Motorno olje Shell, v Mariboru?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pred kakimi 2mi leti je softi razlagal v eni taki temi o enih 3h privatnikih k so se vsak lotil svojga posla....en je tiskal nalepke....en je delal oriđinal kantice.....tretji pa pretaku INA traktor olje v te kantice
smile-1.gif
Par avtov je tud zaribal......mislim da je še en alter se najdu ki je to potrdil na svojem avtu...pol nakonc so jih dobil....sicer ne vem po kakem ključu...

Tko da u Leclercu vsaj veš kaj kupiš

mi želiš dopovedati, da prodaja ponaredke?

Ne samo za različne trge je delano, kot nutela s poljske ali pa italije, nemčije nima enakega okusa, gostote.
Pač je olje z vseh vetrov, oz. kot je zadnje čase trend reciklaža le tega in ponovna uporaba.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Hocem sam povedat da kupm tm kjer naj bi blo to to.....par eur razlike pr bolhacih me ne....

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Kako je potem s tem? Prste stran od teh internetnih trgovin, ki so omenjeni nekaj postov višje, ali je olje pravo?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pola sela kaže da, pola ne...
kar se servisira na pooblaščencu gre njihovo olje in me stane enako kot kantica pri teh ponudnikih z neta/avtotrgovin/bolhe..., če bo zaribal se naj serviser ukvarja s tem

aja drugače pa se naj javi kakšen ki dela resne kilometre recimo fura kombije kje kupuje pa kako se obnese.

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
V mojem primeru gre za razliko 7.5€ na liter, potrebujem pa 6 litrov. Avto moram peljati k pooblaščencu zaradi garancije, lahko pa prinesem svoje olje, torej...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
aja drugače pa se naj javi kakšen ki dela resne kilometre recimo fura kombije kje kupuje pa kako se obnese.
Bivši avto šel pri cca. 270.000 km od hiše, od 105.000 km je vozil na olje iz nemške internet trgovine. Motor še vedno predel kot nov.
Še dva druga avta sta občasno vozila na olje iz iste trgovine. Brez težav.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
In če hočeš naročit shell helix ultra (diesel) 5w40.......ga sploh nima na spisku
smile-1.gif

HX7 = hydrocrackana sintetika ( synthetic blend)

Ultra = 100% sintetika

Ultra extra = (praviloma ) DPF spec

glede HX7......uradno obstaja v verziji 5W-30, ki pa ga pri nas(v SLO) noben prodajalec nima,vsaj jaz ga nisem zasledil....dobil se le ULTRA.
A kdo ve če se da kje pri nas dobit v omenjeni verziji ?

oz...... HELLIX ULTRA obstaja v 5-7(odvisno od trga) različicah........npr. na NEmški strani mi priporoča Helix ULTRA E 5W-30, na angleški pa HX7 AF 5W-30,....itak noben ni dobavljiv v SLO.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kupujem kr na mimovrste. pogledam še druge, sam nazadnje 2x so bli najbolj ugodni.
kak € je mogoče res dražje kot kak privat z bolhe. Nimam pa nobene jebe z dostavo. Sem tudi že z bolhe nabavil in hotel nabavit, pa se je vedno potem pojavil problem dostave. Ta teden ne, ta dan zjutri, un dan popoldne tam pa tam. Al pa prek kašnga gls-a pošiljajo kar je na konc še slabš.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.661
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
oz...... HELLIX ULTRA obstaja v 5-7(odvisno od trga) različicah........npr. na NEmški strani mi priporoča Helix ULTRA E 5W-30, na angleški pa HX7 AF 5W-30,....itak noben ni dobavljiv v SLO.

HX7 AF so specifikacije za ford-a HX7 AF

Potem maš še ostale: http://www.shell.com/global/pr.../helix-hx7.html

K= Extra responsiveness for engines with more than 100,000 km.

C= Extra responsiveness and protection at low temperatures.

E= Helps clean and protect for extra responsiveness (Za DPF)

G= Helps clean and protect gas vehicles for extra responsiveness.

AJ/AJ-L = Helps clean and protect Japanese diesel engines for extra responsiveness.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.661
113
@corosol brezvezna komplikacija če boš iskal podserijo olja....vzameš Ultra al pa HX7 in je to to
smile-1.gif

Ker vem da maš japonca
smile-1.gif

Citat:

Specially formulated for Japanese fuel-injected engines

Cleaner engines can operate more efficiently. Efficient engines are likely to be more responsive.

Shell Helix HX7 AJ motor oil uses special active cleansing agents to help engines to operate efficiently.

The oil in a clean engine can flow more quickly to where it is needed and has improved access to surfaces, so that the engine is better protected.

Shell Helix HX7 AJ is specifically formulated for Japanese fuel-injection gasoline engines that are fitted with catalytic converters and blow-by-gas recirculation. It is also suitable for turbocharged and intercooled, direct-injection diesel engines that are fitted with blow-by gas recirculation, without particulate filters.