Montaža markize

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Sem pred problemom. Čez 1 teden bomo delali izolacijsko fasado (stiropor). Je potrebno prej kaj pripravit za montažo markize? Oziroma kako se montira potem?

Hvala za nasvete in ideje...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti kar naredi fasado, potem boš pa čez vasado zavrtal v cegu. na začetku počasi na roke prebiješ mrežico, potem pa s svedrom čez stiropor. na koncu porineš vložek not, priviješ malce vijak, potem pa z občutkom nabiješ vložek do konca in priviješ vijake. če daš makita okol luknje, da ne bi slučajno kako vodo zalila si pa sploh zmagal.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Uf, fajna tema. Jaz mislim, da nič posebnega. Boš pač dal daljše vložke, ki bodo segali direktno v steno. No, nisem profi, naj pove še kdo drug.

Ko smo že pri markizah ... zdajle so pojavljajo neke kitajske zadeve, za cca 100 - 150 €. Jaz imam pač slab občutek in izkušnje z takšnimi izdelki in me zanima ali je kvaliteta ostalih markiz boljša od teh kitajskih in če je, kje? Bojim se namreč tega, da ti privatniki,ki delajo markize kupijo isti kitajski izdelek in ga prodaja po xxx večji ceni.

Koliko stane recimo kvalitetna markiza?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Sam bi po končani fasadi naredil tako (samo glavne točke, ker sem trenutno malo len):
izvrtal luknjo
notri posebni plastični vložek z luknjami
zapolniš s dvokomponentna lepilna maso
vstaviš navojno palico iz inoxa
matica spodaj (kajti fasada je mehka)
pritrdiš markizo
in na koncu še okrasna matica s kapico

To samo glavne točke!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
no jaz sem jo montiral ravno v soboto

velikost cca 3mx3m

nobenih posebnih problemov. V steno zavrtaš 4 luknje (12mm), vstaviš čepe, in privijačiš nato gor nosilce, na katere obesiš markizo. Nato jo še samo zniveliraš v raztegnjenem stanju.

Vsi čepi in vijaki so bili priloženi poleg

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
A to si kupil te poceni markize, že določenih mer? Ki so po kakšnih katalogih?

Mi smo lani dali delat eno po meri, 4,5 x 3,5 metra, pa je stala cca 700€ ... sedaj bi rabil še eno standardno, tam 3x2m, pa sem videl v enem katalogu da so precej poceni.

Pa me zanima kako se obnesejo te cenejše? Kvaliteta verjetno ni najboljša?

LP

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
zaenkrat sluzi svojemu namenu. Ima jo pa kolega že par let in dela, tako, da smo jo kupili na osnovi njegovih izkusenj

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Uf, fajna tema. Jaz mislim, da nič posebnega. Boš pač dal daljše vložke, ki bodo segali direktno v steno. No, nisem profi, naj pove še kdo drug.

Ko smo že pri markizah ... zdajle so pojavljajo neke kitajske zadeve, za cca 100 - 150 €. Jaz imam pač slab občutek in izkušnje z takšnimi izdelki in me zanima ali je kvaliteta ostalih markiz boljša od teh kitajskih in če je, kje? Bojim se namreč tega, da ti privatniki,ki delajo markize kupijo isti kitajski izdelek in ga prodaja po xxx večji ceni.

Koliko stane recimo kvalitetna markiza?

sam sem lani iskal markizo 4 X 2 m, pa so bile cene okrog 500 EURO pa naprej. Sem šel v Bauhaus, kupil za 139 EURO, lani vsak (lep) dan odpiral in zapiral. Paše vedno dela brez problema.
cool-1.gif

lp