Mozzarela buffala

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Morda kdo ve, kje dobit bivoljo mocarelo za dobro ceno? V hoferju je npr cena na kg mislim da cca 14€, medtem ko je iz kravjega mleka okrog 5€/kg. V eurospinu je nimajo, v leclercu je še precej dražja. Morda kak italjanski diskont blizu meje?
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
To je realna cena za bufalo....nikjer jo ne dobiš za manj kot 11-12€ kg tudi v Italiji ne
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jest kupim v Hoferju. Ni poceni, samo smatra da je to pač cena za to zadevo. Je pa dobra.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Hladno obvezno ne termično obdelano!!!
Jo vzamem iz hladilnika vsaj 15 min prej.....ker recimo ob sobni temperaturi je najboljša....tudi pri pravi pizzi jo dobiš celo ali natrgano ko pizzo vzamejo iz peči
 
Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ponavadi kravja,še boljša je štručka oz suha mozzarella in ne tista v vodi saj ne zmoči testa.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
No povej ti,ki se očitno razumeš.
Pa naštej 5 pizzerij v SLO da dela z mozzarello fior di latte (to je namreč tista v vodi).
Večinoma uporablja rezano julienne ali na kocke....Ampak tleh gre za suho mozzarello in ne tisto v vodi
 
Nazadnje urejeno:

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Zgubil sem te pri tem "v sloveniji"

Sir gre natrgan gor pred pecenjem. In je lahko cisto lepo iz vode ven.
wink-1.gif
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.399
2.761
113
Ko boste lazili po Italiji obvezno poizkusit se burrato in straciatello. Gresta lahko tudi na pico.
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
No povej ti,ki se očitno razumeš.
Pa naštej 5 pizzerij v SLO da dela z mozzarello fior di latte (to je namreč tista v vodi).
Večinoma uporablja rezano julienne ali na kocke....Ampak tleh gre za suho mozzarello in ne tisto v vodi

fior di latte uporablja verace, prava neapeljska pizzerija v Lj
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.399
2.761
113
Kdo pa jo ima v LJ?

Obvezno je treba vprasat kolk je stara. Ceprav traja, mislim da, do 14 dni, je najboljsa cimbolj sveza.
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.399
2.761
113
Sem parkrat ze kupil kaj v Coolhouse, sicer v Novi Gorici. Nad parmezanom sem bil zelo razocaran, se mi ni dalo ga it iskat v mojo obicajno trgovino, pa sem ga pri njih vzel in je bil krepko drazji in slab...zgleda se je kljub polivinilu izsusil. Znancem dostikrat vzamem kilsko tuno, ker je baje zelo ugodna cena. Ostalo pa se mi zdi vse zelo drago. Pac, glede na to da sem zraven meje. Imajo pa vsekakor zanimivo ponudbo, predvsem morsko, kar me pa ne gane.
Kar se pa sirov tice, ni ga cez uzivanje v njihovi, sirovi, rojstni dezeli.
smile-1.gif
Vcasih vzamem bufalo pa burato pr majstri k pride s kamionckom prodajat pred kasarno v gorico.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
To je realna cena za bufalo....nikjer jo ne dobiš za manj kot 11-12€ kg tudi v Italiji ne
No ja, na jugu Italije je cena za lokalno bufalo nekje med 7 in 9 evrov po kili, tudi manj - pa je pogosto precej boljša od teh precej dragih zadev, ki jih ima še največ Mercator v Šiški.
Drugače pa si jaz precej redno delam iz nje solato caprese in z bazilikinim olivnim oljem. Sploh bo fajn, ko bo še domač paradajz. Za kako kuhanje ali pečenje je bolje vzeti navadno mozzarelo. Razen za pravo neapeljsko pico, ki jo še tam doli težko dobiš.
 

Podobne teme