Monroe amortizerji ... Kje ugodno?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
P****, vsi pravite drugače ... Vprašam kolega, ki dirka v KHD, pa pravi, da v tem cenovnem segmentu raje Monroe kot KYB. Potem tu berem komentarje za KYB, na neevropskih forumih pa imajo Tokkico in KYB, ker Monroe ne dobijo, pa smo spet tam. Na koncu bom res vzel KYB iz principa ...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.093
138
63
okolica mesta
Jast ti pa iz principa predlagam Monroe
grin1.gif

Kolko pa je razlika v ceni?

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Menjava amortizerjev na 120 jurjev km? Bedarija. Počakaj še 120k km in potem piši.

Poleg tega boš prvovgradne amortizerje (najverjetneje BOGE/SACHS) zamenjal s čunga lunga robo, ki pa res ne bo zdržala še enih 120k km...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Torej ti trdiš da so Monroe čunga lunga in da ne bodo zdržali 120.000 km?

Definiraj malo bolj natančno zakaj bi bili Boge/Sachs boljši?

In pa zakaj bi bilo narobe zamenjati amortizerje sedaj? Noben mehanik mi ni rekel, da jih moram zamenjati ...

Do sedaj sem imel probleme z amortizerji samo na Dyani, kjer ni bilo drugega kot original ali pa odpad ...

Kasneje sem pa imel hidravličarja - Xantia ...

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Kot praviš je vse res ...

Pač nimajo internetne prodajalčne, imajo pa zato ugodne cene ...

Dobil sem ponudbo za vseh 8 amortizerjev (4x Freelander + 4x Picasso + neki zaščitni komplet za Picassoja) in je vse skupaj 588 Eur.

a to s popustom amzs 10%?

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Nimam pojma ....

Ga morm še poklicat in vse splošno preverit ...

Jaz sem samo po e-mailu poslal povpraševanje in nikjer navedel, da sem član AMZS ...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
To so že akcijske cene in na te cene ne pride več dodatni AMZS popust ...

Hvala za ponudbo za kartico ... Sem član AMZS ...

V vsakem primeru je za 110 Eur cenejši kot Olef ...

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Boge/Sachs so boljši, ker bodo zdržali 200k km, čungalunga pa ne.

Potem gremo lahko razmišljat, kako to, da naj bi bila prva vgradnja (ponavadi je to ravno B/S) fuč že pri 120k km... Ali se je kdo z avtom vsak dan vozil na luno, ali je tovarna, ki je delala avto, vgradila škart robo, ali pa so amortizerji fuč kje drugje, ne na avtu... Brez testa na AMZS ne verjamem nič...
grin1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Boge/Sachs so boljši, ker bodo zdržali 200k km, čungalunga pa ne.

Potem gremo lahko razmišljat, kako to, da naj bi bila prva vgradnja (ponavadi je to ravno B/S) fuč že pri 120k km... Ali se je kdo z avtom vsak dan vozil na luno, ali je tovarna, ki je delala avto, vgradila škart robo, ali pa so amortizerji fuč kje drugje, ne na avtu... Brez testa na AMZS ne verjamem nič...
grin1.gif

Mogoče sem malo počasen, pa ne dojemam najbolje, zato bi te prosil za pojasnilo.

Namreč na štirih avtih, za katere vem, da so imeli 100% realne kilometre, so se amortizerji menjali pri 120-160k km.
S tem, da so bili pri vsaj dveh avtih sprednji že brez olja.

Kaj naj bi zdaj to pomenilo pri tvojih zgornjih besedah?
Da smo preveč dinamični vozniki?
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Možno.

Možne so tudi ekstremno zanič ceste, ali pa, kot je že navedeno zgoraj, zanič kvaliteta prvovgradnih amortizerjev.

Na nekaterih avtih prva vgradnja zdrži 200k km brez izjem. Nato škrtuhi od prejšnjega lastnika dajo not čungalungo, in glej čudo, pri še ne 300k so amortizerji za v kanto...

Zato zagovarjam teorijo, da se pozanimaj, kaj je bila prva vgradnja, tisti bodo vsaj 120 - 160k km gotovo zdržali. Kaj bo v tem času ostalo od čungalunge, sam bog ve...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Noben proizvajalecti ne garantira ne 120.000km in ne 200.000km, da bodo amortizerji zdržali.

Vsi so nekej med 70.000 in 80.000km ...

Tudi BOGE ... sem malo višje dall link in pa copy/paste z njihove strani ...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Kje in pa katere amortizerje vzet? Za Lancio Lybro karavan. Na servisu je zadnjič rekel, da je treba menjat sprednje roke, pa zadaj neke gumice? Cca 500€ je rekel da bi bilo, sem pozabil kaj je vse že naštel.

Mi precej ropota ko grem čez kako oviro, lulknjo, pa tudi avto nabija. Ma pa 170.000 po števcu, tako da bi bli amortizerji verjetno počasi že za menjat?