Ultraframe ima robove (kotnike) premične oz. niso fiksni, zato dovoljuje nihanje stranic ob skakanju in norenju, brez da bi povzročilo prevelik stres za stranice. Velja tudi za zimovanje - led preprosto potisne stranice na stran. Kako dolgo pa bo zdržala folija, pa ne vem. Jaz ga bom pustil tako kot je, ko pa se bo videlo, da bo počasi treba razmišljat o menjavi, pa bo se odločil za vkopan bazen z zidaki. Za trenutnega sem se odločil izključno zato, ker nismo vedeli, koliko bo v uporabi. Zdaj vidimi, da precej več, kot smo si sploh upali predstavljat. Toplotna črpalka, generator klora, pomožne črpalke, sesalec - vse to mi ostane za drug bazen...
Največ težav z bazeni pride, ker folk misli, da bo naočil noter vode, poknil noter eno klor tableto in je zmagal do konc poletja. Vse to je OK, dokler ne pride kakšna nevihta, ki povzroči neravnovesje vode ali močna temperaturna nihanja, kot je bilo letos. takrat se pa razpasejo alge in folk obupa, ker še ena klor tableta ne bo pomagala. ali pa našopajo noter klora še pa še, pol pa jih vse peče...