Na morje pa hodite v šotor spat

Ko greste na morje

• Skupaj glasov
    56

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Če bi šel kdaj dlje od Ankarana (pa še to pozimi), bi videl, da lahko že samo oprema za kampiranje (šotorjenje) stane več, kot ti zaslužiš v enem letu. Da ne govorimo o prikolicah in avtodomih, ki stanejo več kot je vredna tvoja bajta v žirovskih rovtah.

Torej švicat v šotoru in se otepat mrčesa je fancy, ker je drago?
bonk.gif

Ne vem, kako si prišel do tega (ne)logičnega sklepa. V mojem svetu med "drago" in "fancy" ni enačaja, kako je pri tebi, pa ne vem.

In ne pravim, da je kampiranje nujno drago. Če se zadovoljiš s povprečnim šotorom in spalko, je seveda poceni. A na drugi strani lahko samo za družinski šotor spičiš 1k eur.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Glej, vse je stvar posameznika. Nekomu paše šotor, drugemu apartma, tretjemu hotel...

Sam za sebe vem, da mi kamp oz. šotor najbolj ustreza (in seveda avtodom, ampak tega najamem samo če potujem - za stanje na mestu v kampu je močno predrag). Za mene ima kampiranje ogromno prednosti pred apartmajem, ima pa tudi nekaj slabosti in obratno. Enako velja za razmerje kamp-hotel in apartma-hotel.

Ampak za razliko od tebe jaz ne pljuvam po tistih, ki ne dopustujete v šotorih. Dopustujte kjer vam ustreza in upam, da pri tem skrajno uživate - saj je dopust temu namenjan. Mene pa pustite, da uživam v šotoru.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ah, kje imam pa jaz pravico pljuvati po ljudeh, ki dopustujejo v kampih?
ne-ne-1.gif

Mi smo imeli lep apartma na Krku - Malinska, prijatu pa prikolico v kampu na Krku - Njivice (par km stran). Vsako leto, ko smo šli v Malinsko, smo šli še za par dni v Njivice, ker nam je vsem pasalo malo poležavati v mreži, jesti v naravi, poslušati ptičke, ne pa samo čmariti na balkonu v stanovanju ... Oboje ima dobre in slabe strani!
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Šotor je zame "prednost" le v tem, da si bolj mobilen, da ne rabiš iskati prenočišča. Da bi bil cel teden al pa 14 dni v kampu (ko sem bil majhen se je to prakticiralo) pa odpade.

To da si v pristni naravi je "šala", razen če greš res v neke "naravne", divje kampe, kjer je tudi infrastruktura naravna. Sicer v kakšnem "resnem" kampu je hrup, skupni wcji in tuši tudi niso nekaj najboljšega itd., plaža ponavadi nabita itd.

Če najdeš dober apartma ali hiško si tudi lahko v "naravi", obrneš žar ipd.

To že moraš imeti takšen stil, da ti paše kamp za teden al pa 14 dni.

In kot je napisal NigelM, zadeva sploh ni poceni. Če npr. postaviš prikolico, ki jo moraš prej kupiti, plačati najem itd... Za to ceno imaš lahko par let krasen dopust nekje in to brezskrbno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Za nevedneže zgleda kamping varianta neko šparanje oz dopust revne, v resnici si pa kampiranje lahko privoščijo le petični.
Tisti z manj denarja najamejo pa apartma ali pa gredo v hotel.

Pejt v en orng kamp pa si zrihti tko da boš mel na nivoju in boš sam vidu.
No, tu sem se pa moral nasmejat... Novodobni metro ljudje.
Vsako leto šotor po zadnji modi, pa kamp vrtna garnitura iz Rutarja, najnovejši žar, po možnosti največji v kampu itd.

Podobno doživljam tudi v gorah, kjer je vedno več metro planincev. Porihtani po zadnji planinarniški modi iz izbranih prodajaln in blagovnih znamk... Ko tak planinec pred kočo ali pa na vrhu odpre nahrbtnik, se kar ne more odločit, kakšno majico bi si pred "občinstvom" oblekel. Takoj zatem pa sledi seveda iskanje žiga...

V glavnem, za tovrstne metro-je mora bit vsaka stvar fancy in draga...
Če si pa nek normalen povprečnež, pa greš tja, kjer se dobro počutiš, pa ni pomembno, če je to kamp, apartma, hotel, privat soba, jahta...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.128
6.332
113
Jaz sem tudi menenja, da vsakemu svoje. Moj svak recimo ne zamenja prikolice za nič na svetu, pa čeprav plačuje paušal 3300 eurov na leto. Pač uživa v tem.
Jaz pa ne prenesem, da ko grem na WC da moram pokrov obložit z papirjem, da si moram luleka v roki držat, da se mi ne dotika školjke, da zraven mene serje in se napihuje kak debeli Mađar, ne prenesem čakanja na tuš kabino, kjer se moram tuširat v opankah, na koncu pa še z mrzlo vodo, ne prenesem umivanja zob, ko si v umivalniku zraven mene Čeh umiva obraz in pri tem šprica naokrog, zraven tega še mastno zrezgeta in pljune v umivalnik, sovražim, ko me zvečer pritisne, da se moram iz prikolice šetat do wc-jov, sovražim umivanje posode skupaj z vsemi babncami v enih bajdlekih in še kaj bi se našlo.
Zato sem raje v magari istem apartmaju, pa čeprav vedno na istem mestu. Da nebi omenjal, da so tudi vsi prikoličarji, ki jih poznam tudi že po 15 let v istih kempih. Ko bom pa čet 15 let prodal apartma, bom vseeno imel cca 40k v roki oni pa le 15 let staro prikolico in 40k minusa.

Pa še enrat pravim, vsakemu svoje, eni imajo radi svobodo pod soncem, drugi higieno.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Eh, dej no dej, pol mi pa naštej nekaj prednosti kampiranja v prid apartmaju, razen da spiš na kamnih, serješ v koprivah in ješ 2m stran od soseda.
Ti še nikoli nisi bil v kampu, a ne?

I

Izbrisan uporabnik #488

V bistvu ima MrDaco kar prav, pri čemer je pozabil na paciente, ki si umivajo nos z vodo, a morje 50m proč, če že morajo to početi na tak način
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kakšne prednosti ima šotor pred apartmajem? Resno me zanima.

Pa kakšne slabosti?

To je čisto odvisno od posameznika, za nekoga so to prednosti, za dugega pa slabosti. Meni je v hotelu dolgčas, razen v Grčiji, ker me po cele dneve ni, pridem samo pod tuš in spat. Šotor je zame zaenkrat tisti pravi...vedno lahko nekaj počneš, ni luksuza, ni televizije. Velikokrat koga spoznaš in vržeš karte, ali pa spiješ pivo. Kuhanje na prostem mi je užitev, s punco počneva stvari, ki jih v apartmaju nisva nikoli: scrabble, karte, bedaste igrice...Če je dež, je pač dež, malo podremaš, enkrat ga namočiš, potem greš pa na pivo ali pa v mesto. Če je vreme lepo, pa primerjave z apartmajem ne more biti. Lepo s usedeš ob morju in v gatah počakaš, da se malo stemni.

Meni je tudi všeč, da se vedno nekaj dogaja, ali en italijan postavlja šotor in prikolico, pa se mu smejiš 2 uri, ali komu nekaj crkne in je treba pomagat, ali pa kdo pride na obisk, ker si bil ti včeraj pri njemu.

Kako pa zgleda vaš dan v apartmaju?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Tukaj nima smisla debatirati, kaj je boljše. Tako kot je za nekoga najboljši avto zadnji model BMW M3, za drugega pa 20 let stara Landcruiserca. Okusi so različni in prav je tako. Ampak mnogi Slovenci so očitno cepljeni na to, da druge prepričujejo, kaj je zanje najbolje.

In če napišem zase - sam bi "umiral", če bi moral biti en teden ali še več v hotelu/apartmaju na isti lokaciji. Verjamem pa, da je tudi precej ljudi, ki jim kampiranje ponuja premalo udobja in gredo zato raje v hotel. Vsakomur svoje.

I

Izbrisan uporabnik #488

kloshar: si pa "izpostavil" ravno pravi kamp-Njivice
smile-1.gif

Ravno to je primer kampa, ki je neprimeren za dopust. Ultra nabit kamp, bil sem tam 1. septembra z avtodomom in komaj dobil plac, pa še ventilčke (pokrovčke kromane) so mi spizdli, hehe.

Plaža v Njivicah je ultra nabita, da se komaj do vode prebiješ, zraven pa so še hoteli, ki pomagajo napolniti. Morje je zaradi tega nikakvo.

Tudi lani sem moral slučajno za 2 dni v Njivice v hotel in se drugi dan sploh nisem kopal, saj to ni ničemur podobno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V bistvu ima MrDaco kar prav, pri čemer je pozabil na paciente, ki si umivajo nos z vodo, a morje 50m proč, če že morajo to početi na tak način
smile-1.gif

Daleč od tega, da bi bilo tako v boljših kampih. V tistih ta poceni skoraj zagotovo, v malo dražjih in boljših se pa WCji in tuši brišejo takoj za opravljeno potrebo in dejavnostjo, čistačica glanca, umivalniki so ločeni, wc kabine ločene in ograjene, umivalniki za pomivanje posod široki itd. Veliko sence pod 22. uri je mir, drugače 1. opozorilo, 2. opozorilo, pri tretjem ti pomagajo pakirati in te pošljejo na pot.

Jebiga, pač umiva nos, sej smo vsi krvavi pod kožo, ti pač tega ne počneš, nekateri kihnejo pa prdnejo, kaj naj zdaj? A naj mu štoflc v rit zabijem. V apartmaju imaš pa lahko slovensko mularijo, ki začne že zgodaj piti pa do poznega večera, ker v diskoteko se ne gre pred polnočjo, s tem, da nagi tečejo pa javni cesti, rigne, prdne, bruha čez ograjo ti pa ne moreš spati pa še šest mesečnega dojenčka imaš, potem pa pride policija in jih morajo popisati pa sosede spraševati kaj je bilo narobe. Brezveze, vse ima svoje prednosti in slabosti, ni pa nikjer top shit, ker drugače ljudje ne bi iskali alternative in bi vsi kampi propadlai pa noben apartma se ne bi prodal, če bi bilo vse tako črno belo.