Mondeo 2.0 TDCi, 2005, izguba moči, poraba enaka

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če imaš tester je fajn ja, če pa nimaš...

...pa ali greš na servis, kjer te oskubijo
...ali sam kaj pogledaš, če se kaj slučajno najde.

nazadnje mi je počla ena cev, od EGR, in me servis oskubil za 270€, jea right.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Bom se jaz tukaj postavil podobno vprasanje za kolega. Le da je letnik 03, simptomi so pa sledeci: pri pospesevanju izgubi moc, kot da bi delal brez turbine, zasveti lucka. Ko se avtomobil ugasne in ponovno vzge je vse v redu, lucka ne sveti. Ko spet hoces odlocneje pospesit se zgodba, lahko, ne vedno, ponovi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Katera lučka zasveti?
Začneš menjat naftni filter, senzor odmične gredi, šobe, pumpa.
Tak je nekje vrstni red.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
hysterical-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Bom se jaz tukaj postavil podobno vprasanje za kolega. Le da je letnik 03, simptomi so pa sledeci: pri pospesevanju izgubi moc, kot da bi delal brez turbine, zasveti lucka. Ko se avtomobil ugasne in ponovno vzge je vse v redu, lucka ne sveti. Ko spet hoces odlocneje pospesit se zgodba, lahko, ne vedno, ponovi.

Podobni simptomi pri enem od mojih prejšnjih avtov : enkrat krivec počena cev med turbino in intercoolerjem, drugič vakuum cevka na aktuator wastegate-a. Lahko da je čisto banalna zadeva...

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Imel enake simptome pri svojem avtu, zadeva se začne dogajati čedalje pogosteje, dokler dokončno neha delati. Senzor je poceni, skupaj z delom je bilo ranga 40eur, praktično ga lahko zamenjaš sam.
Simptom počene turbo cevi pa je ogromno črnega dima iz izpuha.

Še navodila:
http://www.pc-point.co.uk/forum/viewtopic.php?f=4&t=3

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Nisem najbolj pametno napisal, se oproščam. Tester bo pokazal, samo v takem vrstnem redu naj začne menjat stvari, če mu mehanik pribije, da so šobe hin.
Na fordovem forumu je tega dost napisano.
Ko je men več do ic počla, ni nič kadil, le obnašal se je, kot da je brez turbine.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Imamo enak problem doma trenutno. Tester je pokazal, da je FUEL PUMP PRESSURE REGULATOR šel v p....