Na kakšnih trdih drogah je tisti...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Sam zadnje čase res opažam koliko se nekateri obremenjujejo z znamkami.

Jaz v življenju nisem nikoli gledal na znamko pri nobeni stvari, če mi je bilo nekaj všeč sem kupil, pa čeprav sem prvič slišal za znamko. In moram rečt, da sem bil večkrat pozitivno presenečen kot pa razočaran.

Kupiš kar ti je všeč. Men je to zelo nesamozavestno, da tudi če ti je všeč en avto nepriznane znamke (kar marsikdo prizna), tega ne boš kupil, predvsem zato, da se ne bodo drugi zgražali okol tega oziroma ne boš "in".

To je ena podobna situacija kot apple. Če imaš karkoli od appla si car, drugače pa kmet.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Že vaša stara mama je znala ločiti zrnje od plev in je znala povedati kateri avto je pravi avto. In takrat ko je bila vaša stara mama mlada, še ni bilo kij, hyundajev, daewoojev, čupakaber in ostalih znamk, ki kopirajo avtomobile.

Najboljši avto je pa itak takšen, ki nikoli ne crkne, nič ne pije, je vreden vsako leto več (pa ni Honda CRX), je prostoren in udoben in z eno turbino naredi več kot 50.000km (se pravi ni reno). Aja pa registracija ne sme biti več kot 300€ s cestnino in vinjeto vred.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
nevem če lahko tu ravno o obremenjenostjo z znamkami govorimo, ker ševi je načeloma za silo ok znamka, to sranje pa je prepakiran dejvu in tu nastane problem

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
ne govorim točno o tem primeru, govorim kaj se zadnje pol leta piše po forumu. Stalno eno in isto. VW, BMW, AUDI -> zakon, vse ostalo->skret

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:
Kupci VW so itak posebna kategorija za poseben oddelek.

10.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
kaj se zadnje pol leta piše po forumu. Stalno eno in isto. VW, BMW, AUDI -> zakon, vse ostalo->skret
Ma kakšne pol leta, to je že od pamtiveka.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, da sem imun
smile-1.gif
. Sicer pa je skoraj pri vsaki znamki kak avto, ki mi je všeč in ne kritiziram vsevprek.
Še najbolj dolgočasni so mi VW.
Sploh zdaj ko so poenotili modelno paleto. Touran/Caddy je spredaj isit kot EOS. LOL
Še najboljši je Scirocco.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Manhj grdo, ampak zakaj nisi dal slike npr. Punta, ki je v podobnem cenovnem razredu, a bistveno manj ogaben, ampak (predvidevam da) Pande ?

www.fiat.si</a>

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
no zdaj pa še ti povej kaj je edini pravi avto?

za njega veljajo po moje samo uberavti iz Nemčije. Kupiš polizdelek iz VW pa si glavni na vasi, ker imaš za 20 k ročna zadnja stekla in ročno klimo. Aja pa v garaži ga ne smeš imet, da ga sosedje vidijo
13.gif

Aja pa za 6 let starega dobiš za njega 10k, za korejca, za katerega si dal 10k pa dobiš 5k.
Ampak v glavi je bolj zadovoljen, ker je dobil več za njega
redface-1.gif
Za moje pojme je pravi avto tisti, ki ga potrebuješ... Če si doma nekje bogu izza leša, vsekakor ni pravi avto nek hud športnik, ampak bolj terenec ali SUV.
Če imaš dvorišče 3 x 3 m in se voziš samo v center mesta in domov, je pravi avto nek mali mestnjak, ne pa neka 5m dolga limuzina, ki jo ima sosed, ti pa je niti parkirat ne moreš pred hišo...

No, zame je trenutno pravi avto Citroen Berlingo III, ker ga pač potrebujem za poklicne namene. Pa tudi seveda privat zaradi prostornosti...

Sicer pa tega Avea jaz ne bi imel...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Sam zadnje čase res opažam koliko se nekateri obremenjujejo z znamkami.

Jaz v življenju nisem nikoli gledal na znamko pri nobeni stvari, če mi je bilo nekaj všeč sem kupil, pa čeprav sem prvič slišal za znamko. In moram rečt, da sem bil večkrat pozitivno presenečen kot pa razočaran.

Kupiš kar ti je všeč. Men je to zelo nesamozavestno, da tudi če ti je všeč en avto nepriznane znamke (kar marsikdo prizna), tega ne boš kupil, predvsem zato, da se ne bodo drugi zgražali okol tega oziroma ne boš "in".

To je ena podobna situacija kot apple. Če imaš karkoli od appla si car, drugače pa kmet.

Bi upal vozit jongokongolungačunga gume na 350hp avtu in divjat po nordšlajfi? (recimo da si navdušen nad hitro vožnjo)

Ne neboš, ker te bo stalo živlenja.

Če je nek izdelek 200% pod ceno, enostavno mora bit nekaj na tem, da ni dober, zgleda smešno ali pa oboje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
no zdaj pa še ti povej kaj je edini pravi avto?

za njega veljajo po moje samo uberavti iz Nemčije. Kupiš polizdelek iz VW pa si glavni na vasi, ker imaš za 20 k ročna zadnja stekla in ročno klimo. Aja pa v garaži ga ne smeš imet, da ga sosedje vidijo
13.gif

Aja pa za 6 let starega dobiš za njega 10k, za korejca, za katerega si dal 10k pa dobiš 5k.
Ampak v glavi je bolj zadovoljen, ker je dobil več za njega
redface-1.gif
Za moje pojme je pravi avto tisti, ki ga potrebuješ... Če si doma nekje bogu izza leša, vsekakor ni pravi avto nek hud športnik, ampak bolj terenec ali SUV.
Če imaš dvorišče 3 x 3 m in se voziš samo v center mesta in domov, je pravi avto nek mali mestnjak, ne pa neka 5m dolga limuzina, ki jo ima sosed, ti pa je niti parkirat ne moreš pred hišo...

No, zame je trenutno pravi avto Citroen Berlingo III, ker ga pač potrebujem za poklicne namene. Pa tudi seveda privat zaradi prostornosti...

Sicer pa tega Avea jaz ne bi imel...

Na vse tri (pre)hitromislece;

1. glavni na vasi nisi z VW ampak z BMW, Audi, Mercedes (že ko si to napisal vem da boš cel post sekal mimo)
2. Golf za 20k ma navigacijo, alkantaro, zadaj led luči, porto 17 šport paket in povrhu troši 4 litre. (spet si sunil mimo z ročnimi šajbami)
3. Ja, dobiš zanj 10k, tut za S klaso dobiš polovico manj, potemtakem je korejc najbolj ekonomski nakup, te pa kupimo vsi Opel Omege 95', pa bo avto čez 5 let še vedno isto vreden kot je danes. (100€)
4. Pravi avto tisti ki ga potrebuješ. Potemtakem bi morali vsi evropski trgovski potniki ki delajo 100k km letno vozit S klase, majo pa pasate. In sploh nevem zakaj to omenjaš, če je za nekoga primeren suv, pol debatiramo al naj bo korejski ali ne, tukaj govoriš iz konteksta.
5. če mas parking 3x3 spet ne govorimo al bo velik ali mali, govorimo al bo to VW Fox al pa Spark

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Bluziš...
rolleyes-1.gif

@1. Torej predvidevam, da si doma iz Dobruške vasi ali Žabjeka
@2. Tu se strinjam, le daje res, da imajo osnovni modeli ponavadi šajbe na rajtl
@3.
rolleyes-1.gif

@4. In kaj je narobe s Passatom? Pa s Peugeot 608, Škodo Superb, Toyoto Avensis? Lexus LS 460, Lexus LS 600? Ne obstaja samo Merđo S klasa...
@5. Ti si vzel iz konteksta... Govorim o tem, kakšen avto potrebuješ. Tu ni mišljeno to ali bo mala jajca od VW ali Chevrolet, ampak ali bo mali ali velik, limuzina ali SUV... Šele nato pride izbira znamke. Pri tebi je pa najverjetneje tako, da pač mora bit BMW, pa ni pomembno, ali bo plac za njega ali ne, ali bo potem denar za nove gume ali ne. Malo karikiram...