MP Ljubelj in počitniška prikolica

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Kot pove že naslov, me zanima, če se sme čez Ljubelj z počitniško prikolico ali ne.

Vem, da je prepoved nad 7,5 ton, je pa pod tem znakom še ena prepoved, pa ne vem, če ni ravno prepoved za prikolice nad 750 kg.

Torej če kdo ve, ali pa če gre kdo slučajno te dni čez Ljubelj, bi se priporočal, da pogleda takoj za mitnico.

AMZS samo pravi, da ni priporočljivo, nič pa o prepovedi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kolikor vem, prepovedano ni.
Ampak res ne vem zakaj ne bi šel skozi Karavanke? Varčuješ pri tunelu? Ker če ti ni do avstrjske vinjete lahko avtocesto zapustiš na prvem izvozu in ti nihče nič ne more.

Če imaš primerno močan avto in predvsem že nekaj izkušenj s prikolico, pojdi. Če si glede vleke prikolice noob, Ljubelj ni primeren poligon za učenje.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ne, ne gre za varčevanje!

Gre za to, da bi šel malo tja na Koroško nekam na kašno jezero (Woerthersee) čez vikend, pa pregledujem kje bi pravzprav lahko do tja prišel. Ne rabiš vedno vsega in vsakogar povezovati z varčevanjem bemtiš.

Malo sem še na OAMTC pogledal, pa je zgleda prepovedano.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
387
130
43
ene par ovinkov zna bit zanimivih ja, še posebi un levi za 180, ki mu sledi takoj desni za 180. vse v klanec... jaz bi šel čez tunel.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Če so včasi vse to lahko prevozil, pa da danes ne bi bilo možno z vsaj 3x večjo konjenico. Je pa rs, da so šoferji vse bolj nerodni.
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Včasih so tam vozili največji šleparji, polno naloženi, ki so imeli ene toliko konjev kot današnji avtomobili višjega srednjega razreda, kolone so se pa začele že kmalu za Celovcem. Tako da to prepeljat res ni problem s prikolico, gotovo pa ni to za prvo vožnjo z njo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma daj ljubelj gre, pa se grem skor stavit, da sem že prehiteval kakega karavanerja gor grede... itak pa hodijo vsi nizozemci na tschepaschlucht in so sigurno s prikolicami...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pri meni ravno prva vožnja to ne bo, gre pa za avto Škoda Octavia 1,9 tdi (105 km) in prikolico Knaus z NDM 1100 kg (avto po prometni pa 1900 kg).

Sami zavoji po moje ne bi predstavljali problemov, bolj vidim problem, če bi se moral na kakšenm od hudih klancev ustavit in nato speljat. Tam bi verjetno malo zmanjkalo moči in oprijema.

Sicer me pa bolj zanima zato, da ne bi kakšnemu žandarju na koncu v Unterloiblu dnar puščal, namesto da bi šel na kakšnega hladnega tam.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
1.9tdi bo vrh glave dovolj tudi za speljevanje na 22% kolikor mislim, da znasa najvecji naklon. Ena tona prikolice ni taksna rec, ce nimas ravno 300k prevozenih in prvi komplet sklopke. Itak rabis samo kubaturo, konji niso problem, pa pogon zadaj pomaga
evil.gif
. Tezave bi imel z novimi super eko, bla,bla.. 1.6tdiji ali 1.2tsijem. Slednji ima se sebe problem vleci v klanec, ce falis kaksno prestavo..

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Zadnji čas, da dajo na krajevne table tudi slovenska imena, da bodo tudi na tej strani Karavank vedeli slovenska imena krajev na Koroškem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Pri meni ravno prva vožnja to ne bo, gre pa za avto Škoda Octavia 1,9 tdi (105 km) in prikolico Knaus z NDM 1100 kg (avto po prometni pa 1900 kg).

Sami zavoji po moje ne bi predstavljali problemov, bolj vidim problem, če bi se moral na kakšenm od hudih klancev ustavit in nato speljat. Tam bi verjetno malo zmanjkalo moči in oprijema.

Sicer me pa bolj zanima zato, da ne bi kakšnemu žandarju na koncu v Unterloiblu dnar puščal, namesto da bi šel na kakšnega hladnega tam.

Ker nisi začetnik, boš s to kombinacijo prevozil brez težav v obe smeri

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Pa izogibaj se speljevanja v klanec , pa raje drzi motor na 3krpm ce vidis klanec kot pa na 1,5krpm. Sicer ze dolgo nisem sel cez ljubelj, nekaj ovinkov je se v glavi. Kot so rekli. Ce so vcasih sleparji 40 ton robe privlekli z 200 konji, ni hudica da ne bi ti 3 tone s 100 konji.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Šleparji so bolj šopali čez Jezersko.Tam je bolj položno .Pa čez Thorl Maglem pa v Italijo in čez Rateče v SLO .
Sicer verjetno priletiš kar se tiče ovinkov samo skoda mi deluje malo švoh za eno kamping prikolico.Mogoče niti ne tolk zarad bremzanja ,kot to da ti zakuha ,kot kakšnemu Čehu včasih.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tastar mb1719 potegne prikolico skupne 17 ton (190 konjev) in se spusti varno brez problema cez ljubelj pa ne bo ena skoda pocitniske prikolice. Vecji problem vidim v bremzanju cez avstrijsko stran dol kot, da bi zakuhala masina. Ce so diski ze bolj pri koncu bos moral zacetna dva kilometra v prvi dol pelat
evil.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
O moj bog kaki problemi, pa sej je samo prikolica madona, če sem zvlekel s 1400kg avtom 2100kg (prikolica z avtom) v Trbovlje gor v neke rovte, potem mora bit Ljubelj piece of cake. Kaj se je včasih tam čez vlačilo pa ni bilo problema.

V klanec greš z obrati in malo predvidevaš da ti ni treba ravno ustavljta se zaradi koga pred sabo (večja varnostna), navzdol pa lepo nizka prestava in z zavorami malo pomagaš zraven.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Kot pove že naslov, me zanima, če se sme čez Ljubelj z počitniško prikolico ali ne.

Vem, da je prepoved nad 7,5 ton, je pa pod tem znakom še ena prepoved, pa ne vem, če ni ravno prepoved za prikolice nad 750 kg.

Torej če kdo ve, ali pa če gre kdo slučajno te dni čez Ljubelj, bi se priporočal, da pogleda takoj za mitnico.

AMZS samo pravi, da ni priporočljivo, nič pa o prepovedi.

V višjih obratih gor pa z motorjem bremzaj za dol. Na dveh ovinkih lepo malo širše vzameš in to je to. Ustavljat ni treba, lepo malo prej v nižjo prešaltaš in je to to. Važno je da ne šaltaš prepozno, ko mu sape zmanjka pa potem prva pa nekaj na silo. Aja pa prikolico lepo prej uravnoteži, da bo na nuli oz raje kakšemn kilogram spredaj. Uživaj
cheer.gif