Na kolk kilometrov se menja svečke?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Kar poglej si jih po recimo 50 jurjih oziroma jih primerjaj z novimi. Pri svečkah je še bolj kot pri olju važno pravilno izgorevenj, način in tip vožnje in seveda kvaliteta svečk. Če računam, da so super duper 4x dražje od normalnih, menjam jih pa na 30k km, potem je jasno da kupim normalne in jih menjam na 30k km. Enkrat sem spustil menjavo in so bile skurjene tako, da je bil razmak elektrod skoraj dvojen napram predpisanemu. Zaradi tega začne prebijat tuljava, ki pa stane oho ho. Mi ne pade na pamet da menjam tuljave (odvisno od avta, ampak vsaj 100€) zaradi svečk, kjer sem prihranil 20€ zaradi "nemenjave".

Ne vem kakšen skret od avto to voziš, ampak po 120k km pri meni sedaj z novimi ni popolnoma nobene razlike. So pa Iridium svečke drage, komplet pride 40-80 €, kot sem že prej napisal te menjave svečk so neka EU paranoja, v ameriki jih menjajo na 190k km, pa so edini problemi da jih zapika v glavo motorja, kot je že Crash omenil, svečke pa drugače kot nove.

Na primer tole so svečke po prevoženih 236.000 km (148.00 milj)

vir:
http://priuschat.com/threads/sparkplugs-after-148-000-miles.122498/

Zdaj pa ne vem kdo je tu nor, da raje menja najcenejše svečke vsakih 30k km.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj pa ce navoj pri menjavi namazes z antisieze pasto
sprasujem se.gif
Je to praxa al se ne dela?

Če imaš "long-life" svečke (sicer se strinjam, da se ekonomsko ne splačajo), jih je dobro recimo na polovici intervala vzeti ven, preveriti stanje, in nato prišravfati nazaj
zmaga.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Kar poglej si jih po recimo 50 jurjih oziroma jih primerjaj z novimi. Pri svečkah je še bolj kot pri olju važno pravilno izgorevenj, način in tip vožnje in seveda kvaliteta svečk. Če računam, da so super duper 4x dražje od normalnih, menjam jih pa na 30k km, potem je jasno da kupim normalne in jih menjam na 30k km. Enkrat sem spustil menjavo in so bile skurjene tako, da je bil razmak elektrod skoraj dvojen napram predpisanemu. Zaradi tega začne prebijat tuljava, ki pa stane oho ho. Mi ne pade na pamet da menjam tuljave (odvisno od avta, ampak vsaj 100€) zaradi svečk, kjer sem prihranil 20€ zaradi "nemenjave".

Ne vem kakšen skret od avto to voziš, ampak po 120k km pri meni sedaj z novimi ni popolnoma nobene razlike. So pa Iridium svečke drage, komplet pride 40-80 €, kot sem že prej napisal te menjave svečk so neka EU paranoja, v ameriki jih menjajo na 190k km, pa so edini problemi da jih zapika v glavo motorja, kot je že Crash omenil, svečke pa drugače kot nove.

Na primer tole so svečke po prevoženih 236.000 km (148.00 milj)

vir:
http://priuschat.com/threads/sparkplugs-after-148-000-miles.122498/

Zdaj pa ne vem kdo je tu nor, da raje menja najcenejše svečke vsakih 30k km.

Te slikovne primerjave iridijevih svečk so čista bedarija. Tudi čez 400.000 km bodo na videz enake, performančno pa niti približno. Iridija ne odnaša tako kot pri klasičnih svečkah, zato na videz ni razlike.