montaža hišne klime

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Če ma kdo kontakt od kakšnega montažerja iz Lj bi prosil na PM. Pa da so cene normalne, ne 300€ za enostavno montažo, kot so eni nabili v teh dneh.
bonk.gif

Veš kako je... Zdaj imamo vsi preveč dela. In jaz recimo samo montažo drugje kupljene klime že v osnovi zelo nerad opravim zaradi vsek komplikacij v primeru tezav z delovanjem. V tem času ko dejansko lahko izbiraš kaj bi šel delati pa mi niti na misel ne pride, da bi si delal probleme... In vecina monterjev verjetno podobno razmislja. Čeprav za 300€ bi pa verjetno tudi jaz trznil
wink-1.gif
.

Zakaj prodajalci ne najdete dela v marcu, aprilu,...? Tudi Harvey, big bang,... bi imel pogodbo z obvezo montaže v 4 dneh
smile-1.gif
. Najdite nam ga v mrtvih mesecih če ste že mojstri v ubijanju cen... Zalostno je le, da vsi najcenejsi v naslednjo sezono ne oridejo vec. Trg so pa ubili... Pa ne leti na Klemna ampak na "trgovce".

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Montaža do 5m za 300€ je zame ista svinjarija kot lansko nabijanje cen generatorjev ob žledu. Sezona gor ali dol..saj bo dobil delo, ampak pri vsakemu samo 1x in nikoli več.
wink-1.gif

Pred napovedjo vročinskega vala so bile klime še bolj nezanimive, ko se je napovedal so mnogi potihom upali, da ne bo tako hudo, mediji itak nabijajo, letos še ne rabimo klime.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Če ma kdo kontakt od kakšnega montažerja iz Lj bi prosil na PM. Pa da so cene normalne, ne 300€ za enostavno montažo, kot so eni nabili v teh dneh.
bonk.gif

Veš kako je... Zdaj imamo vsi preveč dela. In jaz recimo samo montažo drugje kupljene klime že v osnovi zelo nerad opravim zaradi vsek komplikacij v primeru tezav z delovanjem. V tem času ko dejansko lahko izbiraš kaj bi šel delati pa mi niti na misel ne pride, da bi si delal probleme... In vecina monterjev verjetno podobno razmislja. Čeprav za 300€ bi pa verjetno tudi jaz trznil
wink-1.gif
.

Zakaj prodajalci ne najdete dela v marcu, aprilu,...? Tudi Harvey, big bang,... bi imel pogodbo z obvezo montaže v 4 dneh
smile-1.gif
. Najdite nam ga v mrtvih mesecih če ste že mojstri v ubijanju cen... Zalostno je le, da vsi najcenejsi v naslednjo sezono ne oridejo vec. Trg so pa ubili... Pa ne leti na Klemna ampak na "trgovce".

En butec od trgovca se spomni dajmo prodajat klime s 50€ zaslužka. Če jih prodamo 1000 je to 50 jurjev za njih.
Dejansko pa se gredo s tem čisti dumping in ubijejo trg.

Sicer ne montiram veliko klim, ampak me ima, da bi šel v štacuno in enega šefa ornk na gobec usekal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Glede na to da prodajaš Daikina, zacni razmišljati da bi dobil pooblascenega monterja. Razen ce se gres zgornji nacin prodaje.

Se primerjava z žledom. Nekateri so res poskusali naviti cene v višave. Ampak žled ni vsako leto. Vročina pa je (lani res malo ampak....)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce bi jaz hil monter, potem v teh dneh ne bi delal. Ali pa bi imel dvojno ceno montaže. Celo leto imate čas za montažo, a vi najdete sedaj ko je 35....
Ne recem da ti nekaj crkne, ampak montaža....
Meni je igi obe montiral spomladi.

Saj si že parkrat z izjavami dokazal, da o podjetništvu nimaš pojma, ne rabiš še utrjevati.

Ti torej v času največjega povpraševanja, ko folk nima cajta zbirati X predračunov in cenkati, ne bi delal ampak trmaril? Ja super.
A je kako tekmovanje za tepčka leta, da te prijavim?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Druga poved v objavi je ze prevelik napor zate prebrati?
Glede podjetništva. Glede na to da je vecini klima neestetski dodatek v stanovanju, bi se jaz sel rentanja klime. Jurja kavcije, vsak dan uporabe 20 evrov + montaza in demontaza (odvisno od zahtevnosti)

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
bonk.gif

wink-1.gif
.

smile-1.gif

En butec od trgovca se spomni dajmo prodajat klime s 50€ zaslužka. Če jih prodamo 1000 je to 50 jurjev za njih.
Dejansko pa se gredo s tem čisti dumping in ubijejo trg.

Sicer ne montiram veliko klim, ampak me ima, da bi šel v štacuno in enega šefa ornk na gobec usekal.

no o tem govorim!

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Montaža do 5m za 300€ je zame ista svinjarija kot lansko nabijanje cen generatorjev ob žledu. Sezona gor ali dol..saj bo dobil delo, ampak pri vsakemu samo 1x in nikoli več.
wink-1.gif

Pred napovedjo vročinskega vala so bile klime še bolj nezanimive, ko se je napovedal so mnogi potihom upali, da ne bo tako hudo, mediji itak nabijajo, letos še ne rabimo klime.
wink-1.gif

ma sem spisal dolg post, pa sem ga raje zbrisal. Koliko bi po tvoje bila realna cifra? Jaz recimo imam neko povprečje 250€. in od tega odštejem 22% davka, dam "študentu", ki mi pomaga 50€, material in prevoz me v povprečju staneta 80€. Meni na računu ostane slabih 80€ v tem primeru.

Kaj je sedaj tukaj nategunstvo? Trgovec, ki na kitajčku "zasluži" 150€ ali mojih 80€?
Po moje je oboje poštena zgodba. Ti kot trgovec imaš stroške s prostorom, zaposlenimi, ogrevanjem... jaz bi tudi imel plačo... IN če želiva preživeti s povprečno plačo rabiva tistih 25 jurjev/letno ostanka na računu.

Težavo pa povzroča nelojalna konkurenca, katera ne plačuje materiala, ljudi,... in se jim izide. Za kakšno leto ali dve. Moja ideja pa je, da bi vseeno rad še kakšno leto dela
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Napačnemu razlagaš, sva v istem zosu.
wink-1.gif

Airfeli pošli, imam nekaj drugega, več na PM.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Storitev, opravljena izredno, nujno, urgentno, je praviloma dražja od redne planirane, tako pribitek 20-50% na ceno ni nič neobičajnega. A moterju je pa simpl montirat v največji vročini. Tud on bi rajš dela pr 20C, ne pa 30C

lp

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Ena kruta: monterji klim sami klime ne potrebujejo, saj jih poleti, ko je največ akcije praktično ni doma, da bi jo potrebovali.

I

Izbrisan uporabnik 3287

prosim mojstre za info: ce bi rad v enem stanovanju dal dve notranji enoti: ali potrebujem dve zunanji? obstaja kaj namenskega? velikost potrebna hlajenja cca 65-85 m2. vse v eni etazi. cenovno srednja zalost, ni potrebe po gretju (ce je to pomembno). od koliko € za montazo in od koliko za napravo/e? hvala. lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

pa za to stanovanje ni potrebe, da je zmontirano ze vceraj

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.989
6.215
113
blizu močvirne prestolnice
Kaj pa izgled? Ali ni lepše videti eno kot pa dve zunanji enoti? Sam bom tudi dve nabavil in eno zunanjo, verjetno Daikin ali Toshibo. Je Mitsubushi tam tam? Koliko moči rabim za hlajenje, približno 2X 80m2?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Mene pa zanima, če kakšni monterji delajo tud podometne instalacije za klimo? Mislim za zunaj čez fasado (brez izolacije) na kakšne 4m višine, da se nebi znotraj razbijal stene čez pol hiše...

milkoman

Zelenc'
27. sep 2013
14
0
1
Dolenjska
Mene bolj zanimajo izkušnje s kasetnimi klimami, ki jo zmontiraš v strop. Res da je malce dražja, ampak me zanimajo predvsem izkušnje.

Vzel bom 5kw, ker je mansarda kar velika. Kolebam med stensko in stropno kasetno. Vaše mnenje?