet nesel nazaj in naslednji dan dobim po pošti popravljeno.
zmaga.gif

Drugače je lokacijsko kar na petih listih. Vse živo je našteto. Tudi piše če imaš individualno čistilno napravo (MČN), da moraš skleniti pogodbo za odvoz fekalij z lokalnim komunalnim podjetjem.
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Pri meni je pisalo, da ne smem delat kleti ker je parcela na poplavnem območju. Parcela je cca 50m nad dolino. Ko bi parcela bila zalita , bi v Domžalah iz vode gledal samo radijski stolp. Da o drugih stvareh ne pišem.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
KSZ. Dobil lokacijsko za nadstrešek. V avtu sem na hitro pogledal papirje in vidim da so napačno napisali katastersko občnino.
frown-1.gif

Papirje sem vrnil nazaj in so čez par dni popravili KO.
Čez vikend sem sklenil podrobno pregledati papirje in vidim da so moj naslov narobe napisali
hysterical-1.gif

Zopet nesel nazaj in naslednji dan dobim po pošti popravljeno.
zmaga.gif

Drugače je lokacijsko kar na petih listih. Vse živo je našteto. Tudi piše če imaš individualno čistilno napravo (MČN), da moraš skleniti pogodbo za odvoz fekalij z lokalnim komunalnim podjetjem.
confused-1.gif

A lahko malo več napišeš kaj si vse potreboval in koliko si plačal za vse, hvala.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
A je tako težko pogledati na spletno stan lokalne UE?

Obrazec je tam, ti narišeš in napišeš kaj bi rad, stane pa 18 ali 19€.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Ja nekaj takega. Potrebuješ osebni dokument, številko parcele na kateri bo nadstrešek in katera je katasterska občina.
Pa še 22€. Mogoče tvoja občina računa manj. Pazi to nisem urejal na UE , ampak na občini.