Ja vem ja. Proizvajalec ne ve kaj dela, zato alter mehaniki popravijo zadeveCe pa SS jebe menjalnik, ko vroc avto ugasne, tudi Accu unicuje, ni to kar tako za hec, ves...
Spet nakladaš in mešaš drek.V Nemčiji, kot omenjeno s strani uporabnika.
V sloveniji so balkanci ponosni ko čipirajo, blindirajo, režejo lonce itd., trajno izklapljajo SS sisteme, AdB ven mečejo itd.
Gamad zaostala.
Ne, proizvajalec bi rad, da bi papirnati dsg crkne pri 100k km, pa imam ze 125k gor, ker ugasam SSJa vem ja. Proizvajalec ne ve kaj dela, zato alter mehaniki popravijo zadeve
Kolega ima avto iz Nemčije z ABT chipom noter in popravljenimi konji (navzgor, da ne bo pomote). Homologirano je bilo že v Nemčiji.Daj dokument, kjer ima OT homologiran tuning.
Od takrat naprej ima tema smisel.
Ampak ja. Butalci bodo prej luknje v zid z glavo naredili, kot se bom s tabo kaj zmenil.
Če čipiranja niste še homologirali, tak avto nima, kaj delati na cesti !! Ogroža sebe in druge ! Bodi vesel, da ni bilo prijave dalje, ker bi avtu šla prometna.......Tast je iz uradnega servisa prejel klic zaradi vpoklica glede izpušnih plinov.
Po telefonu in na samem kraju zločina jih je vprašal in opozoril, če bo to vplivalo na čipiranje, ker je avto čipiran.
Obakrat so zanikali, zgodilo pa se je ravno to, da avto ni več čipiran.
Na servisu se zagovarjajo, češ, da avta tko ne smeš čipirat in da to ne gre čez tehničnega in zgubiš garancijo, bla bla...
Na tej točki se strinja glede garancije, ampak z avtom pa lahko vsak sam počne kar hoče.
Skratka delajo se francoze in, da niso krivi in nočejo povrnit stroška ponovnega čipiranja.
Se da kaj nardit al je kar je in lahko delajo kar hočejo in nikome ništa?
Ti imaš težave z bralnim razumevanjem.Kolega ima avto iz Nemčije z ABT chipom noter in popravljenimi konji (navzgor, da ne bo pomote). Homologirano je bilo že v Nemčiji.
Lahko začneš delat luknjo v zid z glavo. Priporočam kakšen star, razpadajoč beton, zna biti manj boleče.
Če se prav spomnim lahko ABT chip kupiš tudi na naših pooblaščencih in garancija na vozilo ne pade. Predvidevam, da ob vgradnji tudi homologirajo. A smo potem normalna država in se lahko gremo to temo?
Kako bo pa potem dvignil ceno, ker sedaj toliko manj "kuri"?mene še na tem mestu zanima, če kdo sploh kupi rabljen tak avto, ki je remapiran...al potem prodajalci zaglumijo in so tiho (sklepam). Jaz vem da takega avta ne grem niti od daleč pogledat.
Jaz sem kupil... izvedel na prepisu. Bil vesel, da bom lahko vsaj novejsi traktor prehitelmene še na tem mestu zanima, če kdo sploh kupi rabljen tak avto, ki je remapiran...al potem prodajalci zaglumijo in so tiho (sklepam). Jaz vem da takega avta ne grem niti od daleč pogledat.
mene še na tem mestu zanima, če kdo sploh kupi rabljen tak avto, ki je remapiran...al potem prodajalci zaglumijo in so tiho (sklepam). Jaz vem da takega avta ne grem niti od daleč pogledat.
Mene bolj zanima, kako jim je uspelo povozit mapo?
Mehanik je šel mojim na Porsche, da bi zaradi nekih težav naredili remap na osnovne nastavitve (dieselgate), pa niso mogli, ker je tako čipano, da pač ne gre. Zaklenjeno ali nekaj mi je govoril...
Tako bi moral dobiti originalno mapo od tunerja, kateri je rekel, da ni problema, da mi pošlje, ampak rabi "kodo motorja", to pa ne vem, kje naj najdem v VCDSju. Je pa iz Ceknice ali tam nekje.
Kako bi lahko tastu odpiralca teme remapali brez, da bi povozili tudi čipanje? njegov tuner ima verjetno tudi originalno mapo shranjeno, bo treba nazaj najstavit in na novo natunat da bo spet šlo ko hudič.
Ko zraven dodaš še jokcanje po forumu je v bistvu kar zelo smešno .Če nisi opazil, se tipu ne smejimo, ker je imel nelegalno opremo, ampak ker so mu jo povozili, pa krivi servis zaradi vpoklica in jo hoče nazaj. Delno do pretežno zelo smešno.
Kje točno je to napisal, ker ne najdem....Džoni je napisal, da v normalnih državah noben (razen 20 letnikov) ne čipa avtov.
luka51 letelo je na tole zgorajV bistvu v normalni drzavi taka tema sploh ne bi obstajala. Razen pri pubecih starih 20let, ki jim je še vseeno za okolico.