Nadrejeni - podrejeni in vse te tegobe

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Toda ponavadi je ravno obratno - za šefa dajo eno *****, kateremu položaj dvigne ego do neba in ne vidi več meja svoje nesposobnosti in sposobnosti podrejenih in potem laja na bivše sodelavce in jih špeca višjim. Še najbolj pa zajebavajo tiste, za katere vedo, da so bolj sposobni od njih, a manj grebatorski.

Kot bi bral svojo zgodbo. Nekvalificiran, brez sole v podjetju 8 let tko da je pac nekaj malega znal zaradi rutinskega dela. Bedak totalen in potem ga povisajo, lajal na sodelavce, hodil v sluzbo in takoj ko je prestopil prag je ze zacel kaj je novega pa nevem kaj se, pac svojo nesposobnost je vkljuceval v svoje podrejene, pa da ne omenjam da je takoj naredil svoj kartel in se zacel kregati med oddelki. Za sefa ga je pa dal kmet, k je nazalost prevec kmecke logike uporabljal.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kakšne izkušnje imate z ljudmi, ki so vam bil včasih podrejeni ali vsaj v istem "rangu", potem pa se nenadoma kot Feniks dvignejo nad vas?
confused-1.gif

Moram reči, da sem bila dotlej precej skeptična, ker pa sva bili že prej kao "malo več", in se mi je danes to zaupanje vanjo povrnilo v zelo pozitivni smeri, sem optimistična.
roza.gif

Torej: vaše izkušnje?
wink-1.gif

Odvisno ali je ženska ali tip... ženske dobijo ponavadi krila, pa bi bile potem in najboljše prijateljice in stroge šefice.

Sam imam mnogo boljše izkušnje z moškimi šefi. Lahko pa je v meni problem, če mi poveljuje ženska.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ženske so prevelike perfekcionistke in komplikatorke, nekje se da kakšna stvar popolnoma rešiti. Najboljši šef pa ne obstaja, še vedno je tvoj nadrejeni in odgovoren za nemoten delovni proces kot uspeh.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kakšne izkušnje imate z ljudmi, ki so vam bil včasih podrejeni ali vsaj v istem "rangu", potem pa se nenadoma kot Feniks dvignejo nad vas?
confused-1.gif

Moram reči, da sem bila dotlej precej skeptična, ker pa sva bili že prej kao "malo več", in se mi je danes to zaupanje vanjo povrnilo v zelo pozitivni smeri, sem optimistična.
roza.gif

Torej: vaše izkušnje?
wink-1.gif

Odvisno ali je ženska ali tip... ženske dobijo ponavadi krila, pa bi bile potem in najboljše prijateljice in stroge šefice.

No ja, s tem se ravno ne strinjam. V bistvu se sploh ne smem strinjat s tem...
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Nimaš se kaj strinjat, to je dejstvo. Jebemu, da se težko spomnim kake sposobne ženske šefice - sposobne v smilu upravljanja s človeškimi viri in teamom, brihtne se že najdejo, problem je ker to ni dost. Recimo, da imam v firmi 5 žensk, ki so višje od mene in 2 tipa oz. bi mi lahko bili nadrejeni. S tipi se šteka folk, z ženskami ne. Tip ti reče v faco, [censored] si glup, tole si zajebu, ko si to res zaslužiš. Ženske pa iščejo napake, da se lahko izkažejo kot šefice. Perfekcionistke, ki delajo paniko iz vsega, ker se morajo izkazat.

Da ne govorim, da se vse ženske vodilne med sabo ne razumejo.
hysterical-1.gif
Oz. se navzven, realno pa vsaka vsako opravlja in ima čez njo za povedat.

Nazadnje urejeno:

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Nekaj osnov za dobrega vodjo/šefa:

1. spoštuje sodelavce
2. nikoli ne kritizira (tudi ostalih negativnih čustev naj ne bi izkazoval pred sodelavci), je konstruktiven
3. posluša (vzame si čas za podrejene s problemom, vprašanji, dilemami)
4. vpraša za mnenje
5. jasno / razumljivo delegira naloge
6. preverja potek delegiranih nalog in pomaga pri reševanju problemov
7. komunicira z vsakim, ki pride do njega, ne glede na položaj

in še posebej - ima OSEBNO INTEGRITETO - dela to kar govori!

To mi je za sedaj v glavi.

lp

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Nimaš se kaj strinjat, to je dejstvo. Jebemu, da se težko spomnim kake sposobne ženske šefice - sposobne v smilu upravljanja s človeškimi viri in teamom, brihtne se že najdejo, problem je ker to ni dost. Recimo, da imam v firmi 5 žensk, ki so višje od mene in 2 tipa oz. bi mi lahko bili nadrejeni. S tipi se šteka folk, z ženskami ne. Tip ti reče v faco, [censored] si glup, tole si zajebu, ko si to res zaslužiš. Ženske pa iščejo napake, da se lahko izkažejo kot šefice. Perfekcionistke, ki delajo paniko iz vsega, ker se morajo izkazat.

Da ne govorim, da se vse ženske vodilne med sabo ne razumejo.
hysterical-1.gif
Oz. se navzven, realno pa vsaka vsako opravlja in ima čez njo za povedat.

Ne meci vse v isti koš...grrrrrr

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

1. spoštuje sodelavce normalno, to je osnova
2. nikoli ne kritizira (tudi ostalih negativnih čustev naj ne bi izkazoval pred sodelavci), je konstruktiven tole ne vem kako si predstavljaš, brez utemljene kritike ne gre.
3. posluša (vzame si čas za podrejene s problemom, vprašanji, dilemami) odvnisno kakšni problem, osebnih se nikakor ne meša s poslovnimi
4. vpraša za mnenje pa ne za vsako stvar, ker izpade nesposobne eventualno
5. jasno / razumljivo delegira naloge brez tega ni delovnega procesa, potem ne more biti šef
6. preverja potek delegiranih nalog in pomaga pri reševanju problemov naloži delavcu, da mu sam poroča o svojih nalogah, lahko pisno, lahko ustno, zato se pa naredi enkrat tedensko briefing oz oddelčni kolegij, kjer se pogovorijo
7. komunicira z vsakim, ki pride do njega, ne glede na položaj strinjam

in še posebej - ima OSEBNO INTEGRITETO - dela to kar govori! redko in težko, še posebej zato, ker lahko šega "zjebe" njegov nadrejeni

lp

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

2. nikoli ne kritizira (tudi ostalih negativnih čustev naj ne bi izkazoval pred sodelavci), je konstruktiven tole ne vem kako si predstavljaš, brez utemljene kritike ne gre.
3. posluša (vzame si čas za podrejene s problemom, vprašanji, dilemami) odvnisno kakšni problem, osebnih se nikakor ne meša s poslovnimi
5. jasno / razumljivo delegira naloge brez tega ni delovnega procesa, potem ne more biti šef
6. preverja potek delegiranih nalog in pomaga pri reševanju problemov naloži delavcu, da mu sam poroča o svojih nalogah, lahko pisno, lahko ustno, zato se pa naredi enkrat tedensko briefing oz oddelčni kolegij, kjer se pogovorijo

in še posebej - ima OSEBNO INTEGRITETO - dela to kar govori! redko in težko, še posebej zato, ker lahko šega "zjebe" njegov nadrejeni

lp

V večini se torej strinjava, ostalo pa:

2. pozitivna kritika ne obstaja
3. itak da samo poslovne probleme
4. daješ mu občutek, da ga ceniš, ko ga vprašaš za mnenje + začne razmišljati - tu sem mislil to, da ga za mnenje vprašaš, ko pride k tebi s problemom, ki bi mu ga naj ti rešil - itak ima v glavi neko zamisel, pa če je še tako slaba - naj jo spravi na dan

Integriteta - kako te bodo podrejeni spoštovali, če ne boš delal to kar govoriš?

Najbolj žalostno je to, ko se veliki šefi bojijo podrejenih in jim ne podajajo znanja in se zapirajo v svoje pisarne.

Dovolj psihologije, gremo na malico!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

lp

2. pozitivna kritika ne obstaja kritika je že v osnovi negatina, saj ima takšno ime in pomen, kritika mora biti, ker drugače zaposleni ne vem kaj je naredil narobe, vsak normalne zaposleni, bo, v primeru konstruktivne kritike, premislil in izboljšal svoje delo, v primeru nestrinjanja pa se to razločno pove šefu in se ne govori za hrbtom z ostalimi delavci, sej vem utopija.
3. itak da samo poslovne probleme hahaha, še ne predstavljaš jih kako hitro stvari zaidejo na osebno področje, hofer akcije, hčerka ima črnca, sin je pijanec in povzročitelj nesreč itd.
4. daješ mu občutek, da ga ceniš, ko ga vprašaš za mnenje + začne razmišljati - tu sem mislil to, da ga za mnenje vprašaš, ko pride k tebi s problemom, ki bi mu ga naj ti rešil - itak ima v glavi neko zamisel, pa če je še tako slaba - naj jo spravi na dan vsekakor, on mora h tebi priti, do zaposlenega se pride takrat, ko je tvoje znanje na določenem področju slabo in pomanjkljivo pa še to moraš paziti, da ga ne sprašuješ za vsek drek, bolje sam vzeti kakšen priročnik, navodilo, knjigo, raziskavo, konferenčni zapis itd. v roke

Integriteta - kako te bodo podrejeni spoštovali, če ne boš delal to kar govoriš? vsak dan imam opravka z večjimi podjetji v Sloveniji in tujini, ti povem, da se nekatere odločitve uprave spreminjajo večkrat dnevno in to se potem prenese po lestvici navzdol, zdaj pa vzdržuj odločnost in hrbtenico, če se upiraš te pa slej kot prej zlomijo. ga ni junaka, ki bi lahko ujebal upravo oz direktorja, razen, če imaš ne vem kakšno zalednje oz poltično podporo kar pa niti ni tako nenavadno v indijikoromandiji Slovenija

Najbolj žalostno je to, ko se veliki šefi bojijo podrejenih in jim ne podajajo znanja in se zapirajo v svoje pisarne.

Delavec te bo najbolj cenil, če se boš boril tudi zanjga in ne samo za svojo rit. Preverjeno deluje. Včasih so rezultati presenteljivi, kljub mnenju, da ni mogoče.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Evo en zanimiv zapis o direktorjih...

Nekdo je pisal o kričanju direktorjev: manj kot je človek kompetenten za svoj delo, bolj kriči na svoje podrejene, da bi s tem prikril svoje lastne pomanjkljivosti in izpostavil napake drugih.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

...
2. nikoli ne kritizira (tudi ostalih negativnih čustev naj ne bi izkazoval pred sodelavci), je konstruktiven
...

lp

??? Konstruktivna kritika je osnova za kakršenkoli napredek.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

...
...

lp

??? Konstruktivna kritika je osnova za kakršenkoli napredek.

Pravilen zapis, da bo bolj jasno:

2. nikoli ne kritizira (tudi ostalih negativnih čustev naj ne bi izkazoval pred sodelavci). Je konstruktiven.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

lp

2. pozitivna kritika ne obstaja kritika je že v osnovi negatina, saj ima takšno ime in pomen, kritika mora biti, ker drugače zaposleni ne vem kaj je naredil narobe, vsak normalne zaposleni, bo, v primeru konstruktivne kritike, premislil in izboljšal svoje delo, v primeru nestrinjanja pa se to razločno pove šefu in se ne govori za hrbtom z ostalimi delavci, sej vem utopija. to ne spada pri meni pod kritiko
3. itak da samo poslovne probleme hahaha, še ne predstavljaš jih kako hitro stvari zaidejo na osebno področje, hofer akcije, hčerka ima črnca, sin je pijanec in povzročitelj nesreč itd. dober vodja spelje pogovor iz teh voda
4. daješ mu občutek, da ga ceniš, ko ga vprašaš za mnenje + začne razmišljati - tu sem mislil to, da ga za mnenje vprašaš, ko pride k tebi s problemom, ki bi mu ga naj ti rešil - itak ima v glavi neko zamisel, pa če je še tako slaba - naj jo spravi na dan vsekakor, on mora h tebi priti, do zaposlenega se pride takrat, ko je tvoje znanje na določenem področju slabo in pomanjkljivo pa še to moraš paziti, da ga ne sprašuješ za vsek drek, bolje sam vzeti kakšen priročnik, navodilo, knjigo, raziskavo, konferenčni zapis itd. v roke itak da ne hodiš k njemu vsakih pet minut - že prej napisal, kaj sem tu mislil

Integriteta - kako te bodo podrejeni spoštovali, če ne boš delal to kar govoriš? vsak dan imam opravka z večjimi podjetji v Sloveniji in tujini, ti povem, da se nekatere odločitve uprave spreminjajo večkrat dnevno in to se potem prenese po lestvici navzdol, zdaj pa vzdržuj odločnost in hrbtenico, če se upiraš te pa slej kot prej zlomijo. ga ni junaka, ki bi lahko ujebal upravo oz direktorja, razen, če imaš ne vem kakšno zalednje oz poltično podporo kar pa niti ni tako nenavadno v indijikoromandiji Slovenija se strinjam, da je to mogoče najtežje, ampak če pravilno preneseš informacijo na podrejene, bodo razumeli odkod to spreminjanje odločitev prihaja

Delavec te bo najbolj cenil, če se boš boril tudi zanjga in ne samo za svojo rit. Preverjeno deluje. Včasih so rezultati presenteljivi, kljub mnenju, da ni mogoče.
se strinjam - tudi to je del osebne integritete vsakega

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
V glavnem, ynos ima popolnoma prav glede ženskih šefov...ženska na vodilnem emstu???? Le kaj bi rekel pokojni dr rugelj....
rolleyes-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
V glavnem, ynos ima popolnoma prav glede ženskih šefov...ženska na vodilnem emstu???? Le kaj bi rekel pokojni dr rugelj....
rolleyes-1.gif

Eh, pr nas se noben ne pritožuje
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.358
7.096
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ni to zarad foušije ali ponosa in principa. Če postavijo za nadrejenega sposobnega človeka, ki ve vse o delu in obvlada medčloveške odnose, je to maksimum, kar lahko delodajalec stori.
Toda ponavadi je ravno obratno - za šefa dajo eno *****, kateremu položaj dvigne ego do neba in ne vidi več meja svoje nesposobnosti in sposobnosti podrejenih in potem laja na bivše sodelavce in jih špeca višjim. Še najbolj pa zajebavajo tiste, za katere vedo, da so bolj sposobni od njih, a manj grebatorski.
a ti mojga ex sefa poznas?
Ko sem jaz pri njemu narocal zadeve kot "prevozniku" je skoz bil sladek. Po nekaj letih je on po neki cudni poti prisel do funkcije komerc.direktorja, in je njemu in kompaniji uspelo v nekaj letih unicit 60 let staro podjetje in na borzo poslat neposredno 200+ ljudi, poleg tega pa podizvajalcem ostati dolzan najbrz yxz mio. Da o tem ne pisem da sta bila od 15 sodelavcev na oddelku samo dva sposobna. Pa se tist en bolj tako tako....ostali smo pa samo zgubo delali.