Nadrejeni - podrejeni in vse te tegobe

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kakšne izkušnje imate z ljudmi, ki so vam bil včasih podrejeni ali vsaj v istem "rangu", potem pa se nenadoma kot Feniks dvignejo nad vas?
confused-1.gif

Moram reči, da sem bila dotlej precej skeptična, ker pa sva bili že prej kao "malo več", in se mi je danes to zaupanje vanjo povrnilo v zelo pozitivni smeri, sem optimistična.
roza.gif

Torej: vaše izkušnje?
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Eh, ponavad je glih obratno - človek pokaže svoj pravi obraz, ko mu daš malo "moči" v smislu nadrejenosti. Takrat se vidi, kdo je majmun in kdo človek.
Čeprav vrhovni poveljniki radi dajo oblast v roke majmunom, ker ti v zahvalo nekritično in brez premislekov izvajajo ukaze le-teh.
crazy1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ja, saj zaradi tega sem ravno vprašala na forum, ker sem malo presenečena nad operativnostjo #nadrejenga "

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.174
1.254
113
42
Zaeankrat mešani občutki a po večini slabi. Zato je pa fajn bit sam svoj šef.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kakšne izkušnje imate z ljudmi, ki so vam bil včasih podrejeni ali vsaj v istem "rangu", potem pa se nenadoma kot Feniks dvignejo nad vas?
confused-1.gif

Moram reči, da sem bila dotlej precej skeptična, ker pa sva bili že prej kao "malo več", in se mi je danes to zaupanje vanjo povrnilo v zelo pozitivni smeri, sem optimistična.
roza.gif

wink-1.gif

Moje mnenje je, da če nekdo dobi še večjo odgovornost in napreduje, mu kolegi in zaposleni ne smejo zamerit, če se kdaj oštro vede. Namreč on je tisti, ki podpisuje stvari in je odgovoren za posle, da dvigujejo firmo in plače.

Vse je odvisno od obnašanja nadrejenega in podrejenega. Dejstvo pa je, da se nemalokrat oglašajo sodelavci, ki so bili prej na isti ravni zgolj zaradi foušije oziroma zaradi ponosa in principa - da zanj pač ne bodo delali tako kot on želi.

Hja, Slovenija, nimaš kaj...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.264
113
Bi rekel, da je to odvisno predvsem od novopečenega nadrejenega. Če zna bit dober vodja, vključno s tem, da je tudi oster, če kdo od bivših "enakoverdnih" novega položaja ne sprejme, kot je treba, ni problemov.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
confused-1.gif

roza.gif

wink-1.gif

Moje mnenje je, da če nekdo dobi še večjo odgovornost in napreduje, mu kolegi in zaposleni ne smejo zamerit, če se kdaj oštro vede. Namreč on je tisti, ki podpisuje stvari in je odgovoren za posle, da dvigujejo firmo in plače.

Vse je odvisno od obnašanja nadrejenega in podrejenega. Dejstvo pa je, da se nemalokrat oglašajo sodelavci, ki so bili prej na isti ravni zgolj zaradi foušije oziroma zaradi ponosa in principa - da zanj pač ne bodo delali tako kot on želi.

Hja, Slovenija, nimaš kaj...
Ni to zarad foušije ali ponosa in principa. Če postavijo za nadrejenega sposobnega človeka, ki ve vse o delu in obvlada medčloveške odnose, je to maksimum, kar lahko delodajalec stori.
Toda ponavadi je ravno obratno - za šefa dajo eno *****, kateremu položaj dvigne ego do neba in ne vidi več meja svoje nesposobnosti in sposobnosti podrejenih in potem laja na bivše sodelavce in jih špeca višjim. Še najbolj pa zajebavajo tiste, za katere vedo, da so bolj sposobni od njih, a manj grebatorski.