Nadomestni avto pri triglavu.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ma, veš kako je, zavarovalništvo ni materija, katero se lahko v kratkem času naučiš, moraš zoreti z njo in cenilci začetniki niso ravno neke bleščice, sicer se s časom vnesejo a vseeno. Kakšno škodo lahko povzroči takšen "bikan", ki je praviloma še visoko samovšečen in povhen ega kot najpametnejši na svetu. Običajno za sestop s trona pomaga že zapis v knjigo pritožb o neobvladanju stroke.

Jeba je pa, da je pri vseh hišah isti šmorn.
frown-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Povzročiteljeva zavarovalnica ne bo nič plačala, razen če je avto uporabljan in zavarovanje plačano za pridobitne namene (Taxi ...), bodo morali kar iz I keširat, če imajo pa jajca, naj pa regresirajo pri povzročiteljevi zavarovalnici.

Kar povej cenilcu, naj malce pogoje prebere, če je pa totalni laik naj ti pa pošlje nekoga, ki stvari obvlada.

Sem bil danes tam in po nekaj sem in tja sem pristal pri cenilcu ki me je peljal do pravnikove pisarne, ker pa ni bilo nobenega pravnika sam šla nazaj dol, kjer je začel sestavljat nek spis. Po kakih 10min sem dobil papir s katerim lahko ggrem na rent -a - car po nadomestno vozilo za 10 dni. Povedal mi je tudi da bodo poskusili "regresirat" škodo od druge zavarovalnice.

Majhen zaplet se še je pojavil ker na listu ki sem ga dobil piše da mi lahko dajo samo vozilo do 1250cc, po klicu cenilca mi je povedal da je to pač standardni formular in da tega ni potrebno upoštevat. To sem sporočil tudi rent-a-car-u, kjer so poklicali cenilca in mi sporočili da lahko sedanje vozilo obdržim še za 10 dni.

Torej asistenca mi ga je dala za 2 dni + 10dni od zavarovalnice. Upam da bom v tem času popravil tudi svoje vozilo, čeprav je ocenjena totalka.

Bom vsaj za naslednjič vedel kam stopit da bo to hitreje potekalo
smile-1.gif

hvala za nasvete.

Lp

Andrej

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Tukaj bi še jaz vprašal glede nadomestnega avta in sicer ali je normalno, da ti dajo 10+ let star avto brez vinjete?
Ali imajo kje v pogojih zapisano, če mora avto imeti vinjeto ali ne? In kako je s stroški? Ali je v ceni nadomestnega vozila vključeno določeno število km na dan ali moram za bencin poskrbeti sam? (star avto, 1.8 ccm ---> poraba
bonk.gif
)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Gorivo plačaš sam. Stara gara brez vinjete pa niti približno ne dosega minimalnih standardov. Pogojev sicer ne poznam, je pa brat pred kratkim na običajno asistenco fasal novo Insignio avtomatik in še en dan so mu jo podaljšali džabe. Seveda z nalepko, vse je uredil servis.

Kje pa si se menil za nadomestno vozilo in kaj se je zgodilo s tvojim?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Moj avto je na servisu, potrebno je barvanje vrat, zato mi je zavarovalnica priznala 2 dni nadomestnega. Baje nimajo drugega...
Imena servisa zaenkrat ne bi omenjal, samo čudno se mi zdi, da niti vinjete ne morejo gor nalimat... Ali mogoče lahko kako to kompenziram z bencinom?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Km mislim da so omejeni na 100(200km?) na dan. Bencina ti seveda ne placajo.(dobis in vrnes poln tank). Vinjeto pa se obakrat na precej novem avtu (avis, triglav) dobil.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Bulšit. Itak ti dajo rentacar, in zdaj ti prodajajo zgodbico o tem, da Avis&co v celi Sloveniji nima dostojnega vozila z vinjeto?
rolleyes-1.gif

Ne pusti se odpeljat žejnega čez vodo, če jim prineseš posel, na se do tebe obnašajo kot do dobre stranke. Drugače pa hop na drug servis. Stane jih nič, potegnili pa bodo kaj jaz vem, 500€? Menim, da bi ti konkurenca z veseljem pomagala.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Bulšit. Itak ti dajo rentacar, in zdaj ti prodajajo zgodbico o tem, da Avis&co v celi Sloveniji nima dostojnega vozila z vinjeto?
rolleyes-1.gif

Aja?

Kolikor vem imajo servisi pogodbe z ZT in verjetno morajo izpolnjevati določene pogoje glede starosti in opreme vozila. Nekako ne vidim smisla, da bi se pripeljal z avtom na servis, potem pa še na 20 km oddaljen rentacar po avto...
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Pojma nimam, verjetno je to prva izbira, testno / službeno / nadomestno... ampak če tega ni, te čakajo ključi z obeskom Avis (ali Herz?) in novo vozilo. Na servisu, seveda.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če vzameš nadomestni avto iz asistence, potem je zmeraj Rent-a-car. Sem dobil skoraj novega Cliota, kilometri niso bili omejeni. Gorivo po sistemu polno za polno.
Če ti nadomestni avto priskrbi servis, potem se te lahko odkriža na tak način. V tem primeru stopiš do Rent-a-Car službe in tam najameš avto po pogojih, ki ti jih odobri zavarovalnica. Če imaš sklenjeno tudi asistenco pa samo obrneš telefon, razložiš da servis nima primernega nadomestnega vozila in to je to...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Jaz sem poklical na zavarovalnico. So dostavili avto v moj kraj ob moji uri. Avto je bil 1 leto star megane. Ne vem kej si ti dobil to kaj praviš... Od asistence sem skoraj prepričan da ne. Saj imajo pogodbo z rent-a-car.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če vzameš nadomestni avto iz asistence, potem je zmeraj Rent-a-car. Sem dobil skoraj novega Cliota, kilometri niso bili omejeni. Gorivo po sistemu polno za polno.
Če ti nadomestni avto priskrbi servis, potem se te lahko odkriža na tak način. V tem primeru stopiš do Rent-a-Car službe in tam najameš avto po pogojih, ki ti jih odobri zavarovalnica. Če imaš sklenjeno tudi asistenco pa samo obrneš telefon, razložiš da servis nima primernega nadomestnega vozila in to je to...

zmaga.gif