Nadomestni avto

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Zivjo

Oktobra lani sem imel manjsi karambol - Pocen odbijac.
Krivda ni bila moja.
Jaz imam zavarovano obvezno + kasko, povzrocitelj enako. Oboje Triglav
Sedaj bom dal avto popravit, trajalo bo 2-3 dni predvsem zato ker na zavarovalnici nekaj komplicirajo glede tega ali se 9dbijac komplet menja ali samo zavari in pobarva.
V glavnem zavarovalnica mi ne prizna nadomestnega avta.

Me nategujejo ali je to res tako? Kako je s kako drugo zavarovalnico?

Lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Predvidevam, da gre za fizično osebo. Nadomestno vozilo lahko uveljaviš zgolj, če ga imaš sam doplačanega na svoji polici. Te pa vsekakor hočejo nategniti pri odbijaču, razen če si že na meji ekonomske totalke in ti popravilo starega še gre skozi, zamenjava pa je že totalka ...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Nadomestno vozilo koristiš iz svojega kaska

Nadomestno vozilo, ti po pogojih zavarovalnica pripada, če traja popravilo po e-tax normativu več kot 8 ur in sicer za vsakih 8 ur 1 dan
Verjeto je menjava in barvanje odbijača po normativu manj kot 8 ur, zato ti komplicirajo pri nadomestim vozilu...

Obvezno vztrajaj na menjavi odbijača in ne na popravilu...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Pa glede na to, da je avto nov, ti mora Triglav kriti nove original dele, plus tega zahtevaj še odškodnino za zmanjšanje vrednosti vozila zaradi poškodovanja ... ne pusti se.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Nekako pricakujem da mi dajo vse, kar mi pripada. Nismo na tržnici. Ne kupujem češenj za cesto.
Drugo leto vsa zavarovanja prenesem na drugo zavarovalnico.
Bom tole se poklical pa vprasal.
Lp

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nov odbijač naj pobarvajo z original barvo in ti prideš samo zmontirat. Nevem zakaj bi potrebovali par dni za tole.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:

Nadomestno vozilo, ti po pogojih zavarovalnica pripada, če traja popravilo po e-tax normativu več kot 8 ur in sicer za vsakih 8 ur 1 dan
Verjeto je menjava in barvanje odbijača po normativu manj kot 8 ur, zato ti komplicirajo pri nadomestim vozilu...

Sicer v tem primeru je "vseeno" ker sta oba Triglav...ampak zavarovalnice se trudijo, da stranke pozabijo na to, da se nadomestno vozilo lahko koristi tudi iz AO-ja povzročitelja!
Moraš pa konkretno potečnarit...

V Motoreviji, julij-avgust 2016 je bil članek na to temu in tudi navedene sodne prakse...
grims-1.gif

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Res je. In tudi pravno mnenje Pravne fakultete je precej jasno. Sam sem imel avto skorajda 3 tedne na popravilu. Nadomestni avto mi je za ves čas popravila krila zavarovalnica povzročitelja. Sicer je bilo potrebno kar nekaj dopisovanja, vendar so na koncu s težkim srcem odobrili.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Nekako pricakujem da mi dajo vse, kar mi pripada. Nismo na tržnici. Ne kupujem češenj za cesto.
Drugo leto vsa zavarovanja prenesem na drugo zavarovalnico.
Bom tole se poklical pa vprasal.
Lp
En dobronameren nasvet: pri zavarovalnicah ne smeš pričakovati, temveč moraš zahtevat. Potem prideš na tisto, kar bi moral dobiti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:

Sicer v tem primeru je "vseeno" ker sta oba Triglav...ampak zavarovalnice se trudijo, da stranke pozabijo na to, da se nadomestno vozilo lahko koristi tudi iz AO-ja povzročitelja!
Moraš pa konkretno potečnarit...

V Motoreviji, julij-avgust 2016 je bil članek na to temu in tudi navedene sodne prakse...
grims-1.gif

467716-post_slo.gif

Je pa to konkretno tečnarjenje konkretno krneki, saj je menda logično, da povzročiteljeva zavarovalnica iz AOja krije vso šklodo in stroške (nadomestnega vozila), ki spadajo zraven. Najlažje pa res prideš do tega v kolikor ga imaš na lastni polici ja.

Moram pa ob tej priliki izrazit še začudenje nad kompliciranjem zavarovalnice, ki bo besedah par ljudi tu gor ne komplicira ama nikoli
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Imel enako zadevo lani. Jaz triglav povzročitelj Adriatic. Moj avto skoraj nov...itak da kasko.. Nadomestni avto so sami ponudili. Na servisu so rihtali še nekaj pod garancijo zato se je zavleklo na 10 dni. Ves ta čas sem imel nadomestni avto. Malo težav je bilo z odškodnino, ker so rekli da so mi dali nov del in da mi ne pripada. Sem cenilcu rekel da naj dajo primer na njihovo komisijo v obravnavo. Priznali so mi 100€ odškodnine. Meni se je zdelo fer in sem sprejel.
Pred desetimi leti enak primer. Oba sva bila Triglav in je Triglav sam ponudil odškodnino ne vem pa kako bi bilo sedaj.
Pa počenega odbijačam se ne popravlja ker tam spet hitro poči če se malo rukneš. S tem se je strinjal tudi cenilec in mi vedno priznal nov odbijač

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Mah, saj meni je to sicer na nek način brezveze popravljat, ker ni vse skupaj nič. Vendar, če nisem nič kriv, če je vse zavarovano, avto nov, pač naj bo popravljeno.
S tem primerom se sedaj ukvarjajo najmanj 3 ljudje in ure, potrošene za ta primer, so že zdavnaj presegle vrednost škode.

lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri meni je bil počen cca 3cm in opraskana luč v odbijaču. Od prejšnjič sem imel slabo izkušnjo z lovljenjem barvnega odtenka in sem rekel naj raje pustijo če ne mislijo zadet barve. Seveda so garantirali enako barvo potem se je pa zavleklo ker jim ni ratal tako kot mora biti.
Pa ne nasedaj na tiste fore, da na plastiko drugače prime kot na blatnik recimo. Pa da bo barva s časom postala enaka. Pokaži jim sprednji odbijač in tak odtenek mora biti tudi zadaj.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
no to ne drži čisto
kolegica rdeča yaris toyota,pihnejo odbijač, navadna barva (nemetalna) - odstopa barva ze na 100 metrov
po poliranju preostalega vozila sta barvi identični, ni variante, da ugotoviš, da je bil odbijač barvan

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Če bi zadeli, ne bi rabli polirat. Polirali pa so itak zato, da se šajna in se ne opazi toliko. Ko bo šajn izginil bo spet videti različne odtenke.
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za vaju brihtola bom pripeljal svojega 7 let starega malčka, katerega ne poliram in drgnem vsak dan (torej je potreben poliranja), potem boste mojstri pihnili odbijač (da se bo ujemal z dejanskim stanjem) nakar bom spoliral avto. Če potem odtenek ne bo v redu boste še pametili?
Predvsem ti, MTL, ki si se pohvalil kakšna razlika je po poliranju (oksidirana barva itd itd)...