Mravlje v kuhinji

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Ok, torej so kurbe zdaj tukaj. Kaj naj zdaj? Glede na komentarje sodeč mi ne bo uspelo zmagat boj z njimi, ker četud jih uničim v domu, bodo spet in spet prišle od sosedov?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Ok, torej so kurbe zdaj tukaj. Kaj naj zdaj? Glede na komentarje sodeč mi ne bo uspelo zmagat boj z njimi, ker četud jih uničim v domu, bodo spet in spet prišle od sosedov?

Težko je. Najbolje se je zadeve lotit sistemsko. Izpostavi zadevo na sestanku stanovalcev in skupaj boste morali najti rešitev. Kako to izgleda so v tej temi že pisali.

Parcialna varianta je da skušaš identificirat, kje ti prihajajo v stanovanje. In tiste točke našpricat s Faracidom. V mojem primeru je to za nekaj časa pomagalo, ampak čez kakšen mesec so se začele ponovno pojavljat. Je pa seveda odvisno od situacije do situacije.
Prav nič ti ne zavidam.

Če bi se mi zdaj pojavle v hiši, bi najbrž za par dni emigriral in pustil bajto odprto z ugasnjenim gretjem. Mraza menda ne marajo. V bloku si tega seveda ne moreš privoščit.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik robbus pravi:

Zakaj bi prišle od sosedov,če nimajo razloga? Te mravlje se limajo na hrano,še posebej na meso!
Jaz nimam niti ene,odkar se držim določenih pravil (vsa hrana v neprodušno zaprti embalaži,nobenih drobtin na kuhinjskem pultu,brez nepomite posode v koritu...). Na začetku sem mislil,da so sladkosnede,ampak ne,najbolj jim v resnici diši meso v vseh možnih oblikah,tudi najmanjši košček salame ali drugega mesa jih privabi.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Lahko ti jih kdo prinese.

Povabiš npr. robbusa za par dni na obisk, pa se mu skrijejo med cunje.

Ampak baje v hišah ne uspevajo tako zelo, zaradi temperatur. Govorim na pamet, ker k sreči te izkušnje še nimam.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Po skoraj novi kuhinji se mi po elementih elegantno sprehajajo neke zelo majhne oranžne ali zlate mravljice. Nekaj očitno ni v redu. A je ta golazen podobna kot molji, ki so v hrani? Kaj moram narediti, da se jih znebim? Kaj jih najverjetneje najbolj privlači, da vidim, kje je njihov izvor?

Nic drugega kot najdi kje matica stanca mladice, to pa nima veze hrana ampak je lahko kjer koli, skatla od nevem zobotrebcev, pac marsikam se naselijo.

V blokih se to eliminira da se naredi skupinsko spricanje. Ampak kot pravim najdi izvor kje je fabrka in pozgi zadevo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Pred leti so se straši v bloku mravelj znebili z vabami, kjer ,mravlje odnesejo hrano v gnezdo in šele tam deluje. Enak način sem letos ubral, ko so se mi v manjšo luknjico na dnu fasade na vrtni strani naselile. Sem dal ene štiri vabe na poti, kjer so hodile, blizu gnezda, na vsake toliko malo pošprical s pipsom, vsake dva dni sem jih pospravil, in sem imel mir po treh tednih.

tasa

Zelenc'
6. nov 2014
13
0
1
Pomaga tudi biokil. Našpricaš tam, kjer pridejo k tebi, pa bodo slejkoprej izginile.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Ne, samo tam ne bodo hodile.
Pri nas smo se jih zaenkrat znebili z borovo kislino.
Mešanica borove kisline, sladkorja in vode. Če narediš premočno, pocrkajo takoj na mestu, če je mešanica "prava" odnesejo v gnezdo in pobijejo še kolegice.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.595
113
41
Lj
To je boj z mlini na veter, kot je že bilo omenjeno. Faraonke imajo lahko več matic in so med zidovi po celem bloku. En sam stanovalec se jih ne more znebiti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Po navadi se faraonke naselijo ob prenovah starih objektov pa tudi novogradnjah in sicer pridejo z izolacijskim materialom (tervol,...). Mi smo jih dobili v stari večstanovanski hiši ko so preurejali podstrešja v stanovanja. Ker so bili stropovi debeli po pol metra (s šutom notri) so imele tam New York in LA. Hodile so ven med špranjami parketa. Med stanovanji se selijo najraje po zračnikih, ter CK in vodovodni napeljavi.
Obstajajo pasti za faraonke, ampak ker imajo sistem, da če matica crkne lahko druga prevzame njeno mesto, to bolj malo pomaga. Mi smo se jih rešili izključno z Biokilom (po moje bi nam moral proizvajalec poslati zahvalo, zaradi povečane proizvodnje) in seveda doslednim čiščenjem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Pred leti smo uporabili zelene škatlice v katerih je bil strup, ki so ga mravlje odnesle v gnezdo ( ne vem več imena ). Strup morajo odnesti v gnezdo, tako, da jih ne prej pobijat. In pa v poletnih mesecih sem jih pobijal okoli hiše ( špranje v zidu, pločniku...). Sedaj je že nekaj časa mir, drugače pa se je težko rešit te golazni.

Deluje zelo dobro (ne vem pa če tudi proti faraonkam), imajo v bauhausu

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Mi lahko prosim kdo pove, kje pa kupim te strupe oz. pasti za te ogabne mravlje, o katerih govorite?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Mi lahko prosim kdo pove, kje pa kupim te strupe oz. pasti za te ogabne mravlje, o katerih govorite?

V vsaki trgovini maš poličko kjer se nahajajo te kemikalije. Pasti za faraonke ni oz. na njih ne učinkujejo.