Motoristične provokacije na cesti

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Sem se premislil, dolga ostane...
cheer.gif
Preklapljaj enako kot ponoči: ko si sam in nikogar ne motiš - dolga. Ko se nekomu približaš od zadaj ali proti tebi vozi kolona vozil, kratka.
Z dolgo je motorist res bolj (in prej) viden, ampak v vzvratnen ogledalu pa moti.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Mam raje da me 10 motoristov malo moti kot da enga kje spregledam

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Če prehit voziš je valjda večja možnost da te kdo spregleda, ampak to je pač v največji meri posledica prehitre vožnje.

Sam se vozim skoz s kratko, pa če voziš po omejitvah, te izsiljujejo tako pogosto, kakor če bi bil v avtu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Sem se premislil, dolga ostane...
cheer.gif
Hehe, vsakih 5 min druga odločitev.

Meni je kristalno jasno naslednje: kot avtomobilist je res včasih neznosno, če ti nekdo zadaj sveti z dolgo. Zato enostavno počnem naslednje: izven naselja dolga (če seveda ni že mrak ali bolj temno, če sveti sonce obvezno), če pridem za avto v kolono pač kratka
V naselju običajno dam kratko (ker so vedno avti spredaj), hkrati pa oči daleč na peclje. Ker kur.. avtomobilisti tudi pojma nimam, kako te lahko spregledajo.
2 leti nazaj me je to rešilo, ko je lolek z Renault Expressom zapeljal 20m pred mene. Ker se v naselju vedno vozim po omejitvi in sem sprednji del avtomobila že prej zagledal, sem tudi malce zabremzal in potem do konca, ko je lolek speljal. Ustavil sem se pol metra pred njim in še gleda me kot tele zabito. Ne vem kako hudiča mu ne uspe enkrat spregledat kakšnega šleparja.
uf-1.gif
Pa da ga zmečka.

V glavnem to je to. Izven naselja pa obvezno, s tem da vedno tudi uvozih z neprednostnih cest dam oči na peclje in se pripravim na zavore. Nikoli ne veš, kdaj ti nekdo enostavno prileti gor.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Še kdo kakšne izkušnje podobnih provokacij?

lp
Da. Nazadnje me je en pametnjakovič slepil ponoči z narobe nastavljenimi lučmi, nato ko sem malo upočasnil, da me je prehitel, se je pa cjazil kot [censored] pred mano. Ko sem ga prehitel, mi je pa še z dolgimi začel svetit... pa take traparije.
bonk.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
2 leti nazaj me je to rešilo, ko je lolek z Renault Expressom zapeljal 20m pred mene. Ker se v naselju vedno vozim po omejitvi in sem sprednji del avtomobila že prej zagledal, sem tudi malce zabremzal in potem do konca, ko je lolek speljal. Ustavil sem se pol metra pred njim in še gleda me kot tele zabito. Ne vem kako hudiča mu ne uspe enkrat spregledat kakšnega šleparja.
uf-1.gif
Pa da ga zmečka.

V glavnem to je to. Izven naselja pa obvezno, s tem da vedno tudi uvozih z neprednostnih cest dam oči na peclje in se pripravim na zavore. Nikoli ne veš, kdaj ti nekdo enostavno prileti gor.

aplauz.gif

Bistvo si povedal.
Predvidevaj in pazi sam na sebe.
Če vidiš nos avta, šoferja pa ne, potem tudi šofer tebe ne vidi.
Nobenemu ne verjemi, da bo počakal.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
že veliko čudnih izkušenj z motoristi.
Se ne sekiram..... samo mirno se nasmehnem in si mislim: Ti kr navijej to zajlo, tudi zate nekje raste drevo...