Motoristi vs. avtomobilisti

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Vem, da je bilo na to temo že zelo veliko napisanega...pa vseeno.
Dajte avtomobilisti napisat kako se v primetu obnašate do motoristov. Se jim umikate, namerno zapirate pot, jih izsiljujete češ, bo že zavil ker je ožji. Ali v primeru, kadar se vključujete na glavno cesto in od daleč opazite "eno luč" kar speljete ali predvidevate, da bo morda ta "luč" pri vas hitreje kot pričakujete....
Pa motoristi napišite kako se vi obnašate do avtomobilistov....
Ko vozim avto se jim vedno umaknem na desni rob, da me lahko varno prehitijo. S tem omogočim varno prehitevanje motoristu hkrati pa zmanjšam nevarnost za nasproti vozeča vozila.
Ko se peljem z motorjem se obnašam podobno kot z avtom, hitrejšim se umaknem desno, varnostna razdalja je primerna, prehitevam pa avto po avto, nikoli cele kolone. Zaradi varnosti večkrat odstopim prednost vozilu, ki se vključuje ali zavija levo v križišču.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
tale tema je pa kr mal izzivalna! boš vidu, ko se bojo vsi anti-bikers spravili nate...

no, jest jih upoštevam in jim privoščim užitek, zato se jim umikam, jih spuščam naprej, če se vključujem, pa da ga vidim, raje počakam, ker verjetno bo prej pri meni, kot se mi zdi na prvi pogled. Če je pa res ful daleč, pa raje 2x pogledam, da vidim kok hitro se približuje... vglavnem, potrudim se, da gre čim prej mimo mene, pa imam jest eno skrb manj, un pa gre po svoje...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Manj jih vidim (motoristov), raje jih imam. Predvsem takih, ki mislijo, da so kralji na cestah.
Na to me spominja tudi tvoje pisanje po forumu. Upam, da te ne srečam kje na cesti...

Pa ne da bi ti grozil, ampak zaradi načina vožnje motoristov!

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Evo, tebe lahko smatram za zrelega in pametnega voznika!
zmaga.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Verjetno imaš v mislih moje pisanje....in kaj te je tako zbodlo? Če bi me srečal na cesti, bi rekel: evo, to pa je pameten voznik....
wink-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Motoristi se lahko dokazujete kako zreli ste na dirkališčih.
zmaga.gif

Te pridem gledat in spodbujat. Konec dirke pa lahko komot zvrnema vrček hladnega.
nahrung002.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:

Ko se peljem z motorjem se obnašam podobno kot z avtom, hitrejšim se umaknem desno,

He, he tale situacija je pa izredno, izredno redka.

Motoristi vedno jamrate kako ste ogroženi, a kaj ko za vas omejitve hitrosti ne veljajo. Edino škoda je da v smrt odnesete kakega nedolžnega, nič krivega. Še najbolj pravično je če se razpičkata dva motorista čelno ko prehitevata v kakem ovinku čez polno črto. Takih pa jaz ne žalim.

Sicer se pa vedno umaknem na desni rob pa naredi sranje kakemu drugemu, ne meni, ker mimo pa mora it, čeprav se peljem slabih 10 km/h nad omejitvijo.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Nič ne stane, da se jim umaknem malce bolj na desno, da me lahko varno prehiti, zato v veliki večini primerov tudi to storim. Vcasih tudi z zmigavcem nakazem, naj gre mimo.

Ne prenašam pa penzionistov na čoperjih, ki se vozijo krepko pod omejitvijo, delajo kolono in zasedejo celo cesto (se ne pustijo prehitet).
Ravno tako tudi ne prenašam kamikaz, ki morajo dokazovati svoj manjko pameti z brezglavim divjanjem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Motorja ne vozim. Kot voznik avtomobila pa poskušam videti motorista. Ampak to je včasih lažje reči kot dovolj dobro narediti.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Veš, zadeva ni samo črna in bela....veliko ljudi ima motor za prevažanje in uživanje. In to ne pomeni divjaškega nastopaštva....je pa res, da se najde tudi veliko takih in taki potem mečejo slabo luč na vse...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
hja vidiš pod mano se je ze najdu en k vas ne mara...

zakaj, ne vem? sicer se motoristi izgovarjate na foušijo, sam pomoje ni to... pac eni mislijo da so v prometu vsi enakopravni! Pa niso, in to je treba vedit! Men nikoli ni jasno, zakaj je treba samo avtomobilistu pogledat ko zavija desno, če gre kolesar. Zakaj ni treba tud kolesarju pogledat, če ga je avto videl, in ali bo res ustavil. Men grejo pa kolesarji najbolj na živce. Ker oni vozijo, kot da so nedotakljivi na cesti! Glih tko bi mogl tud oni nosit določeno odgovornost! Ampak, po zakonu je itak skoz avto kriv... Sicer pa, sej ne zarad zakona, zarad svojih polomljenih kolen bi lahko bili bolj pazljivi, če ga slučajno avto spregleda...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Če je pa res ful daleč, pa raje 2x pogledam, da vidim kok hitro se približuje...

Ponavadi ga drugiš vidiš ko se pelje mimo tebe, ponavadi z X kratnikom omejitve in čez polno črto.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no, jest jih upoštevam in jim privoščim užitek, zato se jim umikam, jih spuščam naprej, če se vključujem, pa da ga vidim, raje počakam, ker verjetno bo prej pri meni, kot se mi zdi na prvi pogled. Če je pa res ful daleč, pa raje 2x pogledam, da vidim kok hitro se približuje... vglavnem, potrudim se, da gre čim prej mimo mene, pa imam jest eno skrb manj, un pa gre po svoje...

same here.. dejansko še nisem imel niti enega zapleta z motoristi, se je večkrat zgodilo da smo ga kje še skupaj mal zacruisali/žgali naokoli
cool-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ko mene motorist dohiti in me prehiti, ga probam na vsak način ujeti in prehiteti nazaj. Spuščam jih ne, zakaj bi pa jih? Imajo oni večjo prioriteto v prometu?
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
ja sej zato pa 2x pogledam, ker pričakujem, da ne gre 50... pa kaj pol če gre čez polno črto? sej mi tud ne vozimo čisto po predpisih, a ne?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.786
113
hehe... ma jst jih raje spustim naprej, kot pa da mi vijuga levo-desno pol metra stran od mojega zadnjega odbijača in moram pol še pazit kako bom brezmal, če bom. ampak to velja bolj za živčne motoriste
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Motoristom ki jih opazim da so za mano se umaknem desno, da vidijo da sem ga videl in gre lahko brezskrbno mimo mene. Ne vem ce to njim, vam, tebi, kaj pomeni, bos povedal... Ce ksn pade mimo ga tudi ne vidis, v moto sezoni sm se previdnejsi kaj se dogaja za mano. Kar pa se mesta in obrobja tice, ko je lokalen promet in polno zavijanj in ustavljanj, pa se kaj druzga ti gre po glavi, pa je dejansko tezje bit pozornejsi na motoriste. Nisem imel se nobene neg. izkusnje. Sm pa tud ze kaksen avto spregledal, tako da si predstavljam da motorista se prej.
Pri motoristih me moti, da recimo v mojem desnem ovinku pridejo oni prevec po svoji strani. Sej kakemu vozniku se zgodi da gre kdaj malo proti sredinski crti, pol pa da pride se kak motorist nasproti ki ima sicer samo glavo preko crte, zna bit zanimivo. Enkrat je en prletu iz ovinka z gumami skoraj na sredinski crti, vse ostalo pa na mojem pasu. Jst sm sicer bil pred ovinkom pa 60 po omejitvah. Kaj pa ce bi se meni takrat lustali it 100 v tisti ovinek. Nepregleden.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Jaz sem sam bil motorist in zato pazim na motoriste. Ker vem po obliki motorja da je hiter in takrat počakam tudi če je malo dlje oddaljen. Do sedaj še nisem nobenega izsiljeval da bi mogu on reagirat, ker kot sem ze sam reku, sem bil sam motorist včasih in vem kako neprijetno je ko ti kaka budala izsiljuje in sem imel nemalo trenutkov ko so me drugi izsiljevali ko sem bil na motorju amapk verjetno ne v smilu jaz sem jači ampak niso pravilno ocenli moje hitrosti.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi: Men grejo pa kolesarji najbolj na živce. Ker oni vozijo, kot da so nedotakljivi na cesti!

Se strinjam. Še posebej mi gredo pa na kura.c uni kolesarji, ki kao trenirajo v kakem klubu in potem mislijo, da lahko vozijo po ene trije vzporedno in ne j.ebejo kolone, ki se nabira za njimi.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
En zanimiv komentar pod člankom o včerajšnji nesreči:

Citat:
126. kren1111 (02.04.2008 || 00:42:08)
Hello vsem! Ker je ravno taka tema me zanima kaj si mislite o tem kar počnejo nekateri....v motoristični jakni imajo v žepih spravljene avtomobilske svečke in v primeru ko te nekdo izsili in ti k sreči uspe odviti in se rešiti iz smrtonosne godlje......takega voznika z veseljem prehitimo in mu v sprednje vetrobransko steklo pošljemo darilo ker so TAKOOOOO "PREVIDNI" da imajo v trenutnku razbito sprednje steklo. SI PREDSTAVLJATE KAKŠEN OBČUTEK PRELETI VOZNIKA AVTOMOBILA KI SE MU PRI 100km/h razbije srednje steklo na koške.....DA SI BO NOREC V AVTU ZA VEDNO kaj je naredil in da je bolj pozoren na motoriste. KAJ MENITE O TEM?????