ja, nova 555 je bila dvakrat na servisu preden prvi kubik naredila.
Moja dela dve leti brez da je zakašljala. Potegnem in vžge. Če je mrzlo je treba potegnit dvakrat. Res pa je da ima elektroniko in je dobro upoštevat navodila za hladni vžig (ne jo zalivat, takoj ko zabrunda izklopit čok, pustit pol minute da laufa na prazno ....).
Sem tudi jaz pol življenja delal s poceni žagami. S huso je to čisto drug svet. Lepo leži v rokah, dovolj močno da ni treba tiščat v deblo kot da bi bika držal (roke so zelo hvaležne), je pa res da je veliko odvisno od verige. Če je skrhana tudi husa ne dela čudežev....
Lani spomladi je bila plačana cca 650 eur. XP 555, spodnji rang profesionalk. Nisem hotel plastičnega ohišja na sprednji strani (za zobmi ob meču) ker če jih kje faše jih tam ...
Pa še malenkost filzofiranja o tem da je za 20 kubikov škoda boljše žage; jaz se s tem ne strinjam. Kar je manj kot 2 kW moči je za drvarjenje neuporabno. Lahko sicer uporabljaš, ampak se matraš neprimerno bolj kot z močnejšo in boljšo (tudi z nabrušeno ketno). Tudi če z njo delaš samo deset ur na leto se ti ni treba ravno matrat zraven. Več kot treba. Seveda pa odloča denarnica ....