Načrt za izdelavo oken

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Hmmm ..., ti očitno veš več o mojih sposobnostih kot jaz sam
17758-icon_confused.gif

Al' si vprašal Mariborsko Ingrid? Glej, cenim dobronamerne nasvete, ampak ti se greš že šloganje in "branje" med vrsticami. Najmanj kar lahko rečem na to je, da je to nekorektno.
Za učenje ob delu še nisi slišal? Kdo za vraga svetega si ti (in vsi ostali tu) da bom vam dajal na oceno svoje izdelke?! Mater si mi dvignu pritisk ....
d055.gif

Karkoli bom že naredil bom ali uporabil ali pa zavrgel. Nikome ništa. Vsekakor pa ne bom zmetal gore denarja v tole, še manj pa žrtvoval dele telesa na orodjih. Zadovoljen?

(pa upam, da se tale tema ne bo sprevrgla v merjenje tičev. vsak od nas ima svoj prav s katerim mora živet. bi pa rad imel čisto temo in (upam da) možnost postaviti še kakšno vprašanje brez šlogarskih vpadov o mojih sposobnostih).

In hvala Oriolusu za podporo in pomoč.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
vincent, ti je čisto realno povedal. Ne se jeziti. Če že v štartu sprašuješ za načrte in kako se bi stvari lotil...in to na alterju (tukaj se vsi v vse razumejo), ni čudn, da so ti nekateri tako svetovali.
In res je, da je tvoja stvar, če boš izdelek uporabil ali zavrgel.... ampak glede na to, da si rekel, da bi s samoizdelavo oken prišparal kakšen ½€, se nič ne sklada s tem, da ti je potem vseeno če bi izdelek zavrgel.
Lepo je tudi to, da si samozavesten in motiviran. Počutiš se sposobnega.... OK.... naredi nekomu okno za na hlev ......vsaj 1x0,8.... in boš potem videl, če je to to, ali so takšna okna za na hišo.... čas izdelave, kvaliteta izdelave, strošek izdelave...itd.
Kazat nam jih pa res ni treba, sej bodo tvoja.
To ti povem iz lastnih izkušenj, ko sem marsikatero stvar sam naredil. In ko so nekateri videli, so hoteli še oni da jim naredim. Pa ti povem, da sem kasneje drugim boljše naredil. Pač pr seb sem se učil, drugim sem pa pravilno naredil.

Lep dan...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Vse kar je Vincent rekel se sam hudo dobro zavedam. In večino zavračam.
O šparanju pa nisem govoril (vsaj spomnim se ne), seveda pa je to tudi (med drugim) motiv. Marsikaj se da zrihtat.
Sprašujem pa zato, ker oken pa res še nisem delal, je pa vseeno fino vedet za kakšno finto ali bližnjico. Vsega pa res ne bi rad delal iz nule.

In sem že rekl; hvaležen sem za vsak namig in pomoč. Pokroviteljski odnos pa slabo prenašam ...

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Hmmm ..., ti očitno veš več o mojih sposobnostih kot jaz sam

Ne bit zdaj užaljen no
wink-1.gif
, sem napisal da 'kolikor se lahko razbere tule'...sam sebe najbolje poznaš.

Jaz ti dobronamerno odsvetujem, kaj boš ti naredil, je povsem tvoja stvar (kar je tudi prav). Od mene si pač dobil nasvet, da se tega ne loti (nasvet ne zahteve
wink-1.gif
).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
Jaz bi tud prosu za načrt-detajle lesenih oken če jih ima kdo.
LP
Teh detaljev imam precej, sem pa šele sedaj opazil, da sta dva že objavljena 'izpuhtela' iz teme (moja krivda pri čiščenju serverja), zato mi najprej napiši, kakšno okno in s kakšnim okovjem nameravaš narediti.
LP

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
če hočem narisat detajl rabim najbrž kakšne dimenzije....al kako !??
write.gif

kar se pa sposobnosti tiče, vsako stvar delaš enkrat prvič....al kako !??
pozdrav.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Glede na to, da je teh informacij o oknih skupaj z detalji in merami 65strani v A4 formatu, sem te prosil za bolj natančen opis kaj bi želel narediti, ker za en ali dva skena ni problema, 65 pa ...

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Rabim okna z termopan zasteklitvijo kateri se odpirajo normalno in na kip.Bojo pa enokrilna in dvokrilna.LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Aha. Torej boš montiral okovje 'Centro 100' ali nekaj podobnega, torej enoročno.
Pokončni prerez je tole:
profilokna2.jpg

Pri prečnem prerezu pa je vse enako kakor zgoraj, le da je prostor med krilom in podbojem takšen, kakor spodaj. (zgoraj je večji zaradi 'škarij')
Vodila enoročnega sistema gredo v utor, ki je črtkan, vpadnice pa montiraš vsako posebej na podboj in rezkaš sproti.

Bo šlo?

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda še nasvet: preden pričneš z žaganjem, si nariši oba prereza in natančne zunanje mere okna v merilu 1:1 na ravno desko, ker boš le tako lahko odžagal natančno.

LP

Nazadnje urejeno:

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Pa mogoče bolje da tudi prej nabavi okovje in odkapne profile, saj bi znale biti kakšne spremembe pri merah, saj odkapnih profilov je več različnih vrst in je potrebno potem načrt prilagoditi materialu.