Na pol prazne novogradnje - stroški

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Pa ne me j.ebat!?Vse to ti obesijo? Kaj pa pregledajo? Nič, samo računajo!!! Naročnina za telefonski priključek, pa najbrž še pogovori, mednarodno.... Kaj pa Tv, tega ni v dvigalu? Bi plačeval še RTV...

Poštarček, za razliko od vas imajo oni kr precejšo odgovornost in pregledujejo vso napeljavo mesečno, ker so kazni za malomarnost in odškodniska odgovornost velika..

Poznam Otisov primer, ko je v dvigalu ostala ženska ki je imela klavstrofobijo..... inšpekcija jim je preverjala vse, vzdrževanje, odzivni čas itd..

Žensko je po 2 urah odpeljal rešilni avto...

V to ceno pa niso vključeni samo pregledi, temveč tudi dežurna služba 24/7...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tega nikol ne bom razumel, da se v tej banana republiki dela kar se hoce. Enostavno, lastnik stanovanja mora biti, investitor, nepremicninska, kdorkoli. Naj lepo placa svoj delez.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.166
1.142
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pred kratkim sem bral o teh težavah v nekem novem bloku v Kranju. Prodanih je le nekaj stanovanj in posledično se vsi skupni stroški bloka razdelijo na te lastnike. Stanovalci so obupani zaradi velikih računov rešitve pa nihče ne vidi.
V večstanovanjskih zgradbah se delijo stroški po pogodbi o medsebojnih razmerjih ali Stanovanjskem zakonu.
Ker v neprodanih tgradbah te pogodbe verjetno ni, velja Zakon.
In po zakonu se večina stroškov deli po lastniškem deležu.
Razen kakšnih smeti, pa hladne vode.
Za gretje so itak etažne peči oz. morajo biti števci, elektrika po porabi, skupna elektrika po osebah.
Servis dvigala po deležu, tako da več kot to ne plačat.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Pomoje so glede skupnega vzrževanja problematični vsi bloki tam od Rešetovih, Vegradovih... blokov.
Vsi so zadolženi do vrh glave in praznimi fleti....

Na Planini Jug je najbolj poln uni taprvi beli Lokainvestov blok, cca 80%....pa en od varovanih...ostalo bolj slabo...

Sotočje se je tudi prodajalo slabo...pa so uvalili občini za neprofitna....uh...zdaj je pa polno...vsega
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pred kratkim sem bral o teh težavah v nekem novem bloku v Kranju. Prodanih je le nekaj stanovanj in posledično se vsi skupni stroški bloka razdelijo na te lastnike. Stanovalci so obupani zaradi velikih računov rešitve pa nihče ne vidi.

No, točno to sem mislil. Sucks. Kupiš stanovanje, potem je pa stroškov skoraj toliko, kot če bi ga najemal.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
To je navaden nateg
smile-1.gif
.

Stanovanje ne more biti od nobenega. Oz ce je, mi sporocite kje, pridem zivet notri 4 free in bom placeval stroske
smile-1.gif
.

LP,
PIC

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer se ne gre za stanovanje, a je podobno ...
V naši firmi smo se pred nekaj leti ravno na koncu jeseni vselili v novo poslovno stavbo. Smo v prvem nadstropju in ne pod nami in ne nad nami razen ene trgovine ni bilo nikogar, zavzemamo pa večji del nadstropja. Sicer skupni stroški niso bili ne vem kako veliko, so pa bili zato stroški ogrevanja velikanski, saj smo greli vse okoli nas, vogalnih prostorov pa tako ali tako ni nikoli primerno ogrelo. Danes, ko so vsi prostori okoli nas vseljeni, so ti stroški mnogo nižji (bi rekel, da je razlika tudi do 50%). Poleg tega sedaj tudi vse funkcionira tako kot mora, kar prvo leto ni držalo niti približno.

Tudi zato sem skeptičen, da bi se vseljeval v popolnoma nove prostore praznega bloka.