musliji brez rozin?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
obstajajo kje za kupit musliji (magar z lešniki al pa suho sadje) in da ne vsebuje zadeva rozin
confused-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Kupš sam muslije ( od nature mensezdi).......ma vsak mečkator...sam je totalno neokusno....k da žaganje ješ
smile-1.gif

Z lešniki ma tud hofer/lidl

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz že kar nekaj časa kupujem sestavine posebej in si sproti namešam večjo koičino za kak teden vnaprej. Daš točno samo tisto, kar rabiš in v takih količinah kot želiš. Pa še kako kombinacijo, ki jo ni v ostalih pakungah, lakhko ustvariš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.797
113
o fak, sem mislil da je tema o muslimanih... se opravičujem
evil.gif

drugače pa kup samo kosmiče, pa ostalo po želji zraven dodajaš.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
V Lidlu/Hoferju imaš ovsene kosmiče po 50 centov (če imaš preveč denarja potem pa kakšno drugo trgovino kjer so preko eura pol kg), kupi lešnike,mandlje (lahk jih še zdrobiš da ne bodo celi),suho sadje in vse premešaj v eni posodi...to je to.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
V enem od velikih sparov sem videla neke, kjer je prav na škatli pisalo brez rozin (v nemščnini). Znamke se pa žal ne spomnim.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik feler pravi:
V Lidlu/Hoferju imaš ovsene kosmiče po 50 centov (če imaš preveč denarja potem pa kakšno drugo trgovino kjer so preko eura pol kg), kupi lešnike,mandlje (lahk jih še zdrobiš da ne bodo celi),suho sadje in vse premešaj v eni posodi...to je to.

To tudi jst delam ... nakupim vse v Hoferju, razne oreščke parkrat zavrtim v sekljalniku, tok da so manjši koščki, zmešam skupi z ovsenimi kosmiči. po potrebi zjutraj dodam še kero sveže ali suho sadje.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ovseni 50 centov/500g (Lidl,Hofer)v modri in rumeni pakungi, meni dobri, jem jih že več kot leto in nimam slabe izkušnje, imaš pa tudi zlatarske v slo trgovinah, za podpiranje tajkunov, npr. kao bio od Nature 500g,...okoli 1,5eur, ostali proizvajalci tudi kar dragi.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
ksz

zadnjič sem nabavila ful dobre kosmiče od Schneekoppe neka mešanica iz pirini z brusnicami ... hud okus ... sej ta firma ma večino stvari ful dobrih.

lp

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Verjamem
smile-1.gif
(v bistvu je to žalostno, ker si nekdo misli malo urediti jedilnik in potem hitro obupa, ker verjame tem marketinškim foram in slikicam na škatlah)

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Opala pa je res....za 2,5 vrečki katero v kavo stresemo, šele potem si predstavljaš koliko je tole in se čez dan zna nabrati...pači tisti kateri ne hujša ipd., pač seveda ne gleda toliko na to...največja napaka je pa da tisti kateri želijo, ne pogledajo oz. jim kdo napačno priporoči.
Teli Spar so pa zanimivi, bom probal da vidim kakšen okus je.....me pa preseneča tole glede soli...sploh da so že dali v rdeče....vseeno je vedno bolje da je soli, ne bom rekel preveč, ampak čez priporočeno mejo, kot da jo je premalo v telesu, kar zna povzročiti večje težave pri zdravju....seveda je enako če pretiravaš s soljo.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
ksz
en paket ovsenih kosmičev (navadnih), en paket pirinih kosmičev (navadnih), par žlic sončničnih semen, par žlic lanenih semen, po potrebi in okusu suhe marelice, jabolka ali goji jagode. Kupiš ločeno, zmešaš v posodi in dobro zapreš.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
evo primer, na porcijo dobiš 2 vrečki cukra (tiste ko dobiš ponavadi zraven kave)
http://www.saymo.de/feinkost-l...i-500g/a-31556/
Jezusmarija, celih 40 kalorij.
rolleyes-1.gif

Dvakrat zlaufaš čez cesto, pa jih več ni. Jaz osebno dodam še vsaj eno veliko žlico cukra na porcijo, da je sploh užitno. Itak tisto žlico uničiš ko keks. Cuker je problem, če uničiš vsak dan dve tortici pa zvečer še eno čokolado zraven, 10 gramov cukra na en obrok je pa malenkost več kot nič.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Dvakrat zlaufaš čez cesto, pa jih več ni. Jaz osebno dodam še vsaj eno veliko žlico cukra na porcijo, da je sploh užitno. Itak tisto žlico uničiš ko keks. Cuker je problem, če uničiš vsak dan dve tortici pa zvečer še eno čokolado zraven, 10 gramov cukra na en obrok je pa malenkost več kot nič.

To res ni kriza...ampak ponavadi je pri marsikomu potem še takole čez dan, pri dveh kavicah po 2 vrečki cukra v vsako, pa potem par piškotov, pa tablico čokolade ker spet cuker mal pade, potem popoldne še sladoled pa morda kakšno tortico in si tam
smile-1.gif
....to se pa nabere, sploh čez leta in nič miganja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej ni problem v dveh vrečicah cukra v misliju, ki imata skupaj manj kalorij kot en griz kruha, a ne?
smirk-1.gif

Meni se zdi ta gonja proti cukru že prav smešna, posebej zato, ker se delajo problemi, tam kjer jih ni, veliko sliko se pa namerno spregleda (kruh in podobno).

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sploh ni fora v tem...če bi gledal kalorija bi pol lahko sam sladkor jedel in nič drugega, da bi zadovoljil dnevni kalorični vnos...no to ti je verjetno jasno da ni ok.
Pa oba imata različno kalorično vrednost na 100g....prav tako ima sladkor celotno kalorično vrednost iz OH, kruh ima pa še iz B in M ipd.
100g sladkorja ima 387 kcal....100g kruha belega pšeničnega ima 266 kcal.
Sladkor je čisto ok, v normalnih količinah, prav tako kruh....če si zdrav, zadovoljen s sabo ipd., potem jest pravim naj človek je kar hoče...tisti ki pa jamra da je debeu, skos brez energije, depresiven...naj se pa v roke vzame in nardi kaj zase., ponavadi se jim ne da in furajo safer še naprej
smile-1.gif