Na laptopu ne dela memory card reader

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zadeve nisem dosti uporabljal, sem pa imel že v preteklosti težave s tem.

Gre za to, da vtaknem kartico not, in ne zazna česarkoli. Včasih je potem po nekajkratnem vstavljanju zaznalo in bralo. Zadnje nekajkrat, ko sem probal pa ni nikakor šlo.

Pa sploh ne najdem tega memorycard readerja v system-->system manager, da bi kako gonilnike posodobil.

Gre pa za laptop Fujitsu Siemens Amilo xi2528, in tudi na njihovi strani ne najdem driverjev za memorycard reader...

aja win vista, naloženi na kupljenem laptopu

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mogoce je med USB napravami (mass storage device, pojavi se lahko veckrat, kolikor razlicnih tipov kartic citalec pozna) ?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Glede na to da praviš da si že itq moral po večkrat vstavit kartico da ti jo je zaznalo, lahko da je na splošno nekaj narobe s čitalcem, slab kontakt, oksidirani kontakti za kartico,...

btw, nov čitalec dandanašnji stane nekaj €, tak da če nimaš časa/volje se hecat s tem...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
system/device manager - to sem vse pregledal, samo nisem znal napisat, ker mam nemške winse in sem pozabil že kako se tem stvarem reče po angleško

ni nikakršnjega neinštaliranega (saj veste tisti rumen trikotnik s klicajem), ne zazna nove naprave, pa tud med usb porti sem že prej pogledal, pa noben ni označen s card reader ali pa s kako napako

odisej - vem, da so poceni, samo to je potem še ena stvar, ki jo vlačim za sabo (poleg polnilca, miške,...), ko pa imam zadevo vgrajeno

nič začasna rešitev je usb disk, pa potem prenašanje na puncinem laptopu