Na kaj biti pozoren pri nakupu pečice?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
očitno se začne pri 1100 € naprej

https://www.mimovrste.com/vgradne-pecice/bosch-kombinirana-parna-pecica-csg656bs1

bosch za 1600 v de pa 1250
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najcenejše se dobijo tam okrog 900,00 eur, potem pa cene narastejo tja preko 4000,00 eur za Miele.
Modeli pa so npr:
- Gorenje GS 778X
- Aeg - trenutno je težava zaradi dobave, ker se čez kakšen mesec pričakujejo že novi modeli.
- Siemens HS 636 GDS1
- Miele DGC 6860 XXL EDST

Seveda priporočam Miele
smile-1.gif
:)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Pa se splača kupit kombinirano za 900 eur? Je to vredu zadeva, a je boljše kupit navadno s pirolizo?
smirk-1.gif
Naša nekaj sanja o parni pečici, pa vidim da bi blo tole boljše.

Se morava v kratkem oglasiti pri vas.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
V zakup moraš vzeti, da če greš na kombinirano parno pečico, da ni pirolize. Drugače pa je moje mnenje, da se izplača.
Se ti ful razširi možnost, kaj delati v pečici. Ker navadna parna pečica je samo za kuhanje in je v bistvu bolj za pripravo raznih prilog (zelenjava, krompir, štruklji, riž ...), v kombinirani pa lahko narediš vse.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
To pa je potem velik minus, kdo bo dandanes pucal pečico, enkrat uporabi človek žar funkcijo pa vse našprica po stenah
wink-1.gif

Bi moral nekoga najt, ki dela v mercatorju, da bi vprašal kako tam pripravljajo meso, ker je res zelo okusno in celo boljše, kot v šparu/tušu...meni se gre itak samo za meso, neko jajcanje s prilogami me ne zanima
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
zračunaj si kolk obrokov dobiš za 1000 € v šparu. pa je odg na dlani.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Imam parno pečico Bosch.Zadeva je fenomenalna.Sicer imam vsako posebej,ker sem dobil fuul ugodno ponudbo.Dokler jo nimaš...ne veš kaj zamujaš.Si ne znam predstavljat brez parne.Na indukciji kuham...samo določeni stvari...kar ni za v parno..razne juhe in podobno...Skratka priporočam
smile-1.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Ker sem obljubil, da javim kako se je izteklo, je tukaj epilog:

Odločala sva se med siemensom in gorenjem. Siemense sva si ogledala v bigbangu, potem sva šla pogledat še gorenjeve pečice v njihov salon na Brnčičevi, ampak je zadeva padla v vodo takoj in to samo zaradi katastrofalnega odnosa zaposlenih. Noben te ne je*e 5%, ko pa hočeš kaj vprašati najprej kličejo en drugega, če ma kdo slučajno čas, ker "tle ena gospa neki hoče". In potem se od nekod le primaje prodajalec, ki nama prebere tehnične podatke z nalepke na pečici in to je to.

Potem sva šla pa še za hec 500m naprej, pogledat v miele. Tak kontrast da te kar malo šokira
smile-1.gif
Lepo so naju posedli, skuhali kavo in dobila sva res vrhunsko svetovanje. Na koncu sva se odločila za pekač gourmet) in skupaj tri kuharske knjige.
Sevljetu bi se zahvalil za svetovanje in potrditev izbire, ponudil je tudi dobro ceno, ampak sva potem zaradi slučajne kombinacije vzela drugje.

Nad pečico sva navdušena in v uporabi je vsak dan:) Najbolj skeptičen sem bil to teh avtomatskih programov, ampak še vse, kar sva probala do sedaj, je bilo fantastično. Pa tudi dodatek pare naredi svoje. Ena od najboljših funkcij za moje pojme, pa je vgrajen katalizator, npr: pečeš ribe in v stanovanju ni nobenega vonja po ribah. Res dobro.