Pogosteje jo kosiš, bolj bo podobna "golf" travici. V sezoni rasti jo lahko komot kosiš tudi vsak drugi dan.Kako pogosto si kosil?
Pogosteje jo kosiš, bolj bo podobna "golf" travici. V sezoni rasti jo lahko komot kosiš tudi vsak drugi dan.Kako pogosto si kosil?
Ideja prisotna, plac zaprt cca 300m². Iskal cloveka da mi posodi kozo ali ovco za " kosnjo" cez sezono. Ni sans dobit.Kako hudica noben ni predlagal nabavo mlade koze, ovce spomladi...
Registriras eko kmg, letno dobis vsaj jurja subvencije,jesen pa kozo prodas ali v skrinjo pospravis
Pa imas 2 jurja prihodka za nic dela ne oa jurja stroška in 100 ur dela
Prevec laufam naokoli, je treba kozo stimat tudi. Drugace bp sel v nakup pa jesenska prodaja.Ne bos verjel, koze se prodajajo. Za rezervoar goriva
Letos po dobrem mesecu uporabe robota (cca 4 ure dnevno 6* tedensko, ko je bilo po tleh suho) nisem zaznal kakih sprememb pri moji zanič travi (je zeleno, samo je večinoma bolj zelen plevel kot trava).Pogosteje jo kosiš, bolj bo podobna "golf" travici. V sezoni rasti jo lahko komot kosiš tudi vsak drugi dan.
Vsak drugi dan ?Pogosteje jo kosiš, bolj bo podobna "golf" travici. V sezoni rasti jo lahko komot kosiš tudi vsak drugi dan.
Probaj višje kot 3cmLetos po dobrem mesecu uporabe robota (cca 4 ure dnevno 6* tedensko, ko je bilo po tleh suho) nisem zaznal kakih sprememb pri moji zanič travi (je zeleno, samo je večinoma bolj zelen plevel kot trava).
Prvo sem seveda z navadno kosilnico spravil travo na cca 3cm višine.
Mogoče se drugo leto stanje kaj izboljša.
Recimo sosed kosi na 10 dni celo poletje (stranski izmet) in tudi nima Alter trave.
Prenizko kosiš. Razen posebnih sort trav, ki pa je verjetno nimaš, pa še te moraš že od začetka kositi. Ko enkrat trava zraste, naredi majhne štore, ker se grebeniči. Nižje od tega sploh ne smeš kositi. V tvojem primeru to pomeni košnjo na višini kake 5cm. In pa seveda je to proces v kakem letu ali dveh. V enem mesecu se ne pozna nič.Letos po dobrem mesecu uporabe robota (cca 4 ure dnevno 6* tedensko, ko je bilo po tleh suho) nisem zaznal kakih sprememb pri moji zanič travi (je zeleno, samo je večinoma bolj zelen plevel kot trava).
Prvo sem seveda z navadno kosilnico spravil travo na cca 3cm višine.
Mogoče se drugo leto stanje kaj izboljša.
Recimo sosed kosi na 10 dni celo poletje (stranski izmet) in tudi nima Alter trave.
Najbrž da ja, če si do sedaj zmogel z električno (ki najbrž tudi ni bila posebej močna).Električna lakserca je zaključila kariero in ker se mi ne da za seboj več vlačiti kablov gledam nekaj z bencinskim motorjem, za max. 200€.
Bo tole v redu za cca150-200m2?
Poglej priponko 81006
Električna lakserca je zaključila kariero in ker se mi ne da za seboj več vlačiti kablov gledam nekaj z bencinskim motorjem, za max. 200€.
Bo tole v redu za cca150-200m2?
Poglej priponko 81006
Zdaj imaš opcije baterijskih izvedenk. V kolikor rabiš kaj več od samo lakserce..klasična kosilnica, lakserca, žaga,..itd se ti splača pogledat v to smer. En polnilec, dve bateriji in si na konju (no, na travi).
Ma za resno delo rabiš nahrbtno baterijo. Takrat, ko se jih je dalo dobiti za 150€ v akcijah, je bil to res super nakup.Jaz imam powerworksovo 82 V laksarco (in samohodno kosilnico), pa je že hec ko je trava večja in/ali kakšno bolj trdovratno zelišče. Operativnega časa baterije je tam okoli 15 min (mogoče 20), se pravi za resno delo rabiš vsaj dve. Da pregrevanje baterije poleti ne omenjam...
Imel nahrbtnik (kupljen v kompletu z verižno žago). Nisem ga prav veliko uporabljal, vmes ga nisem dofilaval in tega (kot kaže) ni prenesel. Vrnil v garanciji in zanj dobil nazaj en drobiž. Okoli 50 EUR se mi zdi ker je bil v akciji, ampak po nobenem računanju ne bi smel biti tak drobiž; baterije so najdražji del kompleta. Nahrbnik sam mislim da je polna cena krepko preko 300 eur (bila, lani se jih ni dalo dobiti).Ma za resno delo rabiš nahrbtno baterijo. Takrat, ko se jih je dalo dobiti za 150€ v akcijah, je bil to res super nakup.
Ura+ resne košnje z laksarco brez problema.
P.S. Me pa čudi, da imaš probleme pri 82V laksarci z večjo/gosto travo. Meni brez problemov potolče vse.
Električna kosilnica je bil Bosch z naslednjimi lastnostmiNajbrž da ja, če si do sedaj zmogel z električno (ki najbrž tudi ni bila posebej močna).
Meni se zdi samo malo draga za to kar ponuja. Jaz bi počakal še kakšen teden, ko se bodo začele akcije teh orodij.