Načrtovanje poti z v Mapsource

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Živjo,
ali Mapsource omogoča izdelavo rute, v kateri bi obiskal npr. 6 točk; vpisal bi ruto, čas odhoda in trajanje postankov v vsaki vmesni točki ?
V načrtovanju rute to sicer deluje, vendar ne znam vpisati začetnega časa in trajanja postankov.

LP

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Žal NE omogoča
frown-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ko smo ravno pri tej temi...

A se da kako prepričati Garmina, da bi upošteval pot, ki sem jo začrtal v MapSourcu? Torej imam eno slabo izkušnjo, ko sem v Mapsourcu naredil route s parimi vmesnimi waypointi (pač da se prilagodi trasa). Nastala pot je bila kot sem želel, ampak po prenosu na ročno napravo in začetku navigacije je na enem mestu želel zaviti kar po nekih lokalnih cestah (sicer bi prišli, ampak to ni bila pot, ki jo je kazal Mapsource).

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Tudi po prenosu na Garmin Mobile XT (dlančnik, telefon) izdelano pot (ruto) v Mpsourc-u vedno (ali skoraj vedno) preračuna na novo. Kakšna rešitev, da se ohrani v Mapsourcu "začrtana" ruta?

I

Izbrisan uporabnik #488

Na modelu 760 mi prenese ruto iz Mapsourca in jo preračuna enako.
Imata nastavljene kakšne drugačen omejitve ali ruto delata v druhgih kartah, ki se prekrivajo?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Tudi, če na napravi (dlančniku) nastavim kolikor se le da enake nastavitve "rutanja" večinoma preračuna ruto nekoliko drugače kot je bila prikazana v Mapsource. Meni je to zelo moteče, ker delam rute v glavnem za druge in moram potem vedno kontrolirati kako ruta poteka. Razlike so večinoma zelo male, navadno v strogih središčih večjih mest. Je pa res, da po prenosu rute na dlančnik (telefon) ob zagonu XT-ja vedno napiše: Preračunavam...

EDIT:
Na napravah in Mapsourcu so / je nameščena samo CNEU2008NT

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Med waypointi jo bo naprava izračunala na novo.
Edina rešitev so bolj goste točke,
oz. primerjava nastavitev med GPS in PC.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hmm... morda je bilo pa res to. Na računalniku verjetno ni bila ista verzija Adria Route-a. Bom ob priliki pazil, da sta enaki verziji in poročam.

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Imam: GARMIN nuvi serije 2455LMT

Na kartici SD imam mapo amerike, ker se odpravljam tja. Zanima me ali lahko s pomocjo programo MapeSurce napravim pot in jo nato samo prenesem na napravo? Moram imeti predhodno namesecno karto amerike v MAPSURCE programu, ali je ta iz SD kartice dovolj?

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Jaz ne rabim nic drugega, kot samo nacrtovanje poti... A=>B=>C=>D. In da se mi to prenese v napravo.

Kje dobim Basecamp? Je free?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ma sharni si POI tocke va navigacijo....kot si napisal:
1.kraj A
2.kraj B
3.kraj C
In pol das samo vodenje do tocke: 1. kraj A
ko prides v ta kraj, das vodenje do druge tocke: 2. kraj B
in ponavljas zadevo dokler ne koncas tripa.

LP

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Ker ima zemljevid Amerike le na SD kartici, mora prenesti točke preko Basecampa, ki zna brati zemljevid iz SD kartice.

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
>>Ker ima zemljevid Amerike le na SD kartici, mora prenesti
>>točke preko Basecampa, ki zna brati zemljevid iz SD kartice.

Tegale ne razumem? So kje kaksna navodila?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Priklopi Garmina z vloženo SD preko USB na PC ali pa daj SD kartico v čitalec kartic in se ti zemljevid naloži v Basecamp da lahko delaš načrtovano pot ali POI točke.
zmaga.gif

Drugače ima pa vsak program zavihek "Help"
17758-icon_confused.gif

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Aha... torej cist izzy... Instaliras BASECAMP... priklopis GARMINA na PC... in sam program zazna SD kartico in mapo na njem... potem pa samo klikas in je to to... potem pa vrjetno das se UPDATE na napravo... in je to to... ;-)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Tudi po prenosu na Garmin Mobile XT (dlančnik, telefon) izdelano pot (ruto) v Mpsourc-u vedno (ali skoraj vedno) preračuna na novo. Kakšna rešitev, da se ohrani v Mapsourcu "začrtana" ruta?

Kako ti pa uspe prenesti pot(torej izdelano ruto) iz Mapsourca v Garmin, Garmin XT?????

Sam to že dolgo iščem pa niti pod razno ne rata.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Priklopi Garmina z vloženo SD preko USB na PC ali pa daj SD kartico v čitalec kartic in se ti zemljevid naloži v Basecamp da lahko delaš načrtovano pot ali POI točke.
zmaga.gif

Drugače ima pa vsak program zavihek "Help"
17758-icon_confused.gif

A to dela samo, če so karte naložene na SD?
V telefonu imam čez glavo polnilnika in imam zato vse zemljevide naložene v telefonu.