Motoristi vs. avtomobilisti

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Zelo pozitivno vedenje, upam, da bo s časom čim več takih kot ti....
zmaga.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kje imaš problem.
si se prepoznal v kateri izmed kategorij. poskusi se popraviti, da se ne boš več spoznal.

te žre, ker se jih mnogo spozna. odpri odvetniško pisarno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Namerno oviranje na cesti, sploh tako ranljivih kot so motoristi je odraz zelo agresivne in labilne osebe, ki po vsej verjetnosti ni nevaren samo v avtu ampak tudi doma.
A zdaj te pa že oviram, če z avtom stojim v vrsti za plačevanje cestnine? A bi se ti moral tud pred cestninsko postajo že umikat, da neboš ti revež ranljivi trpel v ledrastih capah?
Pa razčisti si pojme!
NI agresiven ali nestrpen avtomobilist, ki lepo potrpežljivo v vrsti čaka in te mogoče opozori, da ne delaš prav..... Agresiven, nestrpen, neolikan, primitiven, de*bilen, zaostal itd...je motorist, ki se vriva in brezbrižno obide čakajočo vrsto.
In če si ti, kot motorist tako hudičevo ranljiv...a bom jaz skrbel za tvojo varnost, al se boš kaj sam potrudu in svojo butico mirkal?
Citat:
Bi pa zapeljal naprej, če bi bila kolona dolga. Zagotovo bi se na koncu našel kak razumen in uvideven človek, ki bi me spustil naprej, izsiljeval in vrival pa se ne bi.
Seveda, ti računaš na kulturnega avtomobilista, da bo tebe nestrpneža, primitivca in nesramneža spustil pred sebe. Veš zarad tvojega urivanja bodo moral čakat vsi in cela vrsta ki čaka in pred katere si se urinil. Nebo čakal samo tisti ta prvi v vrsti, ki te bo spustil predse. Ti vprašaj vse čakajoče, če ti dovolijo vrinit se!
Porkamadona kakšna de*bilna logika. Pol pa pravte, da motoristi niste nesramni in da vas je treba zastopit.
Palco v roke bi blo treba, pa vas nagarbat vse po vrsti preden bi prišli pred cestninsko postajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prej s eje nekdo spotaknil na moje besede. kaj so ap tvoje.

sam tebe se ne bana, ker si maskota alterja.

tko kot se politikov ne obsoja, kaznuje, ker kdo bi skrbel za zabavo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
seveda raja ni slišala še za te kategorizacije voženj in ne ve, da se 90% vozi lagano turistički.
Ja ja, ti kar flancaj take pravljice svojim moto vrstnikom in imej njih za bedaka...
90% vas je norcev in primitivnežev na motorju, 10% pa je mogoče normalnih. Pa še to sem najbrž preveč popustu...
Pha....lagana turistička vožnja....kakopak, lagano turističko 200 na uro ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Točno tako sem uporabu izraze, kot je reku elvir da si jih ti. To je pač tipiziranje ljudi in nisem nobenemu konkretno reku, čeprav bi si ti to še kako zaslužu.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
kakšen nestrpnež in primitivec? Merđo je tipičen cestni barbar, norec po domače. Kako lahko pričakuje, da se ga bo kakšen avtomobilist usmilil? Bolje, da čaka v vrsti in neznosno trpi....
bonk.gif

Stardec, bodi bolj prijazen in uvideven, boš videl, svet bo takoj lepši. Morda ti kak motorist kdaj celo reši življenje....
Ob zadnjem stavku sem se spomnil na motorista reševalca...stardec bi verjetno odklonil pomoč, ki bi mu jo želel nuditi reševalec na motorju. Bolje smrt kot pa pomoč od motorista.
Evo, koga opisujejo naslednje besede: norec, divjak, barbar, alkoholik, mamiler, objestnež, primitivec, grobijan, umazanec, tolpaš, podivjanec. Ja motoriste, beseda motorist je združila lastnosti vseh naštetih oblik (kakšno sem ziher spustil) in to z namenom, da med govorom ni potrebno povedat deset različnih besed, poveš le motorist in si povezal vse. Predlagam, da se preimenuje tudi kletvice:

[censored] se=motoriraj se
[censored] you=bike you
[censored]=motorist
jebem ti pas mater=motor ti jebe psa od mame

Stardec, lahko bi se malo umiril in nam omogočil bolj lagodno in hitrejšo vožnjo. Pa kaj te stane, če se nam lepo umikaš?

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
merđotu si repliciral in nato napisal "tebe primitvca...itd", to je pa osebno in ni dovoljeno.
pa še tole, turistična vožnja je tam okrog 200 km/h, saj tako hitrost povprečen motor doseže v tretji prestavi...in to hitro. kar je pa hitreje, bi pa lahko označili za divjaštvo. Meni se ne zdi nek problem peljat 200 na omejitev 90, če je kaka ravnica pa to res ni nič takega. Prižgem dolgo luč, da se me vidi in samo gas. Več grem pa redko, bi bilo prenevarno.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Jaz se motoristom, če le imam možnost VEDNO umaknem skrajno desno tako, da me lahko vbistvu prehiti ne da bi vozil po nasprotem pasu
smile-1.gif

Umikam se pa zato, ker vem da če bi jaz imel motor ne bi vozil na regionalki 90km/h za avtomobili pač pa bi šel čimprej mimo in v taki situaciji bi bil tudi jaz vesel da bi se mi nekdo umaknil.

Edino kar me živcira so skuteristi po mestu ko se vrinejo med avtomobili. Takrat samo razmišljam kdaj mi bo nekdo špegu odnesel s seboj. Ampak ok, skuteristi so čist druga vrsta....posebej so nevarni brazilci
grin1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Stardec, bodi bolj prijazen in uvideven, boš videl, svet bo takoj lepši. Morda ti kak motorist kdaj celo reši življenje....
Ja kaj pa, če bi bli vi motoristi bolj uvidevni do strdecov? Kaj pa če vam bo kdaj stardec rešil življenje?
Zakaj pričakuješ uvidevnost, do prekrškarjev in nekulturnih vrivačev, divjakov itd...?
A naj bomo pol tud uvidevni do tistih, ki se v trgovini pred blagajno vrivajo, lopovov ,morilcev itd...? seveda, najbolš, da smo vsi uvidevni do tistih, ki nočejo spoštovat, vrste, kulture, zakonov reda...
Kakopak, sama človečnost naj nas bo do prekrškarjev, mogoče pa nam bo nekoč kakšna baraba življenje rešila....reveži ledrasti...

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Kako nas lahko primerjaš z lopovi in morilci? Prijaznejših od nas na cesti ni, med sabo se vsi pozdravljamo, tega pa ne počnejo barabinski tiči.
Če mi bo kdaj stardec rešil življenje mu bom vsekakor hvaležen, upam pa, da mi ga zaradi vozniških nesposobnosti ne bo vzel...

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Pametno razmišljanje tovariš, imaš sposobnost razmišljati oz. se postaviti v drugo vlogo in potem razumeš. Tega pa stardecu zelo manjka....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jaz sem se pa do zdaj motoristom umikal, ker sem res računal, da je kakšen normalen, zdaj pa obljubim, da se nebom več, ker normalen motorist NE obstaja. Celo elvir, ki sem ga imel za normalnega motorista, me je razočaral. Sploh ni čudno, da je tolk motoristov na škarpe napopanih. Motorista spametuje samo zid ob cesti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kako nas lahko primerjaš z lopovi in morilci?
Ta kategorija ljudi prav tako ne upošteva, nobenih civilizacijskih norm, predpisov itd...kot tudi motoristi ne upoštevate nobenih cestnih predpisov. Ste si kar podobni in popolnoma primerljivi.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pametno razmišljanje tovariš, imaš sposobnost razmišljati oz. se postaviti v drugo vlogo in potem razumeš.
Kakšno drugo vlogo? A ste imeli motoristi kakšne drugačne izpitne vožnje? A ste se na izpitni vožnji tud vrivali, podili itd...da vas je treba zdaj zastopit?
Če se vam zdi, da ste motoristi z vožnjo po predpisih za kaj prikrajšani, pač pustite motor doma. le zakaj bi vi morali bit pred predpisi priviligirani?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Zakaj pričakuješ uvidevnost, do prekrškarjev in nekulturnih vrivačev, divjakov itd...?
Odgovarjaš kot en zarukan kmet, ki me je na izletu čez vikend podil s pašnika na Ulovki. Kar seveda ne more, ampak tip je žleht in se dere na vsakega. Zmerjal me je za mesojedca (nisem), bogataša (nisem), vikendaša (nisem), uničevalca narave (nisem), tako da mi je počasi nehal težit.

In počneš enako, ljudi zmerjaš in označuješ glede na neke svoje predsodke. Ampak ljudje večinoma niso tisto, kar ti v njih projeciraš da so (torej sebe, kar pomeni da si ...). In to ti hoče elvir dopovedat. Po mojih izkušnjah so bajkerji večinoma ok in kot take jih tudi jemljem in se jim umikam.

Zato je edino modro ljudi obravnavat neobremenjeno brez predsodkov. Šele če se izkaže, da imaš opravka z idiotom, lahko temu primerno reagiraš.

Nazadnje uredil moderator:

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
In s čim sem te razočaral? Če napišemo po pravici kako vozimo ne verjameš, potem pa pač pišem tako kot je v tvoji glavi...
Namen vsega je ta, da bi dosegli več strpnosti in posledično večjo varnost na cestah. res je, da urivanje ni zakonito (cestnine), vendar ni nevarno. Nam pač olajša zadevo, saj tudi na avtobusu ne piše, da je treba nosečnicam in starejšim odstopit sedež, pa ga vseeno....Poizkusi iz tega vidika gledat na zadevo.
Če ne drugega, ko se umakneš motoristu ti je ta hvaležen in tudi to je nekaj vredno.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Stardec, zdaj ti bom pa takole povedal.
Če se ne boš lepše obnašal, ti jeseni ne bomo prišli pomagat grozdja trgat.
Vse motoriste mečeš v en koš. Pa ne moreš tako posploševati zadeve. Govoriš o nas, da smo cestni divjaki in kriminalci najhujše vrste. A res misliš da si tako pameten in da vse veš. Glede na to, da si star in pameten (po mojem sploh nisi star, da nisi pameten pa že itak vsi vemo) bi lahko vedel, da ljudi ne smeš kar tako na pamet. Spoznaj človeka, potem pa ga oceni. Isto bi bilo, če bi jaz rekel, da so vsi šoferji nad 50 let senilni, gluhi in slepi za volanom ter da ste ovira na cesti.
Malo se umiri in ne žali vseh po vrsti. Namesto da cel šiht visiš za računalnikom si preberi bonton, pa tudi kakšne miselne igre ti bodo pomagale omehčati tvojo trdo bučo. Razmišljaš preveč premočrtno, si (ali si bil v preteklosti) mogoče policaj, vojak, mestni redar,...?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
In kako boš na cesti spoznaval motoriste in ločeval dobre od slabih? Prvo ko pomislim, ko vidim v naselju luč od motorja v vzratnem ogledalu "lej budalo k bo šel čez polno prehitevat". In kaj misliš da se v 90% zgodi? Za slab image ste si krivi sami in prvo porihtajte sebe potem pa jokajte kako vas noben ne upošteva.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Če se mu umkaneš na desni rob cestišča mu ni potrebno čez polno prehitevat, ker se lepo skupaj po istem pasu peljeta
smile-1.gif