Na servisu podrli čipiranje

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Ce pa SS jebe menjalnik, ko vroc avto ugasne, tudi Accu unicuje, ni to kar tako za hec, ves... :valjamse:

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
V Nemčiji, kot omenjeno s strani uporabnika.

V sloveniji so balkanci ponosni ko čipirajo, blindirajo, režejo lonce itd., trajno izklapljajo SS sisteme, AdB ven mečejo itd.
Gamad zaostala.
Spet nakladaš in mešaš drek.
Pogovarjali smo se samo o chipanju in ne blindiranju, dpf off in ne vem kaj še vse.
Malo posrčaj z nemškim googlom in se čudi, koliko tem je glede chip tunninga. No, lahko pa tudi za čipiranje, pa javi kak to tam laufa.
Pa večini glavnim tunerjem iz Nemčije lahko poveš, da so nelegalni ;).

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Daj dokument, kjer ima OT homologiran tuning.
Od takrat naprej ima tema smisel.

Ampak ja. Butalci bodo prej luknje v zid z glavo naredili, kot se bom s tabo kaj zmenil.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Daj dokument, kjer ima OT homologiran tuning.
Od takrat naprej ima tema smisel.

Ampak ja. Butalci bodo prej luknje v zid z glavo naredili, kot se bom s tabo kaj zmenil.
Kolega ima avto iz Nemčije z ABT chipom noter in popravljenimi konji (navzgor, da ne bo pomote). Homologirano je bilo že v Nemčiji.
Lahko začneš delat luknjo v zid z glavo. Priporočam kakšen star, razpadajoč beton, zna biti manj boleče. :evil:
Če se prav spomnim lahko ABT chip kupiš tudi na naših pooblaščencih in garancija na vozilo ne pade. Predvidevam, da ob vgradnji tudi homologirajo. A smo potem normalna država in se lahko gremo to temo?

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Tast je iz uradnega servisa prejel klic zaradi vpoklica glede izpušnih plinov.
Po telefonu in na samem kraju zločina jih je vprašal in opozoril, če bo to vplivalo na čipiranje, ker je avto čipiran.
Obakrat so zanikali, zgodilo pa se je ravno to, da avto ni več čipiran.
Na servisu se zagovarjajo, češ, da avta tko ne smeš čipirat in da to ne gre čez tehničnega in zgubiš garancijo, bla bla...
Na tej točki se strinja glede garancije, ampak z avtom pa lahko vsak sam počne kar hoče.
Skratka delajo se francoze in, da niso krivi in nočejo povrnit stroška ponovnega čipiranja.
Se da kaj nardit al je kar je in lahko delajo kar hočejo in nikome ništa?
Če čipiranja niste še homologirali, tak avto nima, kaj delati na cesti !! Ogroža sebe in druge ! Bodi vesel, da ni bilo prijave dalje, ker bi avtu šla prometna.......

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Kolega ima avto iz Nemčije z ABT chipom noter in popravljenimi konji (navzgor, da ne bo pomote). Homologirano je bilo že v Nemčiji.
Lahko začneš delat luknjo v zid z glavo. Priporočam kakšen star, razpadajoč beton, zna biti manj boleče. :evil:
Če se prav spomnim lahko ABT chip kupiš tudi na naših pooblaščencih in garancija na vozilo ne pade. Predvidevam, da ob vgradnji tudi homologirajo. A smo potem normalna država in se lahko gremo to temo?
Ti imaš težave z bralnim razumevanjem.
Za tebe sem O&O

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
:(
Škoda, ker jaz sem pa mislil, da bom izvedel, kje je ta normalna država, kjer ta tema sploh ne bi obstajala.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Saj si zvedel, samo raje v zid rineš.
V DE ali AUT (ali bilokaj drugega) ta tema ne bi obstajala.
Tam se ne bi šel noben pizdit, ker mu je pooblaščen servis na črno čipan avto prepisal.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Hja, samo ni bil razlog ta, katerega ti pišeš.
Džoni je napisal, da v normalnih državah noben (razen 20 letnikov) ne čipa avtov. A mi boš ti pomagal pri tem, ker džoni je obupal :).

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
mene še na tem mestu zanima, če kdo sploh kupi rabljen tak avto, ki je remapiran...al potem prodajalci zaglumijo in so tiho (sklepam). Jaz vem da takega avta ne grem niti od daleč pogledat.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
mene še na tem mestu zanima, če kdo sploh kupi rabljen tak avto, ki je remapiran...al potem prodajalci zaglumijo in so tiho (sklepam). Jaz vem da takega avta ne grem niti od daleč pogledat.
Jaz sem kupil... izvedel na prepisu. Bil vesel, da bom lahko vsaj novejsi traktor prehitel :D

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113

Dvomljivec. "Čipiran" avto je nekaj najboljšega po belem kruhu. Upam, da bodo naši kekci na tehničnem in servisu začeli malo bolj resno ukvarjati s takšnimi samoznalci, ki brez papirologije serjejo po cestah.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in B81

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Mene bolj zanima, kako jim je uspelo povozit mapo?

Mehanik je šel mojim na Porsche, da bi zaradi nekih težav naredili remap na osnovne nastavitve (dieselgate), pa niso mogli, ker je tako čipano, da pač ne gre. Zaklenjeno ali nekaj mi je govoril...
Tako bi moral dobiti originalno mapo od tunerja, kateri je rekel, da ni problema, da mi pošlje, ampak rabi "kodo motorja", to pa ne vem, kje naj najdem v VCDSju. Je pa iz Ceknice ali tam nekje.

Kako bi lahko tastu odpiralca teme remapali brez, da bi povozili tudi čipanje? njegov tuner ima verjetno tudi originalno mapo shranjeno, bo treba nazaj najstavit in na novo natunat da bo spet šlo ko hudič.

Ker je šlo za popravke v zvezi z emisijami, to pomeni da so bile spremembe tudi na vbrizgu goriva in še 100 drugih zadevah, ki pripomorjeo k temu kako motor deluje in kak izpuh pušlča za sabo (v kombinaciji z DPF.jem, AD blujem itd itd). In je (predvidevam) zato nebroj mini popravkov, ki jih nobeden ne bo šel posamično vnašat ampak se enostavno vse v kompletu prepiše - vsaj tako si jaz razlagam.
Zdaj koliko je vedel oni na telefonu o programski opremi, ki se bo nadgrajevala..je stvar debate. Realnost je kakršna pač je..tudi del vbrizga goriva, pritisk turbine...ki vpliva na konjenico je povožen.
.....................................

Mi je pa smešno kako smo ljudje pravičniški do drugih...najhuje je par konjev več, ki praktično ne igrajo nikakšrne vloge na ostale (mogoče dobi kak zavarvalničar 23 EUR letno manj.. -> nategneš nateguna), to pa je cca to. A ker to ni za našo rit, potem se je treba držat zakonov in ni ga hujšega.
A sem siguren da je čisto vsak izmed nas danes že vsaj nekajkrat kršil katerega izmed uradno objavljenih zakonov..če drugega ne, zakon o CPP.ju...realno vsaj 10 x na poti do službe. Samo to ne šteje, to je naša ritka, je drugače...samo...da drug nekaj naredi izven zakona...! ...fak, ma nas hoče požret. Če se drugega ne najde..je pa ekologija v igri.
Smo carji, majke mi (Sori 'Car' s foruma..ne mislim tebe ;) )

Nazadnje urejeno: