Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tito je bil državnik svetovnega formata. Uspel je povezati 6 republik s svojimi kulturami vred v enotno državo - na precej bolj človeški način. Lahko bi bil tudi ruski način - potem bi se šele vsajali tule na forumu, zdaj!!!
Ja, samo 'človeško' je dal po koncu vojne pomoriti vsaj 100 000 ljudi. Čed bi bila med njimi recimo tvoja sestra in mama, bi mu tudi pel hvalnice?
To, da jih je dal, kot praviš, pobiti, je posledica vseh svinjarij, ki so se nabirale med ljudmi že od konca 1. svetovne. RKC je izgubljala svoje pradavne privilegije in odkrito hujskala ljudi med seboj. Tista telovadna društva (Sokoli in Orli) so bila zelo resna zadeva. V 2. svetovni se je pa zadeva izkristalizirala. Vojna je legaliziran zločin. Je tudi ruska ruleta, ker imaš točno 50 - 50 % možnosti, da si na pravi strani.
Moji starši ne znajo dopovedati, kako strašna mržnja je bila ob koncu vojne med ljudmi! V strahu so živeli v stari jugoslaviji, potem pa še 4 leta vojne z vsem spremljajočim! Vsaka hiša je nekaj svojih izgubila.
Tisti vojak (domobranec ali bela garda - nekaj od tega), ki je sodeloval z okupatorjem in v njegovem, še bolj pa v svojem imenu odrezal jajca fantu, ki je bil nekaj kilometrov pred našo vasjo na straži, ker mu pač ni hotel povedati, če so partizani v okolici (bila je pa skupina domobrancev, ki je bežala iz Ljubljane, ko je Gubčeva brigada vkorakala vanjo, 8. ali 9. maja leta 45) - je torej bil zelo ubogi potem po razsulu? Kot že rečeno, moja starša ne moreta dopovedati, kaka mržnja je bila zasejana tisti čas med ljudmi. In ob tej zgodbi sem videl očeta prvič jokati, pa ga že poznam ...
Ni prav, da se igrate s tem (to leti nate, Patriot, ker nikakor ne najdem sarkazma v tvojem otvoritvenem postu, pa sem ga že nevemkolikokrat prebral, češ, ali je z mano kaj narobe?) . Ni prav tudi zato, ker če laž ali tezo 3 x ponoviš, postane resnica in bomo lahko imeli čast doživeti izkušnjo še enkrat, tokrat na lastni koži!