mondeo tdci zaspan?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zdravo. bil sem na dopustu, skoraj mesec dni. pridem nazaj, mehanik menja olje v motorju in filter ter dolije olje v menjalnik, avto naredi nekaj počasnih voženj po mestu pod ženino taktirko in avto ne gre več nikamor. sploh ne potegne, kot bi moral in kot je šel pred servisom. kot da je zaspan, zadušen, kot da se ne vklaplja turbina ... tako mi je delal, ko sem imel počeno cev do intercoolerja. ni tistega pravega kicka. a kdo kaj ve, je res zaspan, al je serviser kaj "pozabil natakniti" ... motor tdci 130 konjev, star 8 let, do zdaj brez težav.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Ko sem še mel Mondeota podobna težava - vzrok pa počena cev nekje pri turbini - strošek minimalen. Najbolje, da majster še enkrat pogleda. Mogoče se je tudi samo snela, če je šraufal kaj tam okrog pa pozabo zategnit.

Lp.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Ti avto kaj nadpovprečno kadi? To je tudi znak da je nekaj narobe s prisilnim polnjenjem. Pa probaj iti en krog z odprtim steklom, pritisni gas do konca in če slišiš sikanje izpod havbe, je to počena ali sneta cev ponavadi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
egr po moje ni spucan. ne vem, zdaj gem do mehanika, pa bova vidla. po moje je neka cev, ampak bomo videli ... kadi pa nič kaj več kot prej.
poročam kako in kaj, hvala za predloge/nasvete.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
presneta golazen. da ji peezda zelje zgrizla. gospa kuna je malo obedovala in si za glavno jed moje kable izbrala. torej, pregrizen spodnji kabel za podtlak turbine. garett se vrti ko pesmica, pregrizeno gumo pa smo tudi zamenjali, tak da mondelc spet šiba ko nor. hvala za nasvete, zdaj pa borovnici z njegovim pomagat.