Mondeo mk2 kompresor klime bencinar/diesel, ista?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Dones zjutraj se je pokadilo iz kompresorja klime. Da ne bi še kej menjaval sem avto ugasnil. A je kompresor isti kot pri bencinarju? Jaz imam dizelna. Namreč lažje je dobit za bencinarja kot dieselna.
Proda kdo kompresor klime za dieselna ?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
No, da zaklučim temo
grin1.gif
. Jermen je nacefralo in je pri kompresorju se cmarel. Jermenčki zamenjani.

B81

22. jul 2007
36.951
10.508
113
To ima ford vgrajeno opozorilo za slab jermen. Lahko bi imel sicer kako opozorilno lučko v armaturi, pa ok. Pri drugih jermen utrga
hysterical-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
He pa le nisem osamljem primer. Vudim da ns je kr nekaj Fordovcev. A orodja mate dost doma
grin1.gif
?
Pa sem ob 50€
jezen.gif
. Sam placa pa je.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jest pa sem zdajle pri rednem servisu menjal vzvod stabilizatorja. Zamenjan z močnejšim in naj ne bi bilo več tam problema...

drugač pa vse o.k., sam usnje bo treba namazat. Sem pa ob nakupu dal ene 1000 eur več da je avto res tak kot je, upam da nima kakih presenečenj pripravljenih, po 10 mesecih dobr kaže....

Jp, na plac se kr razvadiš...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Plac je zato velik, da imaš orodje kam dat.
hysterical-1.gif

A samo enga ti je menjal? Baje je te vzvode stabilizatorje tudi dobro v parih menjat, če je bil en že nekaj časa fuč.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz pa res ne rabm orodja s sabo
wink-1.gif

Sem dal dost več € kot bi blo treba (je bil en točno tak na avtonetu za skoraj 1000eur manj), tako da če kaj nau delalo, poznam poleg Ford serviserjev tudi par BBR dečkotov
evil.gif

Servisira ga mi ta ki ga mi je prodal. Tako da če je on menjal en vzvod, bo že vedu zakaj.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tam med 180 in 200 Mm pričakujte investicijo v vrednosti 700-800 EUR. Črpalka za vodo je gnana prek servočrpalke volana. Obe črpalku sta povezani preko utorne gredi (servočrpalko - votla gred, vodna črpalka - polna gred). Sam sem bil ob nakupu opozorjen na možnost okvare, zato sem ob prvem rednem servisu menjal vodno črpalko (70 EUR). Nič ni pomagalo - število vklopov in izklopov je "pojedlo" utore in vodna črpalka se ni več vrtela.

Simptom (opozorilo
wink-1.gif
)- višanje temperature hladilne tekočine. Kot najbrž veste je treba vtem primeru čimprej ugasniti motor, sicer se pregreje glava....

Malo povprašajte na servisu koliko volanski servočrpalk vgradijo na mesec.